METRO traži najperspektivnije mlade kuhare u Hrvatskoj

In Obrazovna rješenja
metro

METRO Cash & Carry je u utorak, 7. ožujka, u zagrebačkom restoranu Voncimer najavio novu sezonu projekta METRO Junior Top Chef u kojem će se maturanti kuharskog usmjerenja međusobno natjecati i usavršavati uz pomoć mentora.

“METRO s partnerima želi doprinijeti osnaživanju kulinarske profesije poticanjem razvoja mladih kuhara i zato nastavljamo s novom generacijom METRO Junior Top Chefa. Mladi potencijali koje su odabrale škole iz 12 hrvatskih gradova kroz ovaj projekt iskusit će intenzitet rada u kuhinji te će od vrhunskih stručnjaka učiti nove tehnike i trendove u kulinarstvu“, izjavila je Nela Bučević, direktorica korporativnih komunikacija i ljudskih resursa u METRO-u.

Dvanaest kandidata iz škola diljem Hrvatske najprije će ukrstiti kuhače na regionalnim sučeljavanjima u Zagrebu (23. ožujka) i Kastvu (28. ožujka). Šest finalista odabrat će chefovi Mario Mihelj, koji uskoro preuzima ulogu glavnog kuhara u restoranu i baru El Toro; Konstantin Lukianenko, glavni kuhar restorana Voncimer i jedan od najistaknutijih učitelja škole kulinarstva Al Cuisine te Nenad Kukurin, vlasnik i glavni kuhar restorana i hotela Kukuriku. Oni će im također biti mentori na intenzivnoj trodnevnoj edukaciji na institutu Kul IN u Sisku gdje će se šest najboljih pripremati za veliko finale.

Mario Mihelj najavio je kako će maturante i ove godine prije svega učiti razmišljati, i to uz pomoć latinske kuhinje, dok će Nenad Kukurin staviti naglasak na mediteransku kuhinju. Konstantin Lukianenko podijelio je svoja iskustva iz Ukrajine te je naglasio kako je praksa najvažnija, s čime se složio i Zdravko Perić iz instituta Kul In koji je ukazao na važnost praktičnog iskustva u dinamičnom okruženju vrhunskih restorana.

Finale će se održati 7. travnja u Zagrebu, a pobjednika će proglasiti stručni žiri u kojem će sjediti mentori i prošlogodišnji METRO Junior Top Chef Matija Jagić. Mladi kuhar iz Zaboka koji je prošle godine zaslužio titulu najboljeg i nadimak “Nindža”, danas radi u šibenskom Pelegriniju.

METRO Junior Top Chef koji osvoji žiri u finalu, tijekom dva mjeseca usavršavat će svoje znanje na kulinarskom institutu Kul IN koji u suradnji s ALMA la Scuala Internazionale di Cucina Italiana razvija programe profesionalnog usavršavanja kuhara.

You may also read!

erste

Erste banka zadržala kontinuitet pozitivnih financijskih pokazatelja u prvih devet mjeseci 2025.

„Zadovoljni smo ostvarenim rezultatima u prvih devet mjeseci 2025. godine. Bilježimo rastuće trendove kreditiranja u oba segmenta poslovanja, kod

Read More...
kaufland

Kaufland ususret otvorenju trgovine u Lučkom donirao 10.000 eura

Ususret otvorenju nove trgovine u Lučkom, Kaufland je s ukupno 10.000 eura podržao lokalni DVD i Kliniku za dječje

Read More...
kolar

Konferencija “Održivi kontinentalni turizam – od strategije do prakse” okupila vodeće aktere hrvatskog turizma u Međimurju

Terme Sveti Martin bile su domaćin konferencije „Održivi kontinentalni turizam – od strategije do prakse“, u organizaciji Međimurske županije

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design