Hrvatski izvoznici predlažu da EU formira Fond za sanaciju šteta u gospodarstvu

In Financije i gospodarstvo
hiz

Udruga Hrvatski izvoznici poslala je Vladi RH dopis s molbom da se uputi prijedlog EU za formiranjem Fonda za sanaciju šteta u gospodarstvu, nastalih kao posljedica ruske agresije na Ukrajinu, koji bi trebao biti osmišljen za pomoć svim EU članicama.

Hrvatski Izvoznici, navodi se, s velikom pažnjom i zabrinutošću prate događanja u Ukrajini, a koja su posljedica ruske agresije.

“Naši izvoznici podržavaju dosadašnje mjere Vlade RH kao i Europske unije, a kojima je svrha kažnjavanje agresije. Prirodno, navedene mjere istovremeno nanose i štetu gospodarstvu RH, ali i cijeloj EU, bilo direktno bilo indirektno, kako zbog izostanka slobode kretanje roba i usluga tako i osoba i kapitala”, stoji u priopćenju.

Izvoznici naglašavaju da će štete koje su već sada nastale zbog neisporuka robe, prekinutih poslovnih odnosa te prekinutih lanaca prodaje i nabave, u budućnosti biti i znatno veće te da je potrebno promptno započeti sa sanacijom i kreiranjem mjera pomoći oštećenim gospodarskim subjektima od strane nadležnih institucija RH i EU.

“U tu svrhu smo Vladi RH uputili prijedlog da, uz pomoć hrvatskom gospodarstvu koju Vlada planira donijeti samostalno, uputi prijedlog Europskoj uniji za formiranje Fonda za sanaciju šteta u gospodarstvu nastalih kao posljedica ruske agresije na Ukrajinu na nivou Europske unije”, zaključuje se u priopćenju Hrvatskih izvoznika. (H)

You may also read!

Ulaganje u djecu je ulaganje u buducnost

Ulaganja u djecu i mlade najvažnija su ulaganja za bolju budućnost

Ured UNICEF-a za Hrvatsku u suradnji s časopisom „Gloria” organizirao je konferenciju „Djeca su naš najvažniji posao” s ciljem

Read More...
Lisinski-pbz

Održano svečano događanje PBZ grupe „Kad srca pjevaju“

Uručene donacije ukupnog iznosa 315.000 eura za bolju budućnost djece i mladih. U utorak je u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog

Read More...
sajam

Hrvatske prehrambene tvrtke na PLMA-inom međunarodnom sajmu u Amsterdamu

Na međunarodnom sajmu World of Private Label, koji se u organizaciji PLMA (Udruženja proizvođača privatnih robnih marki) održava u

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design