Imperial Riviera ohrabrena rezultatima isplaćuje 13. plaću i nastavlja s ulaganjima

In Novi turistički kapaciteti
Imperial

Prema izvještaju o poslovanju Imperial Riviera je u prvih devet mjeseci 2021. godine ostvarila ukupne prihode u visini od 274 milijuna kuna, što je za 28 milijuna kuna više od ostvarenja u istom periodu 2019. godine.

Odlični rezultati i rast prihoda Imperial Riviere rezultat su velikih ulaganja u repozicioniranje proizvoda u premium segment u prijašnjem periodu, što uključuje ulaganja u hotele Valamar Parentino, Valamar Meteor, Valamar Carolina, Valamar Padova i Valamar Imperial te kamping ponudu na otoku Rabu. Ukupne investicije počevši od privatizacije Imperial Riviere, odnosno u periodu od 2017. do 2021. realizirane su u iznosu od 485 milijuna kuna.

Dok su prva dva tromjesečja 2021. godine i dalje bila pod izraženim utjecajem pandemije Covid-19, treće tromjesečje bilježi normalizaciju turističkog poslovanja. Najveći broj objekata otvoren je u lipnju, a visoka popunjenost dosegnuta je sredinom srpnja. U prvih devet mjeseci ove godine ostvareno je 753 tisuće noćenja, što je za 11% manje u odnosu na pretkriznu 2019. godinu, ali uz značajan ostvareni rast prosječne cijene od 30% u odnosu na 2019. Ostvarena operativna dobit (EBITDA) Imperial Riviere u prvih devet mjeseci 2021. iznosi 154 milijuna kuna.

Tijekom razdoblja krize Imperial Riviera je nastavila s razvojem poslovanja turističkih proizvoda. Ove godine uspješno su realizirane investicije u vrijednosti od 41 milijuna kuna, uključujući završetak uređenja Valamar Parentino hotela u Poreču i Valamar Meteor hotela u Makarskoj. U rujnu 2021. započeta je rekonstrukcija i preuređenje hotela Dalmacija Sunny by Valamar vrijedna 67 milijuna koji će nakon rekonstrukcije i repozicioniranja nastaviti poslovati pod Valamar PLACES brendom.

Prema odluci o dokapitalizaciji Imperial Riviere od strane AZ mirovinskih fondova i Valamar Riviere u vrijednosti od 687 milijuna kuna, nastavlja se širenje i razvoj poslovanja u destinaciji Dubrovnik, kao i daljnja ulaganja u destinacijama Rab, Makarska i Poreč.

„Rezultati ovogodišnje turističke sezone ohrabruju, no još uvijek je teško predvidjeti potpunu normalizaciju turističkih tokova, stabilizaciju turističkog tržišta i potražnje. Glavni preduvjet daljnjeg oporavka hrvatskog turizma je poboljšanje uvjeta rada u turizmu, za što je potrebna sinergija aktivnosti svih zainteresiranih čimbenika“– istaknuo je Vlado Miš, predsjednik Uprave Imperial Riviere.

Kako bi svojim radnicima nadoknadio ovogodišnja umanjena primanja zbog koronakrize, Imperial Riviera će u dogovoru sa socijalnim partnerima isplatiti 13. plaću i dodatne nagrade u ukupnom iznosu od 5.000 do 7.800 kn neto, koje će primiti gotovo svi radnici. Ovo je jedna od mjera koju je Imperial Riviera pokrenula u cilju ujednačavanja standarda ljudskih potencijala u okviru grupacije Valamar te zadržavanja radnika u turizmu i kvalitetne pripreme naredne turističke sezone.

Imperial Riviera je već pokrenula ključne programe zapošljavanja, nagrađivanja i edukacije u suradnji sa management kompanijom Valamar Rivierom te poziva sve zainteresirane za razvoj karijere u turizmu da se u okviru programa „Dobar posao u Valamaru“ već sada prijave za posao putem linka https://www.dobarposaouvalamaru.com/posao-i-karijera/obrazac-za-prijavu/.

You may also read!

mjerenje

Međunarodni dan mjeriteljstva od ove godine na UNESCO-voj listi

Hrvatsko mjeriteljsko društvo (HMD) obilježilo je danas u Zagrebu Međunarodni dan mjeriteljstva pod motom „Mjerimo danas za održivo sutra“

Read More...
dm active beauty

Matea Ferboković iz Kršana postala je dm active beauty milijunašica

U utorak 21. svibnja, u Labinu, dobitnici nagradne igre dm active beauty milijunaš Matei Ferboković dm je uručio milijun

Read More...
Kako poboljšati korporativno upravljanje u RH

Stručnjaci odgovorili na goruće pitanje kako poboljšati korporativno upravljanje u Hrvatskoj

U Knjižnično-dokumentacijskom centru Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održan je skup „Kako poboljšati korporativno upravljanje u Hrvatskoj“. Sudionici panela

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design