Održan sastanak ministrice Tramišak s pet župana sjeverne Hrvatske

In Konferencije / savjetovanja
Tramišak

U Varaždinu je održan sastanak pet župana sjeverozapadne Hrvatske, kojemu je nazočila i Nataša Tramišak, ministrica regionalnoga razvoja i EU fondova.

Tijekom sastanka ministrica je razgovarala sa županima Krapinsko-zagorske županije Željkom Kolarom, Koprivničko-križevačke županije Darkom Korenom, Bjelovarsko-bilogorske županije Markom Marušićem, Međimurske županije Matijom Posavcom i Varaždinske županije Anđelkom Stričakom o razvojnom sporazumu za Sjever Hrvatske.

Cilj sastanka bio je definirati zajedničke prioriteti te projekte koji su od značajne važnosti za daljnji razvoj pet sjevernozapadnih županija.

Ministrica Tramišak je tijekom svog uvodnog govora rekla kako je ravnomjeran regionalni razvoj jedan od prioriteta Vlade Republike Hrvatske na čelu s predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem te da se raduje potpisu Razvojnog sporazuma koji će pomoći daljnjem razvoju i napretku županija i njihovog stanovništva.

„Vi kao župani definirali ste prioritete razvoja kako na nacionalnoj tako i na regionalnoj razini i utvrdili smo načine suradnje i moguće izvore financiranja projekata za koje ćete se vi, u suradnji s Vladom Republikom Hrvatske zalagati i realizirati, a koji će biti u službi daljnjeg razvoja gospodarstva. Jasni pokazatelji uspješnosti koje ste naveli u svojim projektima omogućit će napredak i veću povezanost vašeg stanovništva s ostalim dijelovima Hrvatske, a ovaj razvoj financirat će se i sredstvima Europske unije”, rekla je ministrica Tramišak.

Ministrica Tramišak podsjetila je kako je Razvojni sporazum jedan od važnih alata pametnijeg programiranja politika regionalnog razvoja te nakon nekoliko mjeseci u kojima je Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, u suradnji sa županijama intenzivno radilo na potpisu takvog sporazuma polako dolazi svome kraju te će se u vremenu koje je pred nama Razvojni sporazum potpisati.

Među istaknutim prioritetima za sjever Hrvatske su cestovna i željeznička infrastruktura, zdravstveni sektor i ulaganja u znanost i obrazovanje te kulturu i turizam.

Realizacija ovih projekata doprinijet će razvoju gospodarstva, omogućit će kvalitetnija radna mjesta i nova zapošljavanja, svi rezultati koji budu vidljivi u razdoblju koje je pred nama svjedočit će važnosti ovog Razvojnog sporazuma.

Tijekom sastanka svih pet župana sjeverozapadne Hrvatske iznijeli su svoje stavove o dosadašnjem radu i prijedloge projekata koji će biti uključeni u Razvojni sporazum.

Nakon održanog sastanka, ministrica Tramišak, u pratnji župana obišla je Špancirfest koji se ove godine u Varaždinu obilježava od 20. kolovoza i traje do 29. kolovoza.

You may also read!

Predstavnici PBZ-a i Yellow Submarinea

PBZ i Intesa Sanpaolo Grupa uspješno pokrenuli inicijativu mini obveznica s društvom Yellow Submarine

Privredna banka Zagreb (PBZ), dio Sektora inozemnih banaka supsidijara (ISBD) Intesa Sanpaolo Grupe, uspješno je nastupila kao jedini agent

Read More...
marija-sculac

Digitalna transformacija i pametna rješenja za grad po mjeri čovjeka

Gradovi su iznimno važni pokretači ekonomskih aktivnosti, gospodarskog rasta i napretka, ali i jedna od najkritičnijih i najzahtjevnijih karika

Read More...
Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Zakonske izmjene: Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Izmjene regulative ekskluzivno predstavljene polaznicima ESG akademije HGK Direktiva o korporativnom izvještavanju o održivosti, tzv. CSRD Direktiva, je s 1.1.2024.

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design