HOK: 60 tisuća obrtnika paušalista potrebno je porezno rasteretiti

In Porezi / zakoni
1-hok-zgrada

Iz Hrvatske obrtničke komore (HOK) u petak su poručili kako smatraju da porez na dohodak treba ostati na 10 posto kako bi obrtnici “paušalisti”, njih gotovo 60 tisuća, osjetili poreznu reformu.

HOK, kako su naveli u priopćenju, kontinuirano kroz eSavjetovanje upućuje prijedloge za izmjene podzakonskih propisa u cilju unapređenja uvjeta poslovanja za obrtnike.

Tako je vezano uz Pravilnik o paušalnom oporezivanju samostalnih djelatnosti upućen zahtjev za zadržavanjem porezne stope poreza na dohodak na dosadašnjih 10 posto, s obzirom na predloženo povećanje na 12 posto.

Istaknuli su kako je porezna reforma zaobišla obrtnike “paušaliste” u pogledu umanjenja osnovice za plaćanje doprinosa za mirovinsko osiguranje, prvi stup.

HOK se, kako su naveli, stalno zalaže za izjednačavanje prava mladih obrtnika u pogledu poreza na dohodak i doprinosa za zdravstveno osiguranje u kojem su mladi radnici djelomično ili u cijelosti oslobođeni plaćanja. Stoga u HOK-u smatraju da je potrebno iznos poreza na dohodak ostaviti na razini 10 posto, kako bi i obrtnici “paušalisti” osjetili poreznu reformu.

“U suprotnom, svi će se obrtnici “paušalisti”, njih gotovo 60 tisuća, dodatno oporezovati, a porezno opterećenje u pojedinim jedinicama lokalne samouprave će rasti i do 20 posto”, zaključuje se u priopćenju HOK-a. (H)

You may also read!

Nestlé

Nestlé financijski izvještaj za 2023. bilježi stabilan organski rast od 7,2%

Mark Schneider, izvršni direktor kompanije Nestlé, izjavio je: „Dosad nezabilježena inflacija, do koje je došlo u posljednje dvije godine,

Read More...
Zahvaljujući donaciji PBZ grupe, Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda dobio novo dječje igralište

Zahvaljujući donaciji PBZ grupe, Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda dobio novo dječje igralište

Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda dobio je donaciju u iznosu od 29.012,50 eura kojom je izgradio i opremio

Read More...
King Harmony

King Harmony osvojio srebro u kategoriji Najinovativnijeg sladoleda, Ledo nagrađen i za najbolje tehničko rješenje

Na godišnjoj konferenciji Međunarodnog udruženja proizvođača sladoleda, King Harmony osvojio je srebro u kategoriji Najinovativnijeg sladoleda, a Ledo je

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design