HUT zadovoljan i podržava početak organiziranog cijepljenja turističkih djelatnika

In Iz zemlje
hut

Hrvatska udruga turizma (HUT) u petak je izrazila zadovoljsto i podržala početak organiziranog cijepljenja turističkih djelatnika od sredine travnja, ocjenjujući to kvalitetnom i pravovremenom mjerom koja će biti najjača promotivna poruka u ovom dijelu turističke godine.

“HUT, krovna udruga turističkog sektora u Hrvatskoj, izražava zadovoljstvo i snažno podržava inicijativu Ministarstva turizma i sporta o početku organiziranog cijepljenja turističkih djelatnika te je spremna, zajedno sa svojim članicama, aktivno se uključiti u operativnu provedbu programa”, navodi se u priopćenju.

U HUT-u smatraju kako je cijepljenje turističkih djelatnika od sredine travnja “kvalitetna i pravovremena mjera, koja će biti naša najjača promotivna poruka u ovom dijelu turističke godine”. Posebno je važno, kažu, što se uz stalne djelatnike taj program cijepljenja u turizmu odnosi i na sezonske djelatnike.

“Početak organiziranog cijepljenja turističkih djelatnika u ovoj fazi pripreme turističke sezone je odlična mjera, a mi ćemo napraviti sve što može da se što veći broj zaposlenika i sezonaca animira na cijepljenje. Svima u sektoru je jasno da je uspjeh turističke sezone vezan uz epidemiološko stanje te percepciju Hrvatske kao sigurne destinacije, a pravovremeno i organizirano cijepljenje turističkih djelatnika je jedan od najvažnijih čimbenika koji će to i omogućiti”, izjavio je direktor HUT-a Veljko Ostojić.

U kontekstu dodatnog jačanja percepcije Hrvatske kao sigurne destinacija, HUT pozdravlja i inicijativu širenje mreže testiranja za goste u turističkim destinacijama antigenim testovima, a kroz formiranje značajnog broja dodatnih punktova za testiranje u turističkim destinacijama, zaključuje se u priopćenju.

Ministarstvo turizma i sporta danas je izvijestilo da je na sastanku ministrice turizma i sporta Nikoline Brnjac s predstavnicima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo dogovoreno da sredinom travnja počinje cijepljenje 70 tisuća turističkih djelatnika, stalno zaposlenih i sezonaca.

Također, razmatran je model kako bi se čim prije počelo s cijepljenjem i 90 tisuća privatnih iznajmljivača, o kojima se isto posebno vodi računa sukladno definiranim prioritetima cijepljenja u turističkom sektoru.

Na sastanku se razgovaralo i o uspostavi dodatnih punktova za testiranje gostiju u turističkim mjestima, ali i hotelima, kampovima, marinama i sl. te je dogovorena edukacija osoba koje će, sukladno uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, provoditi testiranja. Isto tako, razmatran je i način izdavanja potvrda i potrebni kapaciteti za distribuciju testova, izvijestili su iz Ministarstva turizma i sporta u priopćenju. (H)

You may also read!

Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Zakonske izmjene: Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Izmjene regulative ekskluzivno predstavljene polaznicima ESG akademije HGK Direktiva o korporativnom izvještavanju o održivosti, tzv. CSRD Direktiva, je s 1.1.2024.

Read More...
Deloitte i HUP predstavili rezultate istraživanja o raznolikosti i inkluzivnosti na radnom mjestu

Deloitte i HUP predstavili rezultate istraživanja o raznolikosti i inkluzivnosti na radnom mjestu

Danas su u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca u sklopu Deloitteovog SheXO kluba predstavljeni rezultati 3. istraživanja „Raznolikost i inkluzivnost

Read More...
PEVEX

Glavna skupština PEVEX-a prihvatila prijedlog Uprave i Nadzornog odbora o zadržavanju dobiti iz 2023. godine

Glavna skupština PEVEX-a prihvatila je prijedlog Uprave i Nadzornog odbora o zadržavanju dobiti ostvarene u 2023. godini. Neto dobit

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design