Kaufland: Ulaganje u zaposlenike je najbolje ulaganje

In Tvrtke i tržišta
Kaufland

Brojni certifikati o izvrsnosti koje ovaj trgovački lanac dobiva iz godine u godinu pokazuju zašto je Kaufland u Hrvatskoj Top Employer.

Iz godine u godinu, Kaufland u Hrvatskoj jedan je od najpoželjnijih poslodavaca, a brigom o zdravlju zaposlenika kontinuirano se bavi. Tome u prilog, između ostalih, govori i certifikat Tvrtka prijatelj zdravlja koji im je dodijeljen 2019. godine.

Kada je riječ o posebnim pogodnostima za zaposlenike, važno je spomenuti kako se trud i rad zaposlenika iznimno cijeni i stimulira. Tako je u protekle 3 godine Kaufland u nekoliko navrata povećavao primanja zaposlenika uz poseban fokus na nerukovodeća radna mjesta:

  • U 2019. godini uveli su neto nagradu, a ove godine taj je iznos dodatno uvećan za zaposlenike na nerukovodećim radnim mjestima. Nagrada u minimalnom iznosu od 1.800 kuna neto za puno radno vrijeme isplaćena je na račune zaposlenika u lipnju 2020.
  • U 2019. godini je i božićnica povećana na 1.800 kn.
  • Neto primanja zaposlenika u poslovnoj godini 2020. dodatno su uvećana od ožujka 2020. kroz mjesečni neto dodatak na plaću u iznosu od 300 kuna za sve zaposlenike na nerukovodećim radnim mjestima.
  • Za izniman trud u izvanrednim okolnostima izazvanim koronavirusom, svi zaposlenici prodaje i logistike primili su nagradu u iznosu od 1.500 kn.

Da su u Kauflandu zaposlenici na prvom mjestu potvrđuju i brojna priznanja iz područja upravljanja ljudskim resursima. Dobitnici su certifikata Poslodavac partner već četiri godine za redom, a ove godine postali su nositelji prestižnog međunarodnog certifikata Top Employer te se tako svrstali uz bok europskih kompanija s najboljim praksama u upravljanju ljudskim resursima. Potvrda dobrih praksi došla je i u obliku priznanja Izvrsnost u izazovima koju dodjeljuje neovisna kuća Selectio.

„Posebno smo ponosni na certifikat Izvrsnost u izazovima, priznanje koje nam je dodijeljeno za kvalitetno upravljanje zaposlenicima u nepredvidljivim okolnostima. Protekle mjesece obilježile su iznimne okolnosti života i poslovanja, ali nam je drago što možemo reći da su nam naši zaposlenici uvijek bili i ostali na prvom mjestu. Uspješno smo se prilagodili novonastalim okolnostima, što potvrđuje i priznanje Izvrsnost u izazovima“, izjavila je Dunja Firšt, direktorica sektora Ljudski resursi Kauflanda Hrvatska.

„Kaufland Hrvatska je kao maloprodajni lanac dio branše koja je u proteklim mjesecima bila pod velikim pritiskom u uvjetima koji su prepuni izazova. Posebno sam ponosan što smo očuvali sva radna mjesta i osigurali zaštitu zdravlja naših zaposlenika i kupaca. Osim toga, istraživanje Poslodavac prvog izbora ponovno nas je svrstalo među najpoželjnije poslodavce u Hrvatskoj. Ovogodišnje 13. mjesto potvrda je za izniman trud svih naših zaposlenika i korak unaprijed, ali još nismo dostigli svoj cilj. Daljnji razvoj naših zaposlenika i u budućnosti za nas će biti prioritet broj jedan“, zaključio je Patrick Rudat, predsjednik Uprave Kaufland Hrvatska.

You may also read!

Ulaganje u djecu je ulaganje u buducnost

Ulaganja u djecu i mlade najvažnija su ulaganja za bolju budućnost

Ured UNICEF-a za Hrvatsku u suradnji s časopisom „Gloria” organizirao je konferenciju „Djeca su naš najvažniji posao” s ciljem

Read More...
Lisinski-pbz

Održano svečano događanje PBZ grupe „Kad srca pjevaju“

Uručene donacije ukupnog iznosa 315.000 eura za bolju budućnost djece i mladih. U utorak je u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog

Read More...
sajam

Hrvatske prehrambene tvrtke na PLMA-inom međunarodnom sajmu u Amsterdamu

Na međunarodnom sajmu World of Private Label, koji se u organizaciji PLMA (Udruženja proizvođača privatnih robnih marki) održava u

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design