Hrvatska turistička franšiza osvaja nova tržišta

In Franšize
fransiza

Kako se bliži 3. Međunarodni sajam franšiza FEC u Opatiji od 7-8. Lipnja 2017 tako raste interes za ovu temu kao i za hrvatske franšize koje iako vrlo sramežljive ipak rade veliki posao i zapošljavaju veliki broj ljudi.

Jedna od velikih naših nada je i „direct booker“ franšiza iz Dubrovnika koja posluje u sektoru realne i virtualne turističke agencije, specijalizirani za privatni smještaj i prodaju izleta.

Poduzeće je osnovano 2013 i steklo je zavidno iskustvo u toj poslovnoj niši. Posao su pokrenuli dvojica partnera Nikola Grubelić i Nino Dubretić iz Dubrovnika . krenuli su sami prije 3 godine i sada imaju preko 70 zaposlenika te ovog časa upravljaju sa više od 3000 privatnih smještajnih jedinica, a taj broj svakodnevno raste.

Za sada imaju poslovice za Splitsku regiju, Crnu goru, Sloveniju i Zagreb, a rastući interes za njihovu franšizu pokazali su i drugi gradovi i zemlje regije.

fecNačin na koji posluju je sklapanje ugovora sa vlasnicima apartmana i soba u privatnom smještaju i onda oglašavanje i prodaja tog smještaja na više od dvadeset internetskih stranica od kojih i one najpoznatije: Airbnb, HomeAwaya, Booking.com i dr. Razvili su vlastitu web platformu za poslovanje preko koje se vrše sve rezervacije.

Vlasnici smještajnih jedinica sretni su s suradnjom s „diret booker-om“ s obzirom na to da se oni mogu oglašavati na par stranica, ali nikako na toliko koliko mogu u suradnji s njima. Važno je napomenuti i da direct booker prodaje taj smještajni kapacitet cijelu godinu a tim njihovih zaposlenika odgovaraju na upite gostiju kroz cijeli dan, cijele godine. Za svoju uslugu vlasnicima objekata naplaćuju pet posto od cijene smještaja, plus jedan euro po rezerviranom danu, što se ulaže u daljnji razvoj poslovanja.

Više informacija o ovoj perspektivnoj mikro-franšizi s malim početnim ulaganjem moći će se dobiti na konferencijskom djelu 3. međunarodnog sajma franšiza FEC u Opatiji od 7-8.6., a pri tome i upoznati aktere ove uspješne franšize.

Mr.sc. Ljiljana Kukec
Hrvatska udruga za franšizno poslovanje

You may also read!

wall

Svjetske burze porasle, inflacija u SAD-u popušta

Na svjetskim su burzama cijene dionica prošloga tjedna porasle jer inflacija u SAD-u popušta, pa se očekuje da će

Read More...
nekretnine

Poduzetnici Zagrebačke županije sa 632,1 milijunom eura neto dobiti

Poduzetnici Zagrebačke županije u 2023. su ostvarili konsolidiranu neto dobit od 632,1 milijun eura, što je rast od 63,7

Read More...
Novim zakonom više poduzeća obvezno izvješćivati o održivosti

Novim zakonom više poduzeća obvezno izvješćivati o održivosti

Sabor je danas potvrdio predložene izmjene i dopune Zakona o reviziji, Zakona o računovodstvu te Zakona o tržištu kapitala.

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design