Kaufland ponovno potvrdio da su im zadovoljstvo i razvoj zaposlenika na prvom mjestu

In Tvrtke i tržišta
Kaufland

Kaufland Hrvatska i ove je godine potvrdio standarde certifikata Poslodavac Partner. Kaufland je dio projekta Certifikat Poslodavac Partner već četiri godine, te su visoke standarde Certifikata potvrdili već u prvoj godini certificiranja, a svake sljedeće godine otad su ostvarili još više rezultate, što svjedoči o kontinuiranom radu i predanosti Kauflanda kada je u pitanju osiguravanje zadovoljstva njihovih zaposlenika i kvalitete HR procesa.

U godinu dana, koliko je proteklo od zadnje certifikacije, Kaufland je dodatno unaprijedio svoje procese selekcije kandidata za otvorena radna mjesta, uloženi su značajni napori u digitalizaciju procesa uhodavanja novih zaposlenika u posao, a posebni napori uloženi su i u osiguravanje mogućnosti za razvoj svih zaposlenika kroz projekt Talent managementa.

U Kauflandu je velik naglasak stavljen na osiguravanje raznovrsnih prilika za edukaciju svih zaposlenika, pa su tako u zadnjih godinu dana zaposlenicima na raspolaganje stavljeni i neki novi razvojni programi, poput mentorskog programa i edukacija iz prodajnih vještina. Svi zaposlenici u protekloj godini prošli su barem jedan oblik usavršavanja i sveukupno 4.480 dana edukacija koje u Kauflandu ulaze u radno vrijeme.

Kaufland redovito ispituje zadovoljstvo svojih zaposlenika i aktivno provodi mnoštvo projekata za poticanje njihova zdravlja, primjerice, svi zaposlenici dva puta godišnje dobivaju tzv. zdrave poklone poput paketića za jačanje imuniteta, boca za vodu i sl., sufinanciraju se sportske aktivnosti zaposlenika i organiziraju se razne edukacije i radionice s ciljem osvještavanja važnosti zdravog načina života. Tako je Kaufland prvi trgovački lanac u Hrvatskoj kojem je dodijeljen certifikat Tvrtka prijatelj zdravlja.

Tvrtka posebnu pažnju posvećuje roditeljima, primjerice prikladnim paketom za roditelje novorođenčadi te slobodnim danom na prvi dan škole prvašića. Uz to, veliku prednost za zaposlenike Kauflanda predstavlja činjenica da je svaka minuta rada plaćena te da povrh plaće dva puta godišnje mogu ostvariti neto nagradu kao zahvalu za doprinos rezultatima tvrtke.

Dunja Firšt, direktorica Ljudskih resursa u Kauflandu, primila je certifikat Poslodavac Partner od Aleksandra Zemunića, člana Uprave tvrtke SELECTIO, a certifikat je dobilo i sestrinsko Društvo EUN – Europa upravljanje nekretninama.

„Drago nam što svake godine uvodimo nove pogodnosti za naše zaposlenike. Ponosna sam na pomake koje smo postigli, a sve to ne bi bilo moguće bez predanog rada cijelog tima Ljudskih resursa te podrške ostalih odjela. Vidljivo je da puno ulažemo, ali svjesni smo da je pred nama još posla. Idemo korak po korak prema što višem mjestu na listi poželjnih poslodavaca u Hrvatskoj“, istaknula je Dunja Firšt, Direktorica sektora Ljudski resursi.

You may also read!

wall

Svjetske burze skočile na rekordne razine

Na najvećim svjetskim burzama prošloga su tjedna indeksi dosegnuli rekordne razine, što se ponajviše zahvaljuje snažnom rastu cijena dionica

Read More...
Kako procjeniti i upravljati psihosocijalnim rizicima na radu

Kako procjeniti i upravljati psihosocijalnim rizicima na radu?

U organizaciji ZIRS Učilišta – ustanove za obrazovanje odraslih i Znanstveno-stručnog časopisa „Sigurnost“, u Zagrebu će se 28. ožujka

Read More...
Habijan

Ministar Habijan najavio smanjenje parafiskalnih nameta

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan u petak je u Krapini ponovio kako će se u sklopu novog

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design