Istra među najboljim maslinarskim regijama

In Regionalni razvoj
Vergal maslinovo ulje

Istarskim maslinarima koji zaslužili uvrštenje u najpoznatiji svjetski vodič za ekstra djevičanska maslinova ulja “Flos Olei” za 2023″. godinu, u četvrtak su u Krasici kraj Buja uručena izdanja te publikacije u čije je 14. izdanje izdanje uvršteno 57 uljara iz Hrvatske od kojih 56 iz Istre.

Uspjeh je tim veći ako se uzme u obzir da su u publikaciju uvrštena ulja iz cijelog svijeta, odnosno 56 maslinarskih nacija s pet kontinenata, čime su se istarski maslinari našli u društvu 500 najboljih s ukupnim udjelom od 11 posto. Pritom, kako su naveli iz Istarske županije, vrijedi istaknuti da je velik broj postigao još bolje rezultate nego lani, što je dokaz značajnog rada na podizanju kvalitete i primjene najnovijih znanstveno-tehnoloških dostignuća u maslinarstvu.

“Ponosni smo na naše maslinare jer stvarno imaju izvrsne proizvode. Istra je i ovog puta pokazala da ima vrhunska ekstra djevičanska maslinova ulja i da može konkurirati kvalitetom na svjetskoj razini. Upravo je to formula uspjeha koju godinama potičemo: biti najbolji u onome što radimo” – rekao je u Krasici istarski župan Boris Miletić. Dodao je kako Istarska županija nastavlja biti partnerom i podrškom kako uljarima tako i cijelom poljoprivrednom sektoru, za koje je u ovogodišnjem proračunu osigurala gotovo 4,2 milijuna eura.

Po njegovim riječima Istra je definitivno postala svjetski maslinarski brend, a sedam godina je bila na tronu kao najjača maslinarska regija.

“Istru smo digli na svjetsku mapu maslinovih ulja”, zaključio je župan Miletić. (H)

You may also read!

Nestlé

Nestlé financijski izvještaj za 2023. bilježi stabilan organski rast od 7,2%

Mark Schneider, izvršni direktor kompanije Nestlé, izjavio je: „Dosad nezabilježena inflacija, do koje je došlo u posljednje dvije godine,

Read More...
Zahvaljujući donaciji PBZ grupe, Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda dobio novo dječje igralište

Zahvaljujući donaciji PBZ grupe, Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda dobio novo dječje igralište

Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda dobio je donaciju u iznosu od 29.012,50 eura kojom je izgradio i opremio

Read More...
King Harmony

King Harmony osvojio srebro u kategoriji Najinovativnijeg sladoleda, Ledo nagrađen i za najbolje tehničko rješenje

Na godišnjoj konferenciji Međunarodnog udruženja proizvođača sladoleda, King Harmony osvojio je srebro u kategoriji Najinovativnijeg sladoleda, a Ledo je

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design