Kliničkom bolničkom centru Zagreb 296.000 kuna za nabavu opreme

In DOP
Donacija_KBC Zagreb

U sklopu humanitarnog projekta “Činim dobro svaki dan” do sada prikupljeno više od devet milijuna kuna

PBZ Grupa donirala je Kliničkom bolničkom centru Zagreb 296.000 kuna u sklopu programa “Praćenje djece s neurorizicima” Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske. Donirana sredstva omogućila su nabavku suvremenog UZV uređaja, pregradnih stijena te aparata za precizno doziranje lijekova u novorođenčadi s neurorizikom za Kliniku za pedijatriju KBC-a Zagreb. Ova donacija dio je projekta “Činim dobro svaki dan”, kojim je u posljednjih devet godina prikupljeno više od devet milijuna kuna namijenjenih dobrobiti djece i mladih u Hrvatskoj.

Klinika za pedijatrijuProjekt „Praćenje djece s neurorizicima“ pokrenulo je Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske 2007. godine. Djeca s neurorizicima su djeca čije majke su imale različite komplikacije u trudnoći, porodu ili djeca koja su imala komplikacije neposredno poslije rođenja, a radi se o oko 10% novorođenčadi, od čega je oko 3% visokoneurorizične djece. Na razini Hrvatske to znači da se svake godine potencijalno rađa oko četiri tisuće neurorizične djece, odnosno oko 1.000 visokoneurorizične djece. Kod takve djece postoji opasnost od razvoja cerebralne paralize, mentalne retardacije, poremećaja u govoru, motorici, koncentraciji i učenju, a pravovremena dijagnostika i habilitacija mogu spriječiti razvoj bolesti. Zbog toga je Klinički bolnički centar Zagreb donirana sredstva, između ostaloga, iskoristio za nabavu najnovijeg ultrazvučnog uređaja.

Klinički bolnički centar Zagreb najveća je bolnička ustanova u Republici Hrvatskoj, dok je Klinika za pedijatriju prva u ovom dijelu Europe započela s primjenom najmodernijih dijagnostičkih uređaja. Zavod za neonatologiju i neonatalnu intenzivnu medicinu Klinike za pedijatriju godišnje zbrinjava 300-350 životno ugrožene novorođenčadi iz svih dijelova Hrvatske. Zavod je jedinstvena ustanova u zemlji koja je u stanju tijekom 24 sata 365 dana u godini osigurati najdiferentnije metode dijagnostike i liječenja (hemodijaliza, ECMO, svi modaliteti strojnog prodisavnja i dr.). Godišnje se u Zavodu liječi oko 150 nedonoščadi, od kojih je 60-ak rođeno s rodnom masom “Zavod za neonatologiju i neonatalnu intenzivnu medicinu KBC-a Zagreb u suradnji s Hrvatskim institutom za istraživanje mozga već niz godina sudjeluje u znanstvenom projektu ranog prepoznavanja perinatalne lezije mozga magnetskom rezonancijom u najnezrelije nedonoščadi (

„KBC-u Zagreb pacijent je u središtu pažnje, a osobito oni najmlađi, tako da je ovom donacijom PBZ Grupe Klinici za pedijatriju omogućena najbolja dijagnostika i liječenje najmanjih bolesnika. Iskreno zahvaljujemo PBZ Grupi na zaista vrijednoj i korisnoj donaciji”, istaknuo je prim. dr. Milivoj Novak, pomoćnik ravnatelja za kvalitetu zdravstvene zaštite i nadzor KBC-a Zagreb.

“Drago mi je da smo putem našeg projekta “Činim dobro svaki dan” i American Express kartice sa srcem pomogli i Kliničkom bolničkom centru Zagreb omogućivši njegovim najmlađim pacijentima kvalitetniju zdravstvenu skrb. Društveno odgovorno poslovanje temeljno je načelo poslovanja Privredne banke Zagreb i cijele PBZ Grupe, što smo potvrdili brojnim donacijama i humanitarnim aktivnostima. Među njima se posebno ističe projekt “Činim dobro svaki dan” i American Express kartica sa srcem, koje smo kreirali kako bismo dugoročno i kontinuirano, iz dana u dan, pomagali djeci i mladima diljem Hrvatske. Ispunjava nas zadovoljstvom da smo putem ovog projekta, doniravši raznu opremu i suvremene medicinske uređaje za ukupno 29 bolnica i domova socijalne skrbi, pomogli brojnoj djeci diljem Hrvatske“, istaknuo je Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda.

Svečanom uručenju donacije prisustvovali su doc.dr.sc. Tomislav Madžar, posebni savjetnik predsjednice RH za zdravstvo i sport; Tomislav Dulibić, državni tajnik; prim. dr. Milivoj Novak, pomoćnik ravnatelja za kvalitetu zdravstvene zaštite i nadzor KBC-a Zagreb; prof.dr.sc. Jurica Vuković, predstojnik Klinike za pedijatriju; Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda te brojni drugi ugledni uzvanici.

Projekt “Činim dobro svaki dan” i American Express kartica sa srcem
American Express kartica sa srcem tržištu je predstavljena sredinom 2008. godine. Kartica je kreirana kako bi se pomoglo projektima od iznimnog značaja za daljnji rast i razvoj zajednice. Za svaku kupnju ovom karticom PBZ i PBZ Card zajedno ukupno izdvajaju 1 kunu u korist svog humanitarnog projekta „Činim dobro svaki dan“, bez dodatnog troška za korisnike kartice. Putem “Činim dobro svaki dan” projekta PBZ i PBZ Card pomažu dva projekta značajna za dobrobit djece i mladih: projekt Ministarstva zdravstva pod nazivom „Praćenje djece s neurorizicima“ i projekt Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku pod nazivom “Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi”, donirajući prikupljena sredstva u omjeru 50:50. Putem ovog projekta PBZ Grupa je do danas prikupila 9,2 milijuna kuna te je ukupno realizirala 29 donacija, uključujući 22 donacije bolnicama diljem Hrvatske za kupnju potrebnih medicinskih uređaja i 7 donacija ustanovama socijalne skrbi za kupnju potrebne opreme.

American Express kartica sa srcem je bez upisnine i članarine za prvu godinu korištenja, a od druge godine korištenja kartice PBZ Grupa donira i 15 kuna od svake članarine za osnovnog i 10 kuna od svake članarine za dodatnog korisnika. Svoj doprinos projektu mogu dati i ostali korisnici American Express kartica donirajući mu prikupljene Membership Rewards bodove. Osim toga, mogućnost doniranja dostupna je i na internetskim stranicama www.cinimdobro.hr korisnicima svih American Express te svih MasterCard, Maestro i Visa kartica, bez obzira na banku izdavatelja.
Detaljnije na: www.cinimdobro.hr; www.pbzcard.hr

You may also read!

Novim zakonom više poduzeća obvezno izvješćivati o održivosti

Novim zakonom više poduzeća obvezno izvješćivati o održivosti

Sabor je danas potvrdio predložene izmjene i dopune Zakona o reviziji, Zakona o računovodstvu te Zakona o tržištu kapitala.

Read More...
nafta

Cijene nafte blizu 86 dolara

Cijene nafte približile su se u petak na međunarodnim tržištima razini od 86 dolara budući da je trgovce ohrabrilo

Read More...
U Zagrebu je otvorena Moneterra – Muzej novca Hrvatske narodne banke

U Zagrebu je otvorena Moneterra – Muzej novca Hrvatske narodne banke

Na zagrebačkom Europskom trgu otvorena je Moneterra – Muzej novca Hrvatske narodne banke , a koordinaciju projekta je, među

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design