Održan sastanak predsjednice Uprave Podravke s predstavnicima Sindikata

In Zaposlenost / plaće
dalic

Kao što je i najavila, nova predsjednica Uprave Podravke dr.sc. Martina Dalić održala je sastanak s predstavnicima sva tri sindikata koji okupljaju veliki broj radnika u Podravki d.d., Ksenijom Horvat, glavnom sindikalnom povjerenicom PPDIV-a, Martinkom Marđetko Vuković, predsjednicom Nezavisnog sindikata Podravke i Marijanom Slukićem, predsjednikom SINPOD-a.

Sastanak na kojem su sudjelovali i članovi Uprave Podravke Ljiljana Šapina, Davor Doko i Marko Đerek, imao je za cilj da se nova predsjednica Uprave dr.sc. Martina Dalić upozna s čelnicima Sindikata i uspostavi kvalitetan dijalog Uprave i samih Sindikata.

Na sastanku je bilo riječi o poslovanju kompanije s naglaskom na status i položaj radnika, bez kojih nije moguće ostvariti postavljene ciljeve vezane uz daljnji rast i razvoj Podravke, koji predstavljaju zajednički interes dioničara i svih zaposlenika.

Predsjednica Uprave dr.sc. Martina Dalić predstavnicima Sindikata posebno je naglasila kako je velika čast te ujedno i odgovornost voditi kompaniju koja je jedna od perjanica hrvatskog i regionalnog gospodarstva. „Daljnji rast moguć je kroz snažniji nastup na tržištima, još značajniji izvoz, te snažnije korištenje novih tehnologija za poboljšanje poslovanja, profitabilnosti i produktivnosti te moguće akvizicije. Podravka je već postala sinonim za inovativnost i taj inovativni duh mora biti snažno izražen kroz razvoj proizvoda i osvajanje novih potrošača. Jednako tako, u vremenu u kojem se puno govori o zelenim investicijama, očuvanju i zaštiti okoliša kompanija može biti predvodnik i u tim segmentima. Podravka je važan nositelj prehrambeno-prerađivačke industrije i usko je povezana s poljoprivredom te u tom dijelu namjeravamo i dalje povećavati udio hrvatskih poljoprivrednih proizvoda u proizvodima Podravke. Ipak, najveća vrijednost ove kompanije, pored njenih brendova, su ljudi, marljivi i predani Podravkaši koji će svojom energijom i znanjem doprinijeti da zajedno gradimo Podravku budućnosti.“ – poručila je predsjednica nakon održanog sastanka.

Svi prisutni složili su se da dobrom i konstruktivnom suradnjom između Uprave i Sindikata može doći do daljnjih pomaka u ostvarivanju materijalnih prava radnika i uvjeta rada, a samim time i još boljeg poslovanja kompanije.

„Namjera nam je bila da na ovom prvom našem sastanku, prije svega, novu predsjednicu Uprave Podravke što kvalitetnije upoznamo s postojećim stanjem kao i materijalnim pravima naših radnika koja proizlaze iz Kolektivnog ugovora Grupe Podravka te jednako tako predstavimo naša daljnja očekivanja za poboljšanjem istih. Svjesni smo činjenice da će joj trebati određeno vrijeme da se upozna sa sustavom na čijem je čelu, no veseli činjenica, kao i njene izrečene riječi tijekom ovog sastanka da su radnici najveća vrijednost ove kompanije i kako zaslužuju biti, shodno tome, i adekvatno nagrađeni za svoj rad i doprinos u stvaranju još bolje i uspješnije Podravke.“ – istaknuli su čelnici Sindikata po završetku sastanka.

You may also read!

Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Zakonske izmjene: Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Izmjene regulative ekskluzivno predstavljene polaznicima ESG akademije HGK Direktiva o korporativnom izvještavanju o održivosti, tzv. CSRD Direktiva, je s 1.1.2024.

Read More...
Deloitte i HUP predstavili rezultate istraživanja o raznolikosti i inkluzivnosti na radnom mjestu

Deloitte i HUP predstavili rezultate istraživanja o raznolikosti i inkluzivnosti na radnom mjestu

Danas su u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca u sklopu Deloitteovog SheXO kluba predstavljeni rezultati 3. istraživanja „Raznolikost i inkluzivnost

Read More...
PEVEX

Glavna skupština PEVEX-a prihvatila prijedlog Uprave i Nadzornog odbora o zadržavanju dobiti iz 2023. godine

Glavna skupština PEVEX-a prihvatila je prijedlog Uprave i Nadzornog odbora o zadržavanju dobiti ostvarene u 2023. godini. Neto dobit

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design