Kroz besplatne radionice, Nestlé u Hrvatskoj ulaže u edukaciju građana na temu otpada od hrane

In DOP
Nestlé

Svjetski dan osviještenosti o otpadu od hrane najveća svjetska prehrambena kompanija obilježava prvom u nizu besplatnih radionica.

Nestlé je simbolično obilježio Svjetski dan osviještenosti o otpadu od hrane prvom u nizu besplatnih radionica za građane, koje organizira u okviru četvrte sezone edukativne inicijative #BirajZeleno: više ljubavi, manje otpada od hrane. Dio je to napora koje najveća prehrambena kompanija na svijetu već nekoliko godina ulaže kako bi osvijestili građane o aktualnim ekološkim izazovima. Isprva digitalna kampanja s godinama je prerasla u inicijativu koja potiče aktivaciju građana na djela koja će uistinu činiti razliku u odnosu prema planetu.

Pod sloganom „Nauči, primijeni, promijeni“, kompanija se usredotočila na edukaciju hrvatskih građana o jednom od aktualnih ekoloških izazova s kojim se suočavamo – otpadom od hrane. Statističko istraživanje o otpadu hrane u Hrvatskoj pokazuje kako je stanje alarmantno, s čak 40 posto hrane koja se tjedno baca u kućanstvima, a mogla je biti konzumirana. Zato je Nestlé odlučio uložiti u besplatne radionice kojima je cilj edukacija hrvatskih građana na temu otpada od hrane.

„Nakon tri godine podizanja svijesti hrvatskih građana o problemu stvaranja otpada od hrane, ove godine idemo korak dalje i poduzimamo još konkretnije akcije. Cilj nam je osvijestiti i potaknuti građane na aktivno sudjelovanje u sprječavanju stvaranja ove vrste otpada. Svatko od nas može značajno utjecati na njegovo smanjenje, a radionice koje organiziramo prilika su da istražimo kreativne načine kojima svako kućanstvo može pretvoriti ostatke hrane u nove i ukusne obroke. Prepoznali smo odgovornost u podizanju svijesti o ovoj važnoj temi i vjerujemo da samo zajedništvom, radom i edukacijom možemo postići održiviju budućnost“, rekla je Ivana Jeleč, voditeljica korporativnih komunikacija kompanije Nestlé za Hrvatsku, Sloveniju i BiH.

U suradnji s partnerima – Konzumom, vodećim maloprodajnim lancem u Hrvatskoj, Veleučilištem Aspira i Ugostiteljsko-turističkim učilištem Zagreb – Nestlé pretvara edukativnu inicijativu u dugoročni projekt koji će okupljati sve veći broj dionika. Ove godine podršku #BirajZeleno inicijativi dali su i Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Ministarstvo poljoprivrede, službeni pokrovitelji četvrte sezone.

Osim na radionicama, javnost će imati priliku saznati kako smanjiti otpad od hrane u svojim domovima na kulinarskom showu pod vodstvom chefa Mate Jankovića, koji će se održati sredinom listopada u Super Konzumu na adresi Radnička cesta 49. Chef Janković će zero food waste recepte predstaviti na Svjetski dan hrane, s ciljem educiranja građana o receptima koji pomažu ne samo okolišu, već i kućnom budžetu.

Pozivamo sve zainteresirane građane da nam se pridruže na ovim inspirativnim radionicama kako bismo zajedno učili, razmjenjivali ideje i gradili put prema zelenijoj budućnosti – podrška osviještene zajednice i sudjelovanje u promjeni ključ su našeg uspjeha. Prijaviti se možete ovdje.

You may also read!

Giving Friday 2024

Giving Friday: dm će donirati pet posto dnevnog prometa ostvarenog u petak 29. studenog

U petak 29. studenog dm će obilježiti Giving Friday, potpuno drugačiju verziju Crnog petka, povodom kojeg će donirati pet

Read More...
Predstavnici MMM

MMM Agramservis novi je izdavatelj mini obveznica

Privredna banka Zagreb (PBZ), dio Sektora inozemnih banaka (IBD) Intesa Sanpaolo Grupe, djelovala je kao jedini agent izdanja i

Read More...
Zaštita na radu investicija, a ne trošak

Zaštita na radu investicija, a ne trošak

Pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora - Odbora za rad, mirovinski sustav i socijalno partnerstvo, Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih i

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design