HGK tvrtke iz požeškog kraja privremeno oslobodila plaćanja članarine

In Konferencije / savjetovanja
Luka Burilović

Na 12. sjednici Skupštine Hrvatske gospodarske komore odlučeno je da se privremeno oslobode plaćanja članarine tvrtke iz Požeško-slavonske županije koje su pretrpjele velike štete zbog nevremena, a raspravljalo se i o Nacrtu prijedloga novog Zakona o HGK.

„Drago mi je što mogu reći da je naša današnja sjednica Skupštine bila vrlo konstruktivna i to ponajprije zato jer smo na njoj donijeli odluku o privremenom oslobađanju od plaćanja članarine tvrtke iz Požeško-slavonske županije koje su, nažalost, pretrpjele velike štete zbog nedavnog razornog nevremena. Osim toga, do kraja godine smo produžili i odluku po kojoj su plaćanja članarine oslobođene i naše članice sa sjedištem na području Sisačko-moslavačke županije, kojima je onemogućeno redovito poslovanje uslijed posljedica potresa, odnosno članice iz Zagrebačke i Karlovačke županije, koje se oslobađaju plaćanja članarine na temelju odobrene prijave o postojanju štete od prirodne nepogode“, izjavio je predsjednik HGK Luka Burilović.

Na dnevnom redu Skupštine bila još jedna važna tema, a to je Nacrt prijedloga novog Zakona o HGK, koji je poslan u saborsku proceduru, a prema kojemu će 97 posto članica, odnosno sve one koje spadaju u prvu skupinu, biti oslobođene plaćanja obvezne članarine.

Sa Skupštine je poručeno kako će male tvrtke, unatoč ukidanju članarine, po načelu solidarnosti i razmjernosti i dalje imati pravo na dio usluga HGK, dok će im ostale biti dostupne kroz članarinu ili pojedinačnu naplatu. Naglašeno je kako će Komora nastaviti zastupati njihove interese pred državnim institucijama i u inozemstvu.

„Ova najavljena promjena samo je nastavak reforme koju već neko vrijeme provodimo unutar institucije, a kojom smo smanjili broj zaposlenih, digitalizirali komoru i podigli razinu učinkovitosti. Dakako, možemo i moramo biti još bolji. Moramo biti ne dobar, nego najbolji partner našim poduzetnicima danas, ali i u budućnosti, koja će sa sobom nositi i brojne promjene. Stoga, potaknuti i novim prijedlogom zakona, ali i našim strateškim ciljevima, nastavljamo s transformacijom Komore“, zaključio je Burilović.

You may also read!

Predstavnici PBZ-a i Yellow Submarinea

PBZ i Intesa Sanpaolo Grupa uspješno pokrenuli inicijativu mini obveznica s društvom Yellow Submarine

Privredna banka Zagreb (PBZ), dio Sektora inozemnih banaka supsidijara (ISBD) Intesa Sanpaolo Grupe, uspješno je nastupila kao jedini agent

Read More...
marija-sculac

Digitalna transformacija i pametna rješenja za grad po mjeri čovjeka

Gradovi su iznimno važni pokretači ekonomskih aktivnosti, gospodarskog rasta i napretka, ali i jedna od najkritičnijih i najzahtjevnijih karika

Read More...
Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Zakonske izmjene: Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Izmjene regulative ekskluzivno predstavljene polaznicima ESG akademije HGK Direktiva o korporativnom izvještavanju o održivosti, tzv. CSRD Direktiva, je s 1.1.2024.

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design