Kraš donirao tonu proizvoda najpotrebitijima

In DOP
kraš

U povodu nedavnog obilježavanja Svjetskog dana hrane Kraš je donirao tonu proizvoda u vrijednosti gotovo 50 tisuća kuna Hrvatskom Crvenom Križu za opskrbu njihovih socijalnih samoposluga namijenjenih socijalno ugroženim obiteljima i pojedincima diljem Hrvatske.

Svjetski dan hrane podsjeća na važnost dostupnosti hrane i njene pravedne raspodjele za svakog pojedinca, a svake se godine obilježava 16. listopada, na dan kada je u sklopu Ujedinjenih naroda 1945. godine osnovana Organizacija za prehranu i poljoprivredu.

„U Krašu smatramo kako prava vrijednost onoga što stvaramo nastaje kada to dijelimo s drugima. Zato nas raduje što smo donacijom proizvoda socijalnim samoposlugama smještenima u svim dijelovima naše zemlje pomogli sugrađanima kojima je to najpotrebnije“, rekao je Slavko Ledić, predsjednik Uprave Kraša.

„U ime tisuća korisnika socijalnih samoposluga Crvenog križa zahvaljujem Krašu na ovoj donaciji. Veseli nas da u našem okruženju postoje tvrtke koje ne zaboravljaju na one ljude koji žive u vrlo teškim uvjetima. Mi u Hrvatskom Crvenom križu svjesni smo da je broj takvih ljudi velik i zato neprestano razvijamo programe namijenjene upravo najugroženijim našim sugrađanima. Djelovanje naših socijalnih samoposluga iznimno je važno jer brojne obitelji bez njih ne bi mogle doći do osnovnih životnih potrepština“, istaknuo je Robert Markt, izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa.

Društvena odgovornost jedna je od temeljnih odrednica Kraševog poslovanja te kompanija neprestano nastoji, svjesna odgovornosti prema svojim zaposlenicima, potrošačima i društvu, ostvariti pozitivne učinke u zajednici u kojoj djeluje. Donirajući socijalnim samoposlugama svoje proizvode, ponajprije kekse i čokolade, Kraš želi olakšati svakodnevnicu obiteljima slabijeg materijalnog statusa, ali i skrenuti pažnju na važnost djelovanja svih kompanija i drugih dionika u društvu koji imaju mogućnost na bilo koji način pomoći drugima.

You may also read!

Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Zakonske izmjene: Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Izmjene regulative ekskluzivno predstavljene polaznicima ESG akademije HGK Direktiva o korporativnom izvještavanju o održivosti, tzv. CSRD Direktiva, je s 1.1.2024.

Read More...
Deloitte i HUP predstavili rezultate istraživanja o raznolikosti i inkluzivnosti na radnom mjestu

Deloitte i HUP predstavili rezultate istraživanja o raznolikosti i inkluzivnosti na radnom mjestu

Danas su u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca u sklopu Deloitteovog SheXO kluba predstavljeni rezultati 3. istraživanja „Raznolikost i inkluzivnost

Read More...
PEVEX

Glavna skupština PEVEX-a prihvatila prijedlog Uprave i Nadzornog odbora o zadržavanju dobiti iz 2023. godine

Glavna skupština PEVEX-a prihvatila je prijedlog Uprave i Nadzornog odbora o zadržavanju dobiti ostvarene u 2023. godini. Neto dobit

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design