Hrvatski proizvođači voća i povrća traže prilike za izvoz

In Sajmovi i izložbe
fruitlogistica

U Berlinu je otvoren najvažniji Međunarodni sajam voća i povrća ‘Fruitlogistica 2019’ koji se održava od 6. do 8. veljače, a na njemu u organizaciji Hrvatske gospodarske komore nastupa šest hrvatskih tvrtki: Fragaria, Rabo, Primacošped, Veemee, Simpak usluge i OPG Balić.

„Ovo je jedan od najvećih sajmova voća i povrća u svijetu i zato je važno da na njemu promoviramo hrvatske tvrtke. U prvih deset mjeseci prošle godine izvezli smo voća u vrijednosti oko 30 milijuna eura te nešto preko 35 milijuna eura proizvoda od voća i povrća. To pokazuje da imamo puno potencijala za rast, a ovaj sajam je idealna platforma za pronalazak međunarodnih partnera za izlazak na nova tržišta“, izjavio je potpredsjednik HGK za poljoprivredu i turizam Dragan Kovačević.

Vlasnik OPG-a Balić, Marijan Balić, bavi se proizvodnjom češnjaka i ratarskih kultura koje su zbog iznimne kvalitete sve više tražene na domaćem tržištu. „Na ovom sajmu izlažemo prvi put, a predstavit ćemo novi proizvod – crni češnjak. Vjerujemo da se možemo solidno pozicionirati jer je riječ o relativno novom proizvodu koji se pojavio na svjetskoj sceni i potražnja za njim raste iz godine u godinu. Trenutno ne izvozimo, ali se nadamo da ćemo nakon sajma ostvariti kvalitetne kontakte koji će dovesti do inozemnog plasmana“, kazao je Balić, uz napomenu da mu je glavni cilj što bolje se prezentirati na inozemnom tržištu i ostvariti poslovne kontakte.

Komercijalni direktor Fragarie Damjan Spajić rekao je da im je ovo drugi nastup na sajmu, a izlagat će jabuke i salate. „Konkurentnost postižemo kvalitetom i svježinom proizvoda iz vlastite proizvodnje, sukladno najvišim standardima dobre poljoprivredne prakse. Od ukupne proizvodnje izvozimo oko 35 posto. Cilj nam je ugovaranje novih poslovnih prilika te predstavljanje naših proizvoda inozemnom tržištu“, pojasnio je Spajić.

U organizaciji HGK se uz primarne proizvođače poput tvrtki Rabo i Fragaria predstavljaju i kompanije koje se bave ostalim uslugama povezanim sa sektorom. Jedna od njih je i tvrtka Veemee koja se bavi savjetovanjem u poljoprivrednom i trgovačkom sektoru, a izradili su platformu za poboljšanje vidljivosti proizvođača kod krajnjeg potrošača i promoviranje podrijetla proizvoda. Na sajmu također izlaže i tvrtka Simpak usluge koja nudi rješenja u pakiranju voća i povrća te Primacošped, kompanija koja nudi usluge međunarodnog transporta, logistike i carinskog zastupanja.

Na ovogodišnjem izdanju Fruitlogistice izlaže preko tri tisuće tvrtki iz 130 zemalja, a sajam svim dionicima u poslovanju sa voćem i povrćem pruža odličnu priliku za poslovno umrežavanje i plasman proizvoda na svjetska tržišta.

You may also read!

Potpisan novi Kolektivni ugovor za graditeljstvo: povećane plaće u svim grupama složenosti

Potpisan novi Kolektivni ugovor za graditeljstvo: povećane plaće u svim grupama složenosti

Pregovarački timovi na čelu s gospodinom Mirkom Habijancem, predsjednikom HUP - Udruge poslodavaca graditeljstva (HUP-UPG), i gospođom Jasenkom Vukšić,

Read More...
Rimac Nevere

Prvi hrvatski kupac preuzeo isporuku Rimac Nevere

Cijenjeni neurokirurg dr. Branko Škovrlj koji živi u New Jerseyju postao je ponosni vlasnik hiperautomobila s hrvatskim potpisom. Rimac Nevera

Read More...
Aleksandra Grigić

Hrvatski duhani, dio BAT grupacije u novu proizvodnu sezonu idu s povećanjem proizvodnje duhana, interes proizvođača je velik

Nešto više od mjesec dana do kraja ugovaranja nove proizvodne sezone, Hrvatski duhani, dio BAT grupe, imaju ugovoreno 16

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design