Neto dobit Vira 5,5 milijuna kuna

In Tvrtke i tržišta
viro

Viro tvornica šećera u prvom tromjesečju ostvarila je neto dobit od 5,5 milijuna kuna, što je pad u odnosu na isto razdoblje lani kada je iznosila 18,89 milijuna kuna, pokazuju podaci iz financijskog izvješća tvrtke objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Ukupni su prihodi iznosili 100,76 milijun kuna i smanjeni su 56 posto u odnosu na prvo tromjesečje lani. Glavninu prihoda činili su prihodi od prodaje koji su smanjeni 55 posto, na 88,6 milijuna kuna.

Viro tvornica šećera u prvom je tromjesečju smanjila i ukupne rashode, za 54,9 posto, na 95,2 milijun kuna. Pritom su materijalni troškovi smanjeni 44 posto, na 61,56 milijuna kuna, što je, kako navode iz tvrtke, dijelom rezultat smanjenog prometa trgovačkom robom.

Pad bilježe i troškovi amortizacije, za 27,5 posto, na 4,61 milijun kuna. “Do smanjenja troškova amortizacije je došlo zbog prestanka amortiziranja dijela opreme za koju je tijekom zakonskog roka izvršen 100 postotni otpis”, navodi se u izvješću.

Troškovi osoblja su povećani za 1,6 posto, na 5,5 milijuna kuna.

U izvješću se navodi i kako je u prvom tromjesečju realizacija gotovih proizvoda (šećera) prema istom razdoblju lani smanjena za 64 posto, na 20,5 milijuna kilograma, s tim da je realizacija na domaćem tržištu smanjena za sedam posto, na 12,87 milijuna kilograma, dok je izvoz smanjen za 82 posto.

Viro grupa poslovala dobiti od 2,76 milijuna kuna

Viro grupa je u prvom tromjesečju ostvarila dobit od 2,76 milijuna kuna, što je pad dobiti u odnosu na isto razdoblje lani kada je iznosila 7,9 milijuna kuna.

Grupa je u prvom tromjesečju ostvarila ukupne konsolidirane prihode od 122,18 milijuna kuna, što je pad od 50,7 posto, a smanjeni su i ukupni rashodi, za 50,2 posto, na 119,4 milijuna kuna. (H)

You may also read!

wall

Svjetske burze porasle, inflacija u SAD-u popušta

Na svjetskim su burzama cijene dionica prošloga tjedna porasle jer inflacija u SAD-u popušta, pa se očekuje da će

Read More...
nekretnine

Poduzetnici Zagrebačke županije sa 632,1 milijunom eura neto dobiti

Poduzetnici Zagrebačke županije u 2023. su ostvarili konsolidiranu neto dobit od 632,1 milijun eura, što je rast od 63,7

Read More...
Novim zakonom više poduzeća obvezno izvješćivati o održivosti

Novim zakonom više poduzeća obvezno izvješćivati o održivosti

Sabor je danas potvrdio predložene izmjene i dopune Zakona o reviziji, Zakona o računovodstvu te Zakona o tržištu kapitala.

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design