Ministar gospodarstva i održivog razvoja posjetio proizvodna postrojenja Grupe Vindija

In Tvrtke i tržišta
Ministar gospodarstva i održivog razvoja posjetio proizvodna postrojenja Grupe Vindija

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan te varaždinski župan Anđelko Stričak tijekom službenog posjeta Grupi Vindija obišli su postrojenje Vindija Vivis te održali radni sastanak s vodstvom varaždinske kompanije.

Tijekom službenog posjeta razgovaralo se o daljnjem unaprjeđenju konkurentnosti i održivog razvoja domaće prehrambene industrije te Vindije koja zapošljava više od 4200 ljudi i posluje na brojnim stranim tržištima kao jedan od značajnijih hrvatskih izvoznika.

„Ovaj posjet pružao mi je priliku da saznam više o filozofiji poslovanja, inovativnom pristupu te visokim standardima Vindije, našeg diva prehrambene industrije. Impozantni pogoni, ulaganje u najnovije tehnologije te moderan pristup tradicionalnim vrijednostima garancija su kvalitete proizvoda prepoznatih među hrvatskim, ali i potrošačima susjednih zemalja koji Vindiju postavljaju na sam vrh prehrambenih proizvođača u Europi. Vlada Republike Hrvatske prepoznaje i podupire inovativne i hrabre poslovne iskorake Vindije te će nastaviti biti dobar partner industriji velikog potencijala“, izjavio je Damir Habijan, ministar gospodarstva i održivog razvoja.

U sklopu radnog sastanka, uz detaljnije upoznavanje s aktivnostima te planovima razvoja Vindije, poseban naglasak bio je na unaprjeđenju međusobne suradnje te podrške prehrambenoj industriji u Hrvatskoj. Ujedno, prezentirani su ključni izazovi te prilike koji se nalaze pred kompanijom.

„Troškovni poremećaji, ali i novi zahtjevi koji će proizaći iz regulativa koje se tiču dekarbonizacije i održivosti industrijske proizvodnje, bitno će utjecati na konkurentnost proizvodnje i zadržavanje zaposlenosti radnika Grupe te više od 1000 kooperanata. Nama kao Grupi neophodna je podrška i dostupnost sredstava iz fondova koji su namijenjeni za takva unapređenja, no kao veliko poduzeće učestalo smo isključeni kroz uvjete za kandidiranje za sredstva“, istaknuo je tom prilikom Nenad Klepač, predsjednik Uprave Vindije.

Službenim posjetom ministar gospodarstva upoznat je, između ostalog, i s proizvodnim procesom Vindijinog asortimana mlijeka i mliječnih proizvoda, za koji je prošle godine Grupa Vindija od strane ministarstva poljoprivredne dobila certifikat Nacionalnog sustava kvalitete naziva „Dokazana kvaliteta Hrvatska“. Navedena oznaka nalazi se na 62 proizvoda iz Vindijinog asortimana mlijeka i mliječnih proizvoda čime je varaždinski prehrambeni div postao prva domaća kompanija koja je za mlijeko i mliječne proizvode ostvarila ovu potvrdu kvalitete, ekološke prihvatljivosti i stopostotnog hrvatskog porijekla. Ovo priznanje kvalitete uslijedilo je nakon što je isti certifikat početkom prošle godine dobila i Koka d.d., vodeća peradarska kompanija u Hrvatskoj koja posluje u sastavu Vindije.

„Pozdravljamo posjetu ministra gospodarstva i održivog razvoja, što nam daje vjeru da ćemo s njim na čelu uspjet ostvariti još kvalitetniju suradnju s resornim ministarstvom. Vjerujemo kako ministar, i sam kao Varaždinac, prepoznaje napore Grupe ka kontinuiranom razvoju i težnji da zadržimo mjesto tržišnog lidera. Također, otvoreni smo za jaču suradnji s ministarstvom poljoprivrede na pojedinim projektima od važnosti za Koku, a koji su u nadležnosti oba navedena ministarstva. Cilj nam je podići energetsku učinkovitost putem EU fondova, a ministarstva su nam u tom važan partner“ zaključio je Stjepan Sabljak, predsjednik Uprave Koke.

You may also read!

Nestlé

Nestlé financijski izvještaj za 2023. bilježi stabilan organski rast od 7,2%

Mark Schneider, izvršni direktor kompanije Nestlé, izjavio je: „Dosad nezabilježena inflacija, do koje je došlo u posljednje dvije godine,

Read More...
Zahvaljujući donaciji PBZ grupe, Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda dobio novo dječje igralište

Zahvaljujući donaciji PBZ grupe, Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda dobio novo dječje igralište

Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda dobio je donaciju u iznosu od 29.012,50 eura kojom je izgradio i opremio

Read More...
King Harmony

King Harmony osvojio srebro u kategoriji Najinovativnijeg sladoleda, Ledo nagrađen i za najbolje tehničko rješenje

Na godišnjoj konferenciji Međunarodnog udruženja proizvođača sladoleda, King Harmony osvojio je srebro u kategoriji Najinovativnijeg sladoleda, a Ledo je

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design