Krajem ožujka 1,64 milijuna zaposlenih, nezaposlenost 6,2 posto

In Zaposlenost / plaće
zaposlenost

Krajem ožujka ove godine u Hrvatskoj je bilo 1,64 milijuna zaposlenih, što je za 0,7 posto više nego u veljači i 1,7 posto više nego lanjskog ožujka, pri čemu je stopa registrirane nezaposlenosti iznosila 6,2 posto, podaci su Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Prema podacima DZS-a, na kraju ožujka u Hrvatskoj je bilo 1.646.272 zaposlenih, što je za 0,7 posto više nego krajem veljače ove godine, a na godišnjoj razini 1,7 posto više.

U pravnim osobama bilo je 1.425.450 zaposlenih, što je na mjesečnoj razni porast od 0,7 posto, a u odnosu na ožujak prošle godine više za 1,2 posto.

Prema podacima koje DZS preuzima od Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, u obrtu i slobodnim profesijama je krajem ožujka bio 202.596 zaposlenih što čini porast od 1,4 posto u odnosu na veljaču i 5,2 posto na lanjski ožujak.

Istodobno je broj zaposlenih osiguranih poljoprivrednika, kojih je krajem ožujka bilo 18.230, na mjesečnoj razini pao za 0,2 posto, a na godišnjoj za 1,4 posto.

Detaljnija statistika o broju zaposlenih u pravnim osobama pokazuje da je na mjesečnoj razini najviše porastao broj zaposlenih u kategoriji građevinarstvo za 1,5 posto na 120.903, te prijevoz i skladištenje za 1,4 posto, na 79.344 djelatnika.

Najveći postotni pad na mjesečnoj razini ostvaren je u kategoriji djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane za jedan posto, na 78.176, dok u poljoprivredi, šumarstvu i ribarstvu pad zaposlenosti iznosi 0,3 posto.

Na godišnjoj razini najveći pad broja zaposlenih zabilježen je u kategoriji ostale uslužne djelatnosti, za 8,9 posto, na 19.461 zaposlena.

Djelatnosti s najvećim brojem zaposlenih su prerađivačka industrija i trgovina na veliko i malo, pri čemu je u prerađivačkoj industriji broj zaposlenih na godišnjoj razini pao za 0,3 posto na 232.926, a u trgovini je porastao za 2,4 posto, na 220.468 zaposlena.

Po podacima koje DZS preuzima od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ), krajem ožujka 2024. u evidenciji zavoda bilo je registrirano 109.092 osoba, što je 7.342 osobe ili 6,3, posto manje u odnosu na veljaču.

Stopa registrirane nezaposlenosti u ožujku 2024. iznosila je 6,2 posto.

Na godišnjoj razini broj nezaposlenih je pao za 2,6 posto. (H)

You may also read!

tomislav-rados

Akademija kibernetičke sigurnosti HGK: Hrvatske tvrtke nedovoljno otporne na kibernetičke prijetnje

Svakih 14 sekundi u svijetu dogodi se ozbiljan kibernetički napad pa ne čudi da kibernetička sigurnost postaje kritični aspekt

Read More...
plenkovic i bernarda

U Varaždinskim Toplicama otvoren hotel Bernarda vrijedan više od 8 milijuna eura

U Varaždinskim Toplicama u subotu je otvoren Hotel Bernarda vlasnice poznate poduzetnice Bernarde Cecelja, a čemu je prisustvovao i

Read More...
wallstreet

Svjetske burze nestabilne, no Nasdaq dosegnuo rekordnu razinu

Na svjetskim se burzama prošloga tjedna trgovalo nesigurno jer se čini da središnje banke u svijetu neće smanjiti kamate

Read More...

2 commentsOn Krajem ožujka 1,64 milijuna zaposlenih, nezaposlenost 6,2 posto

  • Zovem se Veronika i nisam mogla vjerovati kako sam dobila kredit od 20000 eura. Ponovno sam sretan i financijski stabilan i hvala Bogu da takve kreditne tvrtke još uvijek postoje na ovim prevarama posvuda, savjetovali su me i savjetovat ću svima koji trebaju kredit da ih koriste kako bi izašli iz financijskih poteškoća, možete ih kontaktirati putem e-maila ( davidsonalbertloan @gmail.com) Brzo kontaktirajte (davidsonalbertloan@gmail.com) danas i uzmite svoj zajam od njih po stopi od 3%. Obavezno kontaktirajte DAVIDSON ALBERT LOAN COMPANY.

  • Zovem se Veronika i nisam mogla vjerovati kako sam dobila kredit od 20000 eura. Ponovno sam sretan i financijski stabilan i hvala Bogu da takve kreditne tvrtke još uvijek postoje na ovim prevarama posvuda, savjetovali su me i savjetovat ću svima koji trebaju kredit da ih koriste kako bi izašli iz financijskih poteškoća, možete ih kontaktirati putem e-maila ( davidsonalbertloan @gmail.com) Brzo kontaktirajte (davidsonalbertloan@gmail.com) danas i uzmite svoj zajam od njih po stopi od 3%. Obavezno kontaktirajte DAVIDSON ALBERT LOAN COMPANY. ..

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design