Hyundai predstavlja IONIQ brand posvećen električnim automobilima

In Promocije / novi proizvodi
Hyundai

Hyundai je danas najavio pokretanje novog branda IONIQ posvećenog električnim vozilima, otvarajući novo poglavlje kao lider u eri elektrificirane mobilnosti. Pod markom IONIQ, Hyundai će nuditi EV vozila usmjerena na kupca i usredotočena na povezana lifestyle rješenja u skladu s Hyundaijevom novom vizijom “Napredak za čovječanstvo”.

Pod brandom IONIQ, Hyundai će iskoristiti svoje vodeće znanje u proizvodnji EV vozila, kako bio uveo na tržište tri nova modela u naredne četiri godine, a nakon toga će slijediti još inovativniji modeli. Stvaranje IONIQ branda je odgovor na brzo rastuću potražnju za EV modelima na tržištu i ubrzava Hyundaijev plan da postane globalni predvodnik na tržištu električnih automobila.

Kako bi ispunio misiju branda IONIQ, Hyundai će kombinirati svoje trenutne EV mogućnosti – poput brzog punjenja, prostrane unutrašnjosti i snage baterija – s budućim inovacijama koje kombiniraju dizajn, tehnologije i usluge, kako bi ujedinili doživljaj u automobilu i izvan automobila za bezbrižno putovanje.

Brand IONIQ promijenit će paradigmu iskustva EV korisnika”, rekao je Wonhong Cho, izvršni potpredsjednik i direktor globalnog marketinga u Hyundai Motor Company. “S novim naglaskom na povezivost, ponudit ćemo elektrificirana iskustva koja su sastavni dio ekološkog načina života.”

Ponovno rođenje IONIQ-a

Hyundai je prvi put uveo termin IONIQ, koji spaja riječi “ion” i “unique (unikatan, jedinstven), kada je najavio “Project IONIQ”, dugoročni istraživački i razvojni projekt usmjeren na ekološku mobilnost. Na temelju projekta, Hyundai je 2016. predstavio vozilo pod nazivom IONIQ, prvi i jedini model na svijetu koji je ponudio izbor tri elektrificirane opcije pogonskog sklopa – hibridni električni automobil, plug-in hibridni automobil i potpuno električni automobil – u jednom tipu karoserije. IONIQ predstavlja sve veću Hyundaijevu predanost održivosti i inovacijama te će biti od presudne važnosti za postizanje ciljeva tvrtke u vezi s čistom mobilnošću.

Brand IONIQ osmišljen je kako bi osigurao promjenu u mobilnosti s naglaskom na ekologiju i dosad je bio ključan u procesu elektrifikacije. IONIQ će nastaviti stvarati novu ravnotežu u čistoj mobilnosti sinkronizirajući ekološke proizvode u okviru eko lifestyle sustava dovodeći život povezivosti novoj generaciji.

Postojeća IONIQ vozila – hibridna, PHEV, EV – neće pripadati novoj marki pod imenom IONIQ.

IONIQ 5 / IONIQ 6 / IONIQ 7

Hyundai će pod novom markom lansirati niz brojčano imenovanih EV vozila, s parnim brojevima koji će se koristiti za limuzine i neparnim brojevima za SUV vozila.

Prvi model marke IONIQ bit će IONIQ 5, srednje veliki CUV, koji će biti predstavljen početkom 2021. godine. IONIQ 5 zasnovan je na konceptu EV ’45’, koji je Hyundai predstavio na Međunarodnom sajmu automobila (IAA) 2019. u Frankfurtu, kao hommage svog prvog konceptnog automobila u povijesti. Dizajneri modela IONIQ 5 inspiraciju su uzeli iz prošlosti i integrirali je s vrhunskim parametarskim pikselima, jedinstvenim dizajnerskim elementom koji će krasiti i buduće IONIQ modele.

Hyundai će 2022. predstaviti IONIQ 6 sedan, limuzinu koja je utemeljena na najnovijem konceptu tvrtke EV ‘Prophecy’, predstavljenom u ožujku. Slijedi IONIQ 7, veliki SUV početkom 2024. godine. Ikonski dizajn eksterijera koncepta Prophecy karakterizira njegova aerodinamična silueta savršenih proporcija.
Isto tako, dizajniranje vozila IONIQ imat će zajedničku temu “Bezvremenska vrijednost”. Vozila će biti inspirirana prošlim modelima, ali istovremeno će biti most u budućnost.

E-GMP platforma

Modeli marke IONIQ izrađivat će se na Hyundaijevoj globalnoj modularnoj platformi za električne automobile, koja je poznata pod nazivom E-GMP. Ona će omogućiti brzo punjenje baterije i veliki domet vožnje s jednim punjenjem.

Strategija 2025

Hyundai Motor Group je nedavno najavio da namjerava prodati milijun baterijskih električnih vozila i doći do 10 posto udjela na tržištu, kako bi do 2025. godine postao globalni lider na EV polju.

Prema Strategiji 2025, Hyundai Motor Company do 2025. godine želi postati treći najveći svjetski proizvođač ekoloških vozila, uz prodaju 560.000 BEV vozila (baterijska električna vozila), te dodatnu prodaju FCEV vozila (električna vozila na gorive ćelije).

Pokretanje marke IONIQ posvećene EV modelima pojačava posvećenost Hyundaija čistoj mobilnosti i odražava njegovu neprekidnu transformaciju u ponuditelja pametnih usluga mobilnosti s rješenjima za vožnju s nultom emisijom.

London Eye Event: IONIQ kampanja

Hyundai je proslavio lansiranje IONIQ-a pretvarajući London Eye u divovsko slovo “Q” pomoću električnih svjetala neposredno prije službenog ponovnog otvaranja poznate atrakcije.

Inače vrlo užurbani grad London zaustavio se za vrijeme pandemije COVID-19, a sada mu Hyundai donosi novu energiju, osvjetljavajući i puštajući u pogon jednu od najznačajnijih gradskih znamenitosti.

Najavljujući dolazak IONIQ-a, Hyundaijeva svjetlosna instalacija najavljuje novu eru elektrificirane mobilnosti, koja kupce stavlja u središte.

Video o tome kako Hyundai pretvara globalno slavni London Eye u ogroman “Q” možete vidjeti ovdje: https://www.youtube.com/user/HyundaiWorldwide.

You may also read!

Wall-Street

Wall Street dosegnuo rekordne razine, europski ulagači oprezniji

Na Wall Streetu su burzovni indeksi porasli i prošloga tjedna, četvrtoga zaredom, pri čemu su dosegnuli rekordne razine, dok

Read More...
EU o radu na daljinu i pravu na isključivanje

EU o radu na daljinu i pravu na isključivanje

Europska komisija je pokrenula prvu fazu savjetovanja s europskim socijalnim partnerima kako bi prikupila njihova stajališta o mogućem smjeru

Read More...
Umjetna inteligencija i upravljanje radnicima

U Vijeću Europe dogovoren sporazum o umjetnoj inteligenciji

Ministri vanjskih poslova 46 zemalja Vijeća Europe u petak su dogovorili sporazum o korištenju umjetne inteligencije (AI). "Ovim novim sporazumom

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design