Oradian zapošljava 100-tog člana tima

In Tvrtke i tržišta
oradian

Oradian zapošljava 100-tog člana tima u svojoj misiji povezivanja 100 milijuna obitelji s financijskim uslugama.

Oradian je dostigao novi cilj u svojoj transformaciji od malog europskog start-up-a do međunarodne kompanije, tako što je u svibnju 2018. zaposlio 100-tog člana svog tima. Kontinuirano zapošljavanje Oradiana ubrzava njegovu misiju financijske uključivosti: povezati 100 milijuna obitelji iz nekih od najzabačenijih i teško dostupnih zajednica u svijetu s financijskim uslugama.

Kroz set alata vezanih na oblak (eng. cloud) i stvorenih za financijske institucije koje rade na tržištima u nastajanju, Oradian omogućuje svojim korisnicima da postanu učinkovitiji, rastu i dopiru do većeg broja klijenata – od kojih mnogi žive s manje od dva dolara dnevno. Vrijednost koju Oradian i njegov set alata donosi svojim korisnicima dovela je do kontinuiranog poslovnog razvoja u osam država diljem jugoistočne Azije i Afrike.

Komentirajući Oradianov rast, suosnivač i izvršni direktor Antonio Šeparović je rekao: „Podrška naših investitora učinila je naše globalno širenje mogućim. Uz njihovu kontinuiranu podršku, u mogućnosti smo imati stvarni utjecaj u zajednicama u kojima rade naši korisnici. Njihove investicije u Oradian omogućuju nam stvaranje naših tržišnih timova i daju mogućnost da uvijek idemo korak dalje kako bismo dali vrijednost našim korisnicima”.

Otkako je Oradian osnovan 2012. godine od strane četiri mikro kreditora, njegov tim i zajednica korisnika su stabilno rasli iz godine u godinu. U prvih pet godina Oradian je od osnivačkog tima koji se sastojao od četiri člana narastao do 50 zaposlenika, dok je od lipnja 2017. do svibnja 2018. godine broj djelatnika udvostručio s 50 na 100. Danas, Oradian ima oko 60 djelatnika koji rade u sjedištu kompanije u Zagrebu i 40 djelatnika koje rade na tržištima na kojima djeluju naši korisnici.

Mihaela Smadilo, koja se pridružila Oradianu kao Voditeljica talenata i kulture, u studenom 2018. vodila je Oradianovo globalno zapošljavanje. Smadilo je istaknula: “Važno je da pronađemo najveće talente i privučemo ih sebi, kako bismo držali korak s potrebama naših korisnika. Ali, podjednako je važno da naši novi članovi tima dijele Oradianovu viziju i misiju. Naša misija je u središtu svega što radimo. Ona spaja sve nas iz 20 različitih država i omogućuje nam da usklađeno radimo prema jedinstvenom zajedničkom cilju”.

Marko Elezović, Oradianov Voditelj tehnologija od 2016. godine, imao je priliku vidjeti kako se njegov tim širi od nekoliko pojedinaca do velikog tima inženjera za analizu kvalitete, back end i front end programera, DevOps-a i inženjera za istraživanje i razvoj.

Elezović je rekao: “Moj tim nastoji svladati sve izazove s kojima se naši korisnici suočavaju u dnevnom korištenju tehnologije. Mi vjerujemo kako kompleksnost sustava treba biti prikrivena apstrakcijama visoke razine, umjesto da je prepreka u korisničkom iskustvu. Dovođenje novih djelatnika u naš tim donijelo je i mnoštvo novih ideja s obzirom da su oni tek usvajali kolektivno znanje naše kompanije, te smo na ovaj način postali svjesni rješenja koja nismo prije vidjeli”.

Oradian nastavlja sa zapošljavanjem i to s deset novih članova tima mjesečno u nadolazećoj godini. Oradian zapošljava najveće talente u svojim timovima u Zagrebu, Manili i Lagosu u svih šest Odjela: Odnosi s klijentima, Tehnologija, Proizvod, Operacije, Talenti i kultura te Unpređenje poslovanja.

Od 19. do 20. svibnja, voditelji timova iz Oradiana, uključujući Krešimira Antolića, Marka Elezovića, Julian Oehrelein, Ivanu Tomišić, Ivanu Jozić i Mihaelu Smadilo, sudjelovat će na Silicon Milk Roundabout-u u Londonu – poslovnom sajmu za tehnološke stručnjake – kako bi privukli kadrove koji vjeruju u misiju kompanije, osobito programere te menadžere uspješnosti proizvoda i korisnika.

O Oradianu
Oradian je kompanija financijske uključivosti koja pruža usluge financijskim institucijama u zabačenim, teško dostupnim zajednicama. Koristeći uvide svoje zajednice korisnika, Oradian gradi set alata vezanih na oblak koje koriste pametne financijske institucije kako bi djelovale prema najboljim praksama i na učinkovit način.

Oradianov set alata omogućuje financijskim institucijama da postanu učinkovitije, rastu i pružaju usluge većem broju klijenata. Oradian osigurava pristup svom setu alata na temelju pretplate, dajući pritom financijskim institucijama pristup vodećoj tehnologiji.

Danas se Oradianova zajednica sastoji od više od 60 financijskih institucija u osam država s posebnim fokusom na Filipine i Nigeriju. Zajedno, naši partneri pružaju pristup financijskim uslugama za više od milijun krajnjih korisnika diljem jugoistočne Azije, zapadne Afriku i istočne Afrike.

You may also read!

dragan-kovacevic

Na 10. Danima hrvatskog pršuta u Zagrebu izabran najbolji pršut

Na desetom izdanju manifestacije Dani hrvatskog pršuta, koja se danas i sutra održava u Zagrebu u organizaciji Klastera hrvatskog

Read More...
Ljepote Istre utkane u gourmet monografiju

Ljepote Istre utkane u gourmet monografiju

Maistra Hospitality Group, vodeća hrvatska turistička kompanija u luksuznom segmentu ponude, predstavila je vrhunsku monografiju „OKUSI ISTRE / FLAVOURS

Read More...
Top of the Funds

Dodijeljene nagrade Top of the Funds za rezultate u 2023. godini

Povodom Svjetskog dana investicijskih fondova, u Hrvatskoj gospodarskoj komori uručene su godišnje nagrade Top of the Funds za poslovne

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design