Hyundai Motorsport u lovu je na pobjedu na Croatia Rallyju

In Odnosi s javnošću
hyundai

Hyundai Motorsport kreće u treću utrku FIA Svjetskog prvenstva u rallyju (WRC) 2021., u misiji za drugu pobjedu u sezoni.

Debitirajući u WRC-u od 22. do 25. travnja, Croatia Rally predstavlja potpuno novi izazov za posade Hyundai Motorsport-a. Prvi cjeloviti rally na asfaltu ove godine sadrži 20 etapa s mješavinom glatkih i neravnih površina koje će biti izazov za Hyundai i20 Coupe WRC.

Na dijelovima koji su i brzi i uski, a sa samo dva dopuštena ogleda svake etape prije rallyja, posade će od samog početka morati biti vrlo koncentrirane kako bi ušle u pravi ritam.

Hyundai Motorsport nastojat će ponoviti svoje performanse s Arctic Rally Finland rallyja u veljači, na kojem su Ott Tänak i Martin Järveoja vodili od početka do kraja za prvu ovogodišnju pobjedu Hyundaijeve momčadi. Na postolju su im se pridružili Thierry Neuville i Martijn Wydaeghe na trećem mjestu – drugom uzastopnom postolju tog dvojca.

Obje posade vratit će se u kokpite svojih automobila Hyundai i20 Coupe WRC #8 i #11 za Croatia Rally, zajedno s Craigom Breenom / Paulom Nagleom (# 42). Sve tri posade testirale su Hyundai i20 Coupe WRC na asfaltu uoči događaja. U sklopu priprema Tänak i Neuville natjecali su se u WRC klasi Rallyja Sanremo, dok je Breen pobijedio u ukupnom poretku s Hyundaijem i20 R5.

Nakon službenog slobodnog treninga (shakedown) u četvrtak, Croatia Rally započet će u petak s posadama koje napadaju dva kruga od po četiri brzinska ispita jugozapadno od grada Zagreba, ukupne dužine 99,82 km. Drugi dan relija sadrži 121,92 km brzinskih ispita u osam brzinaca, dok će u nedjelju vozači voziti još četiri brzinska ispita sjeverno od servisnog parkirališta.

Šef tima Andrea Adamo rekao je: „Arctic Rally Finland označio je povratak u formu koju očekujemo od nas kao tima. Sada taj zamah moramo prenijeti u Hrvatsku i iduće utrke. Od vitalne je važnosti da ove godine nastupamo konstantno, snažno na svim podlogama kako bismo još jednom obranili naslov. Zbog toga se brzo prilagoditi nepoznatim brzinskim ispitima i biti u pravom ritmu od samog početka. Svi trebamo dati sve od sebe i zajednički raditi na zajedničkom cilju: boriti se za pobjedu i preuzeti vodstvo u ukupnom poretku WRC prvenstva.”

Napomene posade: Thierry Neuville / Martijn Wydaeghe (# 11 Hyundai i20 Coupe WRC)
• Belgijci su u prve dvije utrke ovogodišnjeg partnerstva zauzeli treće mjesto
• Posadi je cilj nastaviti s nizom pobjedničkih postolja u Hrvatskoj

Neuville je rekao: „Uvijek se radujem utrkama na asfaltu. Ovaj je put rally novi za sve; nitko od nas se prethodno nije natjecao u Hrvatskoj. Također, nepoznat je i za timove, nemamo iskustva u ovim brzinskim ispitima. Bit će to izazovan događaj, ali mislim da se svima sviđa činjenica da je potpuno nov. Budući da smo prvi put na Croatia Rallyju, pred nama je mnogo teškog posla čim stignemo kako bismo bili sigurni da smo što spremniji.”

Napomene posade: Ott Tänak / Martin Järveoja (# 8 Hyundai i20 Coupe WRC)
• Posada #8 oporavila se od teške prve WRC utrke u 2021. impresivnom pobjedom
• Estonci u misiji snažnih performansi na hrvatskom asfaltu

Tänak je rekao: “Nikad nisam bio u Hrvatskoj i nisam vidio nijednu snimku, tako da su mi trenutno sve informacije nove. Nadam se da će to biti zanimljivo natjecanje, kažu da će u Hrvatskoj biti vrlo zabavne ceste. Čini se da će ove godine u prvenstvu biti nekoliko asfaltnih natjecanja, pa je to površina na kojoj moramo biti jaki. Nastojat ćemo napasti od početka i nastaviti svoj pozitivni zamah iz Finske.”

Napomene posade: Craig Breen / Paul Nagle (# 42 Hyundai i20 Coupe WRC)

– Četvrto mjesto posade na finskom rallyju
– Dvojac želi nastaviti dobre rezultate s druge utrke u WRC prvenstvu 2021.

Breen je rekao: „Hrvatska donosi prvi rally na asfaltu ove godine i potpuno novi događaj za sve. Iskreno, prilično je teško pronaći bilo kakve informacije o reliju, ali izgleda da će to biti zanimljiv događaj. Nadamo se lijepom vremenu i radujemo se nekim brzincima u planinama. Svakako se radujem svom prvom pravom događaju na asfaltu s Hyundaijem i20 WRC u prvenstvu. To bi trebao biti lijep događaj.”

Pregled događanja
• Nakon službenog treninga u četvrtak, petak na Croatia Rallyju sadrži dva kruga od po četiri kratka brzinska ispita: Rude – Plešivica (6,94 km), Kostanjevac – Petruš Vrh (23,76 km), Jaškovo – Mali Modruš Potok (10,10 km) i Pećurkovo Brdo – Mrežnički Novaki ( 9,11 km).
• Posade se u to područje vraćaju u subotu na dvije vožnje Mali Lipovec – Grdanjci (20,30 km), Stojdraga – Gornja Vas (20,77 km), Krašić – Vrškovac (11,11 km) i Vinski Vrh – Duga Resa (8,78 km).
• U nedjeljnom rasporedu dva su prolaska brzinaca Bliznec – Pila (25,20 km) (najduži brzinski ispit relija) i Zagorska Sela – Kumrovec (14,09 km), a potonji je Power Stage.

You may also read!

Predstavljena Hrok ESG platforma razvijena u suradnji s bankama

Predstavljena Hrok ESG platforma razvijena u suradnji s bankama

U Zagrebu je danas predstavljena ESG platforma koju je razvio Hrok u suradnji s vodećim bankama u Hrvatskoj. Na

Read More...
Jedna manje

Konzum nastavlja s kampanjom „Jedna manje“ čiji je cilj smanjenje plastičnog otpada

Konzumova kampanja „Jedna manje“, koja za cilj ima promociju korištenja višekratnih ekoloških torbi za kupnju i smanjenja plastičnog otpada

Read More...
šuma hrane komunlac

U Koprivnici posađena najveća šuma hrane u Hrvatskoj

Svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF danas je u suradnji s Gradom Koprivnica i njihovim komunalnim poduzećem Komunalac posadila

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design