L’Oreal s partnerom ulaže u pet inovativnih tehnoloških tvrtki

In Strateški savezi
loreal

Francuski kozmetički div L’Oreal objavio je u ponedjeljak da s partnerom Founders Factoryjem planira uložiti u pet tehnoloških inovativnih firmi u sektoru kozmetičkih proizvoda u sklopu razvoja prodaje putem Interneta.

U 2012. godini L’Oreal je u Silicijskoj dolini osnovao interni inovativni odjel da bi u svibnju prošle godine zajedno s bivšim izvršnim direktorom Brentom Hobermanom uložili i u digitalni poduzetnički ‘inkubator’ Founders Factory.

Danas su francuska kompanija i Founders Factory objavili da će preko inkubatora financirati američke inovativne kompanije InsitU i Preemadonnu, švedski Tailify, te poljsku Velezu i litavski Cosmos kako bi im pomogli u razvoju.

Svih pet tvrtki koristi Internet i mobilnu tehnologiju u promoviranju svojih proizvoda.

L’Oreal je u 2015. godini ostvario više od pet posto prodaje preko Interneta. Njegov digitalni tim brojao je prije pet godina oko 150 ljudi a danas ih ima više od 1000, pri čemu su stotine njih zaposlene prošle godine.

U 2015. godini francuska je kompanija u digitalnu komunikaciju usmjerila četvrtinu sredstava predviđenih za oglašavanje a očekuje se da će taj udio i dalje rasti budući da raste i broj potrošača koji preko Interneta traže savjete za ljepotu i kupnju, posebno u područjima poput Bliskog istoka. (H)

You may also read!

wall

Svjetske burze porasle, inflacija u SAD-u popušta

Na svjetskim su burzama cijene dionica prošloga tjedna porasle jer inflacija u SAD-u popušta, pa se očekuje da će

Read More...
nekretnine

Poduzetnici Zagrebačke županije sa 632,1 milijunom eura neto dobiti

Poduzetnici Zagrebačke županije u 2023. su ostvarili konsolidiranu neto dobit od 632,1 milijun eura, što je rast od 63,7

Read More...
Novim zakonom više poduzeća obvezno izvješćivati o održivosti

Novim zakonom više poduzeća obvezno izvješćivati o održivosti

Sabor je danas potvrdio predložene izmjene i dopune Zakona o reviziji, Zakona o računovodstvu te Zakona o tržištu kapitala.

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design