Inovativna formula za pripremu naše kože za sunce i zaštitu od oksidacijskog stresa – Almagea® SUNLOVE SKIN+

In Promocije / novi proizvodi
Almagea

Konačno smo dočekali ljeto i prvi pravi val ljetnih vrućina. Za koji dan pohrlit ćete na plažu i početi hvatati lijep, osunčan ten. Činjenica je da svi izgledamo bolje u preplanuloj verziji, ali moramo ozbiljno shvatiti upozorenja dermatologa i izlagati se suncu pametno i odgovorno.

Uvijek smo fokusirani na zaštitu kože tijekom ljetnih mjeseci, a istovremeno zaboravljamo da ju moramo njegovati i o njoj brinuti čitave godine. To uključuje razne rituale za zaštitu kože, od beauty tretmana do redovitog čišćenja i hranjenja kože kako bi ona bila zdrava i lijepa. Zato je nužno redovito korištenje preparata koji hrane kožu izvana i dodataka prehrani koji je hrane iznutra.

Almagea® SUNLOVE SKIN+ nova je generacija dodataka prehrani s inovativnom formulacijom antioksidansa – vitamina E i selena – koji doprinose zaštiti stanica od oksidacijskog stresa. Osim toga, tu je i mješavina ulja sjemenki boreča, argana te ploda uljane palme koji su prirodno bogati vitaminom E i antioksidansima luteinom i koenzimom Q10. Svi ti sastojci sinergijski hrane kožu iznutra. Naposljetku, ovaj dodatak prehrani sadrži i astaksantin, koji pripada skupini karotenoida, a poznat je po svom izrazito jakom antioksidacijskom djelovanju, čak 11 puta jačem od beta karotena i 500 puta od vitamina E. Astaksantin je inače crveni pigment koji se prirodno nalazi u različitim živim organizmima u prirodi, a u okviru Almagea® SUNLOVE SKIN+ formule sadržan je onaj dobiven iz najboljeg prirodnog izvora – mikroalge Haematococcus pluvialis.

Almagea SUNLOVE SKIN+ bilo bi idealno početi koristiti tijekom proljetnih mjeseci kako biste spriječili i usporili starenje kože, pripremili kožu za sunce te ublažili negativne posljedice oksidacijskog stresa. No, njegovo djelovanje će biti učinkovito i ukoliko ga počnete piti s početkom vašeg godišnjeg odmora, s tom razlikom da biste isprva dozu trebali povećati na 2 kapsule dnevno.
Uz ovaj inovativan dodatak prehrani dio vaše putne prtljage treba obvezno biti i adekvatna krema sa zaštitnim faktorom.

Dermatolozi su složni u preporuci zaštitnog faktora (SPF) pa tako on mora biti najmanje 30, što omogućava kvalitetnu zaštitu od sunca, neovisno o vašoj puti i tipu kože. Imajte na umu da su kreme i losioni sa zaštitnim faktorom dizajnirani da vas štite otprilike 2 sata, i to ako niste u vodi. Ako ste u vodi onda se trajanje zaštite smanjuje na 20-ak minuta, kod vodootpornih formula na oko 40 minuta, a kod posebno jakih vodootpornih formula na otprilike 80 minuta. Posebno se preporučuju zaštitne kreme koje sadrže cink i titan, koji na koži blokiraju UVA i UVB zrake. Kad je riječ o zaštitnim kremama više je u pravilu bolje, što znači da jednostavno nanesete na kožu nešto više nego što mislite da je potrebno.

Premda je sunce potrebno za naše zdravlje, sunčanje u prekomjernim količinama svakako može biti štetno za našu kožu. Drugim riječima, treba imati u vidu da 20-ak minuta izlaganja suncu rješava sve ljudske dnevne potrebe za vitaminom D. Naposljetku, nakon izlaganja suncu preporučuje se korištenje losiona i sličnih sredstava za njegu kože, s naglaskom na one koji hidratiziraju kožu te su bogati aloe verom i biljkama poput gaveza, smilja, maslačka, kamilice, koprive i čička, koji smanjuju upalne procese i crvenilo.

You may also read!

Potpisan novi Kolektivni ugovor za graditeljstvo: povećane plaće u svim grupama složenosti

Potpisan novi Kolektivni ugovor za graditeljstvo: povećane plaće u svim grupama složenosti

Pregovarački timovi na čelu s gospodinom Mirkom Habijancem, predsjednikom HUP - Udruge poslodavaca graditeljstva (HUP-UPG), i gospođom Jasenkom Vukšić,

Read More...
Rimac Nevere

Prvi hrvatski kupac preuzeo isporuku Rimac Nevere

Cijenjeni neurokirurg dr. Branko Škovrlj koji živi u New Jerseyju postao je ponosni vlasnik hiperautomobila s hrvatskim potpisom. Rimac Nevera

Read More...
Aleksandra Grigić

Hrvatski duhani, dio BAT grupacije u novu proizvodnu sezonu idu s povećanjem proizvodnje duhana, interes proizvođača je velik

Nešto više od mjesec dana do kraja ugovaranja nove proizvodne sezone, Hrvatski duhani, dio BAT grupe, imaju ugovoreno 16

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design