KentBanka nastavlja s pozitivnim rezultatima u 2018.

In Bankarstvo
Ivo BIlic

• Ukupna aktiva 2,2 milijarde kuna, porast aktive od 6% u odnosu na kraj 2017.
• Dobit 5,1 milijun kuna
• Porast kredita 5% u odnosu na kraj 2017.
• Porast depozita 7% u odnosu na kraj 2017.
• Porast broja računa od 8% u 2018.
• 200 zaposlenih

KentBank nastavlja trend ostvarivanja pozitivnih rezultata te je tako drugi kvartal završila s ukupnom aktivom od 2,2 milijarde kuna, dok je dobit iznosila 5,1 milijuna kuna.

Nerevidirani podaci na kraju drugog kvartala ove godine pokazali su da je aktiva porasla za 6%, krediti za 5% i depoziti za 7%, a ulaganja u vrijednosne papire smanjena su za 19%.

KentBank u 2018. godini bilježi uspješnost i u segmentu poslovanja s malim i srednjim poduzetnicima, koji bilježi porast u kreditima veći od 20%.

U prvih šest mjeseci ove godine KentBank bilježi porast oročenih depozita od 8% te porast računa od 8% što je ukupno 28.600 otvorenih računa.

Ivo Bilić, Predsjednik Uprave KentBanke izjavio je: „Sve ove aktivnosti utjecale su na ostvarenje pozitivnog rezultata u prvih šest mjeseci 2018. godine. Fokusiramo se na kontinuirani rast portfelja proizvoda i usluga uz očuvanje kvalitete kreditnog portfelja te na povećanje broja klijenata. KentBanka i dalje ima stopu problematičnih kredita nižu od bankarskog sektora, uz jedan od najviših omjera pokrivenosti na hrvatskom financijskom tržištu”.

You may also read!

drvo

Drvoprerađivači u problemu: pada izvoz, raste uvoz, a najviše se izvozi sirovina

S otprilike 2300 poslovnih subjekata koji se bave preradom i proizvodnjom drva u kojima je zaposleno 30-ak tisuća radnika,

Read More...
njemacka

Njemački izvoznici moraju se pripremiti za podjele i protekcionizam

Svjetska trgovina mijenja se iz temelja u uvjetima geopolitičke neizvjesnosti i podjela i njemački izvoznici moraju se pripremiti za

Read More...
kamp

Veliki porasti u poslovanju poduzetnika u djelatnosti kampova

U Hrvatskoj se od 2018. do 2022. povećao broj poduzetnika u djelatnosti kampova i prostora za kampiranje za 28

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design