Nadzorni odbor Podravke imenovao novu Upravu koju nastavlja voditi Martina Dalić

In Tvrtke i tržišta
Martina Dalic

Uz Martinu Dalić, u Upravi ostaju Davor Doko i Ljiljana Šapina, a novi su članovi Milan Tadić i Ivan Ostojić. Petogodišnji mandat nove Uprave Podravke počinje 24. veljače 2022. godine.

Na sjednici Nadzornog odbora Podravke d.d. donesena je odluka o imenovanju Uprave koja će kompaniju voditi u petogodišnjem mandatu koji počinje 24. veljače 2022. Nadzorni odbor imenovao je dr.sc. Martinu Dalić za predsjednicu Uprave, a na novi mandat imenovani su i dosadašnji članovi Uprave Davor Doko i Ljiljana Šapina. Novi članovi Uprave su Milan Tadić, dosadašnji Podravkin glavni direktor za Adria regiju, i Ivan Ostojić, član Uprave Wustenrot stambene štedionice i član Nadzornog odbora Podravke, kojem mandat počinje teći od 1. srpnja 2022.

„Danas smo na prijedlog članova Nadzornog odbora koji predstavljaju najveće dioničare, mirovinske fondove i državu, imenovali Upravu koja će voditi Podravku u petogodišnjem razdoblju koje počinje 24. veljače 2022. Činjenica da smo proces izbora okončali i donijeli odluku o sastavu nove Uprave gotovo mjesec dana prije isteka mandata sadašnje Uprave rezultat je fokusiranosti Nadzornog odbora na stalno unapređivanje kvalitete korporativnog upravljanja i približavanja standardima koji su uobičajeni u svijetu za kompanije Podravkine veličine i kompleksnosti. Čestitam predsjednici Uprave i svim imenovanim članovima. Od nove Uprave očekujemo ostvarenje ciljeva strateškog plana za narednih pet godina te posebice daljnji rast kompanije, kako organski tako i kroz akvizicije. Očekujemo i intenziviranje investicija u podizanje ukupne tehnološke razine proizvodnih procesa kao preduvjeta veće inovativnosti i održavanja visoke kvalitete proizvoda. Nadzorni odbor od Uprave također očekuje i kontinurana ulaganja u unapređivanje znanja i jačanje kompetencija zaposlenih na svim razinama s ciljem podizanja ukupne razine znanja kompanije. Rast vrijednosti za dioničare, motiviranost i lojalnost zaposlenika te doprinos povećanju kvalitete života u lokalnoj zajednici bit će najbolji pokazatelji uspješnosti rada nove Uprave“, istaknuo je predsjednik Nadzornog odbora Želimir Vukina.

Martina Dalić na mjesto predsjednice Uprave imenovana je s 4. veljače 2021. godine, a Nadzorni odbor je današnjom odlukom potvrdio zadovoljstvo njezinim radom i postignutim rezultatima povjerivši joj vođenje kompanije i u narednom, punom mandatu.

“Priliku da, zajedno s kolegama koji čine novu Upravu, vodim Podravku i u sljedećih pet godina shvaćam kao izraz povjerenja, ali na jednak način kao i prije godinu dana, za mene je to iznimno velika odgovornost. Odgovornost za ostvarivanje uspjeha Podravke na globalnom tržištu i povećanje vrijednosti za dioničare, ali i odgovornost za lokalnu zajednicu kroz trajno unaprjeđivanje položaja i zadovoljstva svih naših radnika. Podravka je hrvatska multinacionalna kompanija čije srce jest i uvijek će biti u Koprivnici. Čestitam svim kolegama koji su imenovani u Upravu i želim svima puno uspjeha u zajedničkom radu. Očekujem da Uprava funkcionira kao tim, fokusiran jedino i isključivo na rast i razvoj Podravke kroz predanu i odlučnu provedbu razvojno investicijskog ciklusa kojeg smo započeli proteklih mjeseci. Zahvaljujem svim članovima Nadzornog odbora i svim dioničarima na ukazanom povjerenju.” poručila je Martina Dalić.

Uz Martinu Dalić u Upravi ostaju član Uprave Davor Doko te članica Uprave Ljiljana Šapina, koji su prvi puta imenovani u veljači 2017., a kao novi članovi u nju ulaze Milan Tadić, Podravkin glavni direktor za Adria regiju te Ivan Ostojić, koji dolazi s pozicije člana Uprave Wustenrot stambene štedionice.

Nadzorni odbor zahvalio se dosadašnjim članovima Marku Đereku i Hrvoju Kolariću na doprinosu kojega su kompaniji dali svojim članstvom u Upravi Podravke. Marko Đerek sada kao član ulazi u Upravu Belupa koju nastavlja voditi Hrvoje Kolarić.

Informacije o članovima Uprave Podravke:

Martina Dalić (1967.) predsjednica je Uprave Podravke od 4. veljače 2021. Bogatu karijeru i široko poslovno iskustvo u vođenju velikih sustava u kompleksnom okruženju gradila je u privatnom i javnom sektoru. Obavljala je niz visokih državnih dužnosti uključujući dužnosti potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva, ministrice financija, državne tajnice i pomoćnice ministra financija, a bila je i zastupnica u VII sazivu Hrvatskog sabora. Iskustvo u privatnom sektoru gradila je kao predsjednica Uprave Partner banke Zagreb, glavni ekonomist Privredne banke Zagreb, a međunarodno iskustvo je stjecala i kao savjetnik u Međunarodnom monetarnom fondu. Martina Dalić je doktor ekonomskih znanosti.

Davor Doko (1974.) član je Uprave Podravke od svibnja 2017. Svoju profesionalnu karijeru započeo je 2000. godine u Odjelu upravljanja imovinom Zagrebačke banke, gdje je sudjelovao u osnivanju društva za upravljanje investicijskim fondovima. Timu AZ obveznog mirovinskog fonda pridružio se 2002. te je između ostaloga bio na pozicijama prokurista i glavnog portfolio managera, a 2006. postaje član Uprave Allianza ZB, društva za upravljanje AZ obveznim mirovinskim fondovima. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Ljiljana Šapina (1964.) imenovana je u veljači 2017. članicom Uprave Podravke u kojoj je zaposlena od 1984. godine. Tijekom svoje 38-godišnje karijere u Podravki radno je iskustvo stjecala na raznim voditeljskim i direktorskim pozicijama unutar kompanije u cjelinama Računovodstvo i financije, Maloprodaja, Gastro prodaja, Smrznuti program, Zajednički poslovi tržišta te Priprema izvoza. Od 2012. radila je kao direktorica službe Uvozno-izvozna logistika, a 2015. prelazi na radno mjesto Voditeljice odjela Uvozno-izvozna logistika. Magistrirala je i diplomirala na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Milan Tadić (1961.) u Upravu Podravke dolazi s pozicije glavnog direktora za Adria regiju. Profesionalnu karijeru najvećim dijelom gradio je upravo u Podravki te je od 2003. do 2009. radio na pozicijama specijalista i direktora imovinsko pravnih poslova, izvršnog direktora za međunarodne ključne kupce i izvršnog direktora za tržišta srednje Europe. Potom 2009. odlazi u Adris grupu na pozicije izvršnog direktora novih i izvršnog direktora svih tržišta Tvornice duhana Rovinj. U Podravku se vraća 2014. na poziciju izvršnog direktora za tržišta jugoistočne Europe, a 2015. postaje stariji podpredsjednik za Adria regiju, te konačno 2021. glavni direktor za Adria regiju. U razdoblju od 2016. do 2021. bio je član Uprave odnosno prokurist društva Žito d.o.o., Ljubljana. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Osijeku.

Ivan Ostojić (1973.) u Upravu Podravke dolazi s pozicije člana Uprave Wustenrot stambene štedionice, a od lipnja 2021. bio je član Nadzornog odbora Podravke. Karijeru je započeo 1997. u Ministarstvu financija u Upravi za financijski sustav i tržište kapitala, a od 2001. radi u Wüstenrot stambenoj štedionici, najprije kao Voditelj odjela Komitenti/Krediti te prokurist da bi 2007. bio imenovan članom Uprave odgovornim za prodaju i marketing, upravljanje rizicima i pozadinske poslove riznice i kredita. Diplomirao je na Fakultetu za turizam i vanjsku trgovinu u Dubrovniku, a magistrirao na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Član je Nadzornog odbora Luke Ploče d.d.

You may also read!

mjerenje

Međunarodni dan mjeriteljstva od ove godine na UNESCO-voj listi

Hrvatsko mjeriteljsko društvo (HMD) obilježilo je danas u Zagrebu Međunarodni dan mjeriteljstva pod motom „Mjerimo danas za održivo sutra“

Read More...
dm active beauty

Matea Ferboković iz Kršana postala je dm active beauty milijunašica

U utorak 21. svibnja, u Labinu, dobitnici nagradne igre dm active beauty milijunaš Matei Ferboković dm je uručio milijun

Read More...
Kako poboljšati korporativno upravljanje u RH

Stručnjaci odgovorili na goruće pitanje kako poboljšati korporativno upravljanje u Hrvatskoj

U Knjižnično-dokumentacijskom centru Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održan je skup „Kako poboljšati korporativno upravljanje u Hrvatskoj“. Sudionici panela

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design