Najljepša ljetna avantura #RokOtok i Ribafish uplivali u cilj

In Iz zemlje
otok

Posljednjim skokom u more s otočića Galovca i plivanjem do mjesta Preko na Ugljanu, Domagoj Jakopović Ribafish završio je danas u 18 sati drugu plivačko – edukativnu etapu projekta pod nazivom #RokOtok. Ispunio je svoj cilj spajanja novih 17 nastanjenih otoka na području središnjeg dijela Dalmacije, a u 24 dana posjetio je Krapanj, Zlarin, Prvić, Kaprije, Žirje, Murter, Vrgadu, Pašman, Ugljan, Ošljak, Rivanj, Sestrunj, Zverinac, Iž, Ravu, Dugi Otok i Kornat.

Ovogodišnja plivačka etapa, u sklopu projekta #RokOtok započela je 3. srpnja 2021. godine plivanjem od Brodarice do otoka Krapnja, dok se Ribafishu na prvoj dionici pridružilo 60 plivačica i plivača. Sveukupno se preplivalo preko 50 kilometara i na svakom od posjećenih otoka, osim Kornata, održane su interaktivne radionice, potrage za blagom, akcije čišćenja i sakupljanja smeća te edukativne igre u prirodi za djecu, mlade i njihove roditelje.

Zajedno s Ribafishom, neke dionice puta preplivali su i poznati plivači poput Dubravka Šimenca (ambasador hrvatske turističke zajednice), Dine Levačić (daljinska plivačica te jedina žena iz Hrvatske koja je preplivala kanal La Manche) te Antonie Buličić (daljinska plivačica te prva žena koja je osvojila plivački maraton Preko – Zadar), dok mu se na posljednjoj dionici pridružio i pisac – Bruno Šimleša.

#RokOtok u brojkama
– Više od 2000 djece i roditelja na predavanjima i interaktivnim radionicama
– Više od 1500 podijeljenih poklona
– Više od 30 sati druženja s djecom na radionicama, predavanjima i organiziranim traženjima ‘blaga’
– 15 akcija čišćenja plaža
– 16 postavljenih geocacheova na 16 otoka
– Više od 100 kilograma sakupljenog otpada s plaža
– Posjećeno ukupno 17 nastanjenih otoka

Prilikom završetka druge etape #RokOtoka, Ribafish je izjavio: „Obećao sam svom sinu da ćemo zajedno posjetiti svih 50 nastanjenih hrvatskih otoka i eto nas danas na više od pola prijeđenog puta. RokOtok je prerastao u projekt koji je dotaknuo mnoge otočane i otočanke te potaknuo na ozbiljno razmišljanje i promjenu navika kod mladih. Cilj nam je bio spojiti u ovu avanturu novih 17 otoka i u tome smo danas uspjeli. Iako nije sve išlo onako glatko kako smo se nadali, ipak zahvaljujući dobrim ljudima, prijateljima, sponzorima, lokalnim vlastima, turističkim zajednicama te ponajviše samim otočanima, uspjeli smo izgurati cijelu planiranu dionicu do kraja i zbog toga sam sretan čovjek. Ovogodišnja etapa nam je ponovno pokazatelj da smo na dobrom putu i da djeca cijene kvalitetan edukativan sadržaj te iskreno vjerujem da će im naučeno ostati u navikama i u budućnosti. Ako već moram navesti nekakav zaključak ovogodišnjeg RokOtoka, onda je to da želim djeci da u što manjoj mogućoj mjeri provode vrijeme pred ekranima, da se okrenu prirodi i mašti te da roditelji posvete svaku slobodnu stotinku svojeg slobodnog vremena najvećem blagu na svijetu, a to su djeca“, zaključio je Ribafish.

You may also read!

Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Zakonske izmjene: Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Izmjene regulative ekskluzivno predstavljene polaznicima ESG akademije HGK Direktiva o korporativnom izvještavanju o održivosti, tzv. CSRD Direktiva, je s 1.1.2024.

Read More...
Deloitte i HUP predstavili rezultate istraživanja o raznolikosti i inkluzivnosti na radnom mjestu

Deloitte i HUP predstavili rezultate istraživanja o raznolikosti i inkluzivnosti na radnom mjestu

Danas su u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca u sklopu Deloitteovog SheXO kluba predstavljeni rezultati 3. istraživanja „Raznolikost i inkluzivnost

Read More...
PEVEX

Glavna skupština PEVEX-a prihvatila prijedlog Uprave i Nadzornog odbora o zadržavanju dobiti iz 2023. godine

Glavna skupština PEVEX-a prihvatila je prijedlog Uprave i Nadzornog odbora o zadržavanju dobiti ostvarene u 2023. godini. Neto dobit

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design