Gotovo svi njemački trgovci planiraju podići cijene

In Vijesti iz svijeta
cijene

Njemački potrošači očekuju poskupljenja i sljedećih mjeseci. Gotovo svi trgovci hranom i luksuznom robom planiraju podići cijene, rezultati su istraživanja Ifo instituta za ekonomska istraživanja.

Takva cjenovna očekivanja su na 98,9 postotnih bodova, što je jedva manje od teorijske maksimalne vrijednosti od 100 bodova, objavio je Ifo u petak.

Trgovci u ostalim maloprodajnim djelatnostima također većinom planiraju poskupljenja, a očekivanja cijena su 78,6 postotnih bodova. “Stope inflacije trebale bi ostati visoke”, rekao je Ifo stručnjak Timo Wollmershäuser.

No, postoje i prve naznake da bi stopa inflacije mogla postupno padati tijekom godine. “To je zato što su očekivanja cijena u nekim sektorima gospodarstva pala dva mjeseca zaredom”, objasnio je Volmershauser.

Riječ je o industriji, gdje su pale sa 66,7 na 59,7 bodova, sektoru građevinarstva sa 56 na 50, te trgovini na veliko sa 68,1 na 57,4 boda.

dpa GermanyToday

You may also read!

mjerenje

Međunarodni dan mjeriteljstva od ove godine na UNESCO-voj listi

Hrvatsko mjeriteljsko društvo (HMD) obilježilo je danas u Zagrebu Međunarodni dan mjeriteljstva pod motom „Mjerimo danas za održivo sutra“

Read More...
dm active beauty

Matea Ferboković iz Kršana postala je dm active beauty milijunašica

U utorak 21. svibnja, u Labinu, dobitnici nagradne igre dm active beauty milijunaš Matei Ferboković dm je uručio milijun

Read More...
Kako poboljšati korporativno upravljanje u RH

Stručnjaci odgovorili na goruće pitanje kako poboljšati korporativno upravljanje u Hrvatskoj

U Knjižnično-dokumentacijskom centru Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održan je skup „Kako poboljšati korporativno upravljanje u Hrvatskoj“. Sudionici panela

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design