IBA Group donosi svoj tapXphone sustav za prihvat beskontaktnog kartičnog plaćanja u Hrvatsku

In Promocije / novi proizvodi
tapXphone

IBA Group donosi svoje tapXphone platno rješenje u Hrvatsku u suradnji s Raiffeisen bankom. Uz ovo partnerstvo, Hrvatska je postala sedma država u Raiffeisen Bank International Grupi koja koristi IBA-ovo tapXphone rješenje za prihvat plaćanja preko pametnog telefona. Aplikacija, nazvana RaiPOS, temelji se na tehnologiji koja pretvara pametni telefon prodavača u POS platni terminal, omogućujući kupcima korištenje beskontaktnog kartičnog plaćanja ili plaćanja pametnim mobilnim uređajima.

„Uzbuđeni smo što lansiramo našu tapXphone uslugu u Hrvatskoj, europskoj državi s dinamičnim razvojem ekonomije i visokom penetracijom tržišta bankovnih kartica. Uvođenje RaiPOS aplikacije omogućuje lokalnim poduzetnicima da prihvaćaju plaćanja bez dodatne opreme, dajući im istu funkcionalnost kao tradicionalni bankarski terminal“ – izjavio je Vadzim Smatrayeu, direktor tehničke divizije IBA Group i direktor tapXphone proizvoda.

Korisnici RaiPOS-a mogu prihvatiti sve vrste beskontaktnih plaćanja, uključujući ona koja zahtijevaju autorizaciju putem PIN koda, a sigurnost plaćanja putem aplikacije potvrđena je i certificirana od strane PCI Vijeća za sigurnosne standarde (PCI SSC) te MasterCard i Visa platnih sustava. RaiPOS idealan je za poslovne subjekte koji trebaju brzi i praktični sustav kartičnog plaćanja, poput malih poduzetnika, maloprodajnih trgovina, dostavnih usluga, kafića, restorana i prodavača na štandovima. Sve što je potrebno je Android pametni telefon s instaliranom aplikacijom, NFC-om i internetskom vezom.

„Digitalizacija plaćanja trend je koji neumoljivo raste i drastično mijenja globalnu ekonomiju. Uporaba gotovine u konstantnom je padu, a posljednjih pet godina vidimo gotovo tri puta veću stopu rasta elektroničkih transakcija od ukupnog rasta prihoda od plaćanja. Naša aplikacija tapXphone demokratizira taj proces i omogućuje svim prodavačima da se pridruže trendu bez dodatnih ulaganja u opremu te prilagode očekivanjima korisnika da svugdje mogu plaćati karticom umjesto gotovinom“ – zaključio je Miloš Surla, direktor IBA Group Hrvatska.

TapXphone je aplikacija koju je IBA Group razvila tijekom 2019. godine, s ciljem pružanja povećane fleksibilnosti u prihvatu kartičnog plaćanja poduzetnicima svih veličina. Uz nju, kupci mogu plaćati koristeći svoje bankovne kartice, pametne telefone ili čak dodatke s NFC-om poput prstenja, narukvica i privjesaka, osiguravajući brz i poznat proces transakcije.

Aplikacija tapXphone privlači širok raspon korisnika, od samostalnih poduzetnika i lokalnih umjetnika do malih i velikih poduzeća diljem Europe i Azije. TapXphone je središnje mjesto za obradu milijuna transakcija iz različitih zemalja, uključujući Ukrajinu, Kazahstan, Moldaviju, Slovačku, Latviju, Litvu, Estoniju, Srbiju, Bugarsku, Azerbajdžan, Grčku, Kosovo i Nigeriju, što pokazuje njezinu privlačnost i svestranost na raznolikim tržištima.

You may also read!

Nestlé

Nestlé financijski izvještaj za 2023. bilježi stabilan organski rast od 7,2%

Mark Schneider, izvršni direktor kompanije Nestlé, izjavio je: „Dosad nezabilježena inflacija, do koje je došlo u posljednje dvije godine,

Read More...
Zahvaljujući donaciji PBZ grupe, Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda dobio novo dječje igralište

Zahvaljujući donaciji PBZ grupe, Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda dobio novo dječje igralište

Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda dobio je donaciju u iznosu od 29.012,50 eura kojom je izgradio i opremio

Read More...
King Harmony

King Harmony osvojio srebro u kategoriji Najinovativnijeg sladoleda, Ledo nagrađen i za najbolje tehničko rješenje

Na godišnjoj konferenciji Međunarodnog udruženja proizvođača sladoleda, King Harmony osvojio je srebro u kategoriji Najinovativnijeg sladoleda, a Ledo je

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design