HGK Puls – Ekonomski trendovi u novom, preglednijem ruhu

In Financije i gospodarstvo
goran-saravanja

Otkada je prije gotovo dvije godine lansiran na Digitalnoj komori, HGK Puls je postao referentnim mjestom za ažurne i dubinske uvide u hrvatsku gospodarsku situaciju i svjetske ekonomske trendove. U proteklom razdoblju, objavljeno je više od stotinu analiza i komentara vezanih uz sve ključne gospodarske pokazatelje poput inflacije, uvoza i izvoza, te proračuna i kamatnih stopa.

“Stalno radimo na unapređenjima HGK Pulsa, primjerice, odvojili smo Komentar glavnog ekonomista od Ekonomskih trendova, objavili novi Indeks gospodarske razvijenosti županija, te osuvremenili izgled Sektorskih pregleda koji je sada još pregledniji. Osluškujemo komentare naših članica, te smo razvili Gospodarski monitor gdje na pregledan način objavljujemo mjesečne i godišnje trendove najvažnijih ekonomskih pokazatelja”, izjavio je glavni ekonomist Hrvatske gospodarske komore, Goran Šaravanja.

Dodatno, uvršteni su pokazatelji cijena pri proizvođačima, a trendovi u industrijskoj proizvodnji sada su prikazani po pojedinačnim skupinama čime je pojednostavljeno pretraživanje i dostupnost podataka.

Osim globalnih i hrvatskih gospodarskih trendova, HGK Puls prati kretanja na županijskoj razini i nudi preko 15 sektorskih pregleda čime se ovaj online alat Hrvatske gospodarske komore uvrstio među najpotpunije i najrelevantnije domaće servise za analitičare, gospodarstvenike i poslovne novinare.

Tako u tjednom komentaru od 6. svibnja, Šaravanja naglašava kako je neizvjesnost trenutno, glavna karakteristika globalne ekonomije.

“Primjerice, sve više znakova usporavanja američkog tržišta rada potaknuli su prošli tjedan predsjednika američke središnje banke Jeromea Powella, da nakon sastanaka Odbora za monetarnu politiku na kojemu je referentna kamatna stopa ostala nepromijenjena (5,5 %), izjavi da će sljedeća promjena kamatnih stopa biti prema dolje, unatoč činjenici da inflacija ostaje iznad ciljane razine od 2 posto”, navodi između ostalog Šaravanja.

HGK Puls dostupan je na stranicama Digitalne komore, online platforme HGK za podršku poslovanju koja danas broji više od 85.000 korisnika, a registracija je besplatna za sve članice Komore.

You may also read!

Wall-Street

Wall Street dosegnuo rekordne razine, europski ulagači oprezniji

Na Wall Streetu su burzovni indeksi porasli i prošloga tjedna, četvrtoga zaredom, pri čemu su dosegnuli rekordne razine, dok

Read More...
EU o radu na daljinu i pravu na isključivanje

EU o radu na daljinu i pravu na isključivanje

Europska komisija je pokrenula prvu fazu savjetovanja s europskim socijalnim partnerima kako bi prikupila njihova stajališta o mogućem smjeru

Read More...
Umjetna inteligencija i upravljanje radnicima

U Vijeću Europe dogovoren sporazum o umjetnoj inteligenciji

Ministri vanjskih poslova 46 zemalja Vijeća Europe u petak su dogovorili sporazum o korištenju umjetne inteligencije (AI). "Ovim novim sporazumom

Read More...

One commentOn HGK Puls – Ekonomski trendovi u novom, preglednijem ruhu

  • Dobre vijesti za mene i vas, zovem se TEREZA i moram vam ispričati kako sam doživjela ponudu kredita od 35,000 eura. Ponovno sam sretan i financijski stabilan i hvala Bogu što sam naišao na gospodina Harry Bryan, izvršnog direktora SMART LOAN FUNDS, imaju sjedište u Americi, a također djeluju u svim europskim zemljama. Dobio sam savjet kolege i savjetovat ću svima koji trebaju zajam da koriste njihove usluge kako bi izašli iz financijskih poteškoća, možete ih kontaktirati putem e-pošte
    (smartloanfunds@gmail.com} WHATSAPP: {+385 91 560 8706} Brzo kontaktirajte danas i dobijte svoj zajam od njih na stopu od 3 %. Obećajte da ćete reći ljudima i podijeliti njegov dobar rad nakon što dobijete zajam.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design