MSC “Orchestra” prvi veliki kruzer u dubrovačkom Gružu nakon 15 mjeseci

In Iz zemlje
kruzer

MSC “Orchestra” s oko 1200 putnika prvi je veliki kruzer koji je u petak uplovio u dubrovačku luku Gruž nakon 15-mjesečne pandemijske stanke.

“Ovim je počela kruzerska sezona i nadamo se da je najgore iza nas. Zapravo je ovo signal i drugim kruzerskim kompanijama kako više nema prepreka za njihov siguran dolazak i boravak u Dubrovniku i Hrvatskoj”, rekao je ravnatelj Lučke uprave Dubrovnik Blaž Pezo, uz napomenu kako su na pripremi dolaska radile sve nadležne službe, što je dobar putokaz ostalim hrvatskim lukama.

Po njegovim riječima, Lučka uprava Dubrovnik trenutno računa na 153 ticanja kruzera, ali se taj broj svakodnevno mijenja, jer kompanije kroz promjenu itinerara žele izvući najviše iz sezone.

“I do kraja godine očekujemo dosta izmjena, ali i novih dolazaka. Ovisi to i o emitivnim tržištima te potražnji za kruzerskim turizmom”, rekao je.

Pezo je objasnio kako su svi gosti s kruzera MSC “Orchestra” morali proći strog sigurnosni protokol.

“Kruzerske kompanije imaju i strože protokole nego što smo mi dobili od Zavoda za javno zdravstvo. Uz testiranje ili cijepljenje ili antigenski test pri ukrcaju, tijekom putovanja imaju redovita testiranja. Uz to su svi izleti u destinaciji zatvorenog tipa, iako bi se to moglo promijeniti u kolovozu ili rujnu. Također, vodiči i vozači autobusa se testiraju prije izleta”, rekao je.

Direktor prodaje kompanije MSC Tonći Ivanović nada se da je “Orchestra” vjesnik postpandemijskog vremena.

“Naši će brodovi stizati dvaput tjedno u Dubrovnik i Split. Zbog strogog protokola, na brodu je smanjen kapacitet na 1200 putnika, što je nešto više od 50 posto kapaciteta. Ako se stanje s pandemijom popravi, možda ćemo povećati kapacitet broja putnika. Imamo pojačane mjere dezinfekcije u kabinama i na javnim prostorima, gdje se nose i maske. Dio kabina je prazan i koristit će se za moguću izolaciju. Putnici putuju u ‘mjehuru’ i ne mogu sami izaći s broda. Provodimo antigensko testiranje prije ulaska, a s covid-potvrdama bismo broj testiranja smanjili”, rekao je Ivanović.

MSC “Orchestra” Dubrovnik će posjetiti još dvadeset puta u ovoj sezoni. (H)

You may also read!

Predstavnici PBZ-a i Yellow Submarinea

PBZ i Intesa Sanpaolo Grupa uspješno pokrenuli inicijativu mini obveznica s društvom Yellow Submarine

Privredna banka Zagreb (PBZ), dio Sektora inozemnih banaka supsidijara (ISBD) Intesa Sanpaolo Grupe, uspješno je nastupila kao jedini agent

Read More...
marija-sculac

Digitalna transformacija i pametna rješenja za grad po mjeri čovjeka

Gradovi su iznimno važni pokretači ekonomskih aktivnosti, gospodarskog rasta i napretka, ali i jedna od najkritičnijih i najzahtjevnijih karika

Read More...
Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Zakonske izmjene: Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Izmjene regulative ekskluzivno predstavljene polaznicima ESG akademije HGK Direktiva o korporativnom izvještavanju o održivosti, tzv. CSRD Direktiva, je s 1.1.2024.

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design