Nestle kupuje udio u brazilskom proizvođaču čokolade

In Strateški savezi
Nestlé

Švicarski prehrambeni div Nestle izvijestio je u četvrtak da kupuje većinski udio u brazilskom proizvođaču vrhunske čokolade Grupo CRM u sklopu strategije širenja poslovanja na luksuzne slastice.

U Brazilu Grupo CRM ima više od 1.000 luksuznih trgovina u kojima prodaje brendove Kopenhagen i Brasil Cacau, a sve su prisutniji i na internetu, objavio je Nestle.

Švicarska tvrtka izvijestila je da kupuje udio u Grupo CRM od investicijske tvrtke Advent International, ne navodeći financijske pojedinosti akvizicije. Transakcija bi trebala biti zaključena 2024. godine.

U srijedu web stranica Brazil Journal izvijestila je da će Nestle većinski udio u brazilskoj tvrtki platiti oko tri milijarde brazilskih reala (602,78 milijuna dolara), dok su lokalne novine Valor Economico objavile brojku od 4,5 milijardi reala (904,18 milijuna dolara).

Akvizicija je dio strategije Nestlea o širenju ponude u segmentu vrhunske čokolade koja trenutno obuhvaća talijanski brend Baci.

U prvih šest ovogodišnjih mjeseci Nestleova organska prodaja konditorskih proizvoda, koja isključuje akvizicije i fluktuacije valuta, uvećana je 10,8 posto.

“Akvizicija dodatno proširuje i jača našu prisutnost u konditorskom segmentu u Brazilu, omogućujući nam ulazak u segment luksuznih proizvoda”, rekao je Laurent Freixe, izvršni direktor Nestlea za Latinsku Ameriku. (H)

You may also read!

Dinko Lucić predsjednik Uprave PBZ-a i Zlatko Dalić

Izbornik Dalić i dalje brend ambasador PBZ Grupe i Premium Visa kartica

Zlatko Dalić i PBZ Grupa vjerno jedni uz druge. Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić i predsjednik Uprave Privredne banke

Read More...
wallstreet

Na Wall Streetu novi rekordi, europski ulagači oprezniji

Na Wall Streetu je prošloga tjedna S&P 500 indeks dosegnuo rekordnu razinu, kao i Nasdaq, što se ponajviše zahvaljuje

Read More...
nafta

Cijene nafte iznad 83 dolara, u fokusu OPEC+

Cijene nafte porasle su u petak na međunarodnim tržištima iznad 83 dolara pod utjecajem špekulacija da će vodeći proizvođači

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design