Na Jadranskom sajmu od 19. do 23. rujna na programu tri sajamske priredbe

In Sajmovi i izložbe
sajam

40. Sajam građevinarstva
13. Sajam vode, vodovodi i sanitarne tehnologije
6. Sajam energetike

budva

U godini jubileja, kada Jadranski sajam proslavlja 50 godina rada, zemlja partner sajamske priredbe je Narodna Republika Kina. Posredstvom specijaliziranih sajamskih platformi, na ove tri međunarodne sajamske manifestacije, predstavit će se 89 direktnih i indirektnih izlagača iz 19 zemalja i to: Crna Gora, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Albanija, Kosovo, Kina, Malta, Finska, Austrija, Švedska, Švicarska, Italija, Turska, Nizozemska, Njemačka, SAD, Velika Britanija i Portugal. Svakako je kuriozitet i činjenica da se od ukupnog broja izlagača na ovogodišnjem Sajmu prvi put predstavlja njih 61,5%. Već tradicionalno, i ove godine na sajmu je prisutan veći broj inostranih kompanija, koje ove godine čine 60% ukupnog broja izlagača.

Tijekom 50 godina poslovanja, u ambijentu više različitih privrednih sustava, sajamske platforme koje nudi Jadranski sajam uspješno su služile privredi Crne Gore. To daje za pravo da se i danas i ovdje ukaže na značaj i doprinos Jadranskog sajma razvoju privrede Crne Gore što je potvrđeno i ovaj put kroz partnerstvo s Narodnom Republikom Kinom.

Jubilarni 40. Sajam građevinarstva uz tradicionalne učesnike – proizvođače i distributere građevinskih materijala, alata i mašina, stolarije od drveta i aluminija, uređenja enterijera obilježit će predstavljanje velikih kompanija za projektiranje, inženjering i izgradnju. Ove godine posebno raduje učešće većeg broja kompanija koje se bave projektiranjem i izvođenjem radova na realizaciji velikih infrastrukturnih objekata. Vodeća među njima je CRBC, kineska kompanija, koja realizira projekt auto puta Bar-Boljare. Takođe, na Sajmu su ponovo prisutni zastupnici renomiranih svjetskih proizvođača građevinskih mašina i mehanizacije.

6. Sajam energetike karakterizira snažno prisustvo kompanija koje se bave termotehnikom kao i ponudom rješenja za gradnju energetski efikasnih objekata. Pored domaćih kompanija iz ovog sektora prisutne su i strane čije prisustvo potvrđuje rastući potencijal regionalnog tržišta. Strane kompanije iz Kine, Italije i Albanije predstavit će različita riješenja za proizvodnju zelene i transport električne energije.

Na 13. Sajmu voda, vodovoda i sanitarnih tehnologija nastupit će čak 85% novih izlagača. Posjetitelji će biti u prilici upoznati se s brojnim segmentima ove sajamske izložbe: instaliranjem uređaja za pročišćavanje otpadnih i oborinskih voda i izradu vodovodnih sustava, biološki pročistači otpadnih voda, prepumpne stanice, cisterne i oprema za pitku, tehnološku i otpadnu vodu.

Povodom obilježavanja 50 godina postojanja, Jadranski sajam organizira 21. rujna workshop na temu „Sajamska industrija: ponuda prostora i znanja“, uz učešće tima internacionalnih specijalista iz ove domene. Worshop se održava pod pokroviteljstvom Asocijacije sajmova centralne Evrope – CEFA. Istim povodom izdata je i monografija “Jadranski sajam – 50 godina sajamske djelatnosti u Budvi”, koja podsjeća na neke od aktivnosti Jadranskog sajma u prethodnih 50 godina.

Svečano otvaranje 40. Sajma građevinartsva, 13. Sajma vode-vodovodi-sanitarne tehnologije i 6. Sajma energetike je 19. rujna, sa početkom u 11 sati. Po tradiciji, za najuspješniju sajamsku prezentaciju bit će dodijeljeno priznanje Jadranskog sajma Expo Trophy. Za posjetitelje sajma, u suradnji sa izlagačima, svakodnevno je organizirana nagradna igra. Radno vrijeme Sajma je od 10 do 18 sati. U nedjelju, posljednjeg sajamskog dana radno vrijeme je od 10 do 16 sati.

You may also read!

Hrvatska zemlja partner Mostarskog sajma

Hrvatska zemlja partner Mostarskog sajma, izlažu 42 hrvatske tvrtke

Hrvatska kao zemlja partner i Hrvatska gospodarska komora sudjeluju na jubilarnom, 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru koji se

Read More...
turizam - hotel

Rezultati istraživanja – Što žele mladi u Hrvatskoj i kako to kane ostvariti?

Putovanja, zabava, puno novaca, ugodan i sadržajan život, dobar auto, dobra klopa i “starci” koji ne gnjave i ne

Read More...
Vegeta nagrađuje vjernost jedinstvenim poklonima

Vegeta nagrađuje vjernost jedinstvenim poklonima

65 prstena za 65 godina: Vegeta nagrađuje vjernost jedinstvenim poklonima! Osvoji limitirano izdanje Vegeta prstena by Maja Miletić, modnog dodatka

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design