Otvoreni Dani hrvatskog turizma – Hrvatska sve atraktivnija destinacija

In Iz zemlje
losinj

Dani hrvatskog turizma (DHT) u srijedu navečer su otvoreni u Malom Lošinju dodjelom dijela nagrada za najbolje u turizmu ove godine, uključujući i za najbolju ljetnu destinaciju gradu Rovinju, te za djelatnike u turizmu, a ministar turizma Gari Cappelli istaknuo je kako ovogodišnji rezultati potvrđuju da je Hrvatska sve atraktivnija destinacija.

DHT su najveći poslovni strukovni skup u Hrvatskoj, koji se kao godišnje okupljanje turističkog sektora, ove godine u Malom Lošinju održavaju 25. i 26. listopada s oko 1.500 domaćih i stranih sudionika.

Zbog okupljanja turističkih djelatnika rade svi hoteli tvrtke Jadranka, među kojima je i jedini hotel s pet zvjezdica na Lošinju, Bellevue, u kojemu se i održava program DHT-a.

Na dodjeli nagrada i svečanom otvorenju DHT-a ministar turizma Gari Cappelli istaknuo je kako ovogodišnji rezultati potvrđuju da je Hrvatska sve atraktivnija destinacija.

“Tražilo se ove godine mjesto više. I dok su neki to shvatili pozitivno, neki su i negodovali zbog prevelikih gužva. No, moramo biti svjesni da posjetitelji i rast turizma nisu neprijatelji već cilj kojim trebamo zajednički upravljati”, naglasio je ministar turizma.

Naglasio je da je jedan od većih izazova nedostatak radne snage, što se treba rješavati zajedničkim snagama, kao što treba zajednički raditi i na razvoju cjelogodišnjeg turizma u cijeloj Hrvatskoj. Jer jedino tako se može očekivati održivi rast i bolji prihodi, pa i život ljudi, istaknuo je.

“Nova istraživanja potrošnje turista pokazuju kako je ove godine, u odnosu na zadnje takvo istraživanje prije tri godine, ona porasla za oko 20 posto, što također potvrđuje rast prihoda”, poručio je Cappelli.

Nagrade HTZ-a i HGK

Prve večeri DHT-a dodijeljene su nagrade Hrvatske turističke zajednice (HTZ) i Hrvatske gospodarske komore (HGK) u kategorijama za destinacije i atrakcije godine, poslovnom sektoru nagrade “Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku)” te za najbolje djlelatnike u turizmu (Čovjek ključ uspjeha).

Uz Rovinj kao najuspješniju ljetnu destinaciju ove godine, nagrade su dobili još Split, za najbolju ‘city break’/gradsku destinaciju, Crikvenica kao najuspješnija destinacija zdravlja, Maslinica za autentično ‘malo misto’, Baranja za ruralni turizam te Osijek za najuspješniju kontinentalnu destinaciju.

Javna ustanova Aquatika iz Karlovca najbolja je u kategoriji održivog turizma, Zaton Holiday Resort za zabavu i rekreaciju, dok je najboljom plažom proglašena Lido i kupalište Angiolina u Opatiji.

Nagrade HGK poslovnom sektoru Turističke cvjetove za najbolje hotele dobili su zagrebačka Esplanade (najbolji gradski hotel), Valamarov Lacroma Dubrovnik (najbolji kongresni hotel) te Monte Mulini iz Rovinja, Valamarov Diamant iz Poreča te Bluesun Soline iz Brela (najbolji s pet, četiri i tri zvjezdice), kao i Valamarov Isabella Resort Poreč (obiteljski odmor), Bluesunov Elaphusa u Bolu (wellness), Pucić hotel Dubrovik (najbolji ‘stories’ hotel) te orebički Adriatic (najbolji mali i obiteljski hotel).

Hotelska investicija godine je Valamarova u Girandella Resort u Rabcu, najbolji kampovi su Lanterna u Poreču, Polidor u Funtani, a najbolje marine Frapa u Rogoznici, ACI marina Dubrovnik, Vrsar te Olive Island u Stomišćici.

Agencija Uniline iz Pule je nagrađena kao najbolja velika putnička DMK agencija, a kao manje Calvados Club Luxury Travel iz Splita, porečka Fiore tours i Etno Art Travel iz Lopatinca, dok je najbolja charter kompanija Croatia Yachting iz Splita, najbolji hostel Swanky Mint iz Zagreba, a najbolje spa lječilište – Daruvarske toplice.

Nagrade najboljim djelatnicima i posebno priznanje Nedi Pineziću

Nedo Pinezić s Krka i zagovaratelj razvoja obiteljskog turizma nagrađen je Posebnim priznanjem za doprinos promociji mikro poduzetništva, dok su među najboljim djelatnicima u turizmu ove godine organizatorica putovanja Iva Bencun, agencijski djelatnik Euro Juričić, u prodaji i marketingu Branka Martinec, a animator Ljupka Šandrk.

Turistički vodič godine je Dino Ivančić, recepcionerka Adila Hebib, konobar Filip Savić, kuhar Pero Savanović, hotelska domaćica Snježana Venier, privatna iznajmljivačica Vjera Matulić, domaćin OPG-a Richard Apel, policajka Sanja Burić, inspektor Tomislav Majić, a vozač Dino Mađarić.

Najbolji u pomorskom prijevozu je Dinko Car, u zračnom Krunoslav Vuksan, taksist Nenad Pašić, prodavačica Mirjana Kranjac, hortikulturni djelatnik Antun Vidović, čistač Josip Rubičić, a spasilac na plažama Nini Škrobar.

Najbolji vatrogasci su Marin Rados i Mario Debelić, koji su kao i letačka posada 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ PZO) u Zemuniku dobili i najveći pljesak.

Nagrađeni su još i djelatnici u uslužnim djelatnostima, sustavu TZ-a i kulturi Suzana Jurišić, Ružica Rašperić i Romano Faganel. (H)

You may also read!

Predstavljena Hrok ESG platforma razvijena u suradnji s bankama

Predstavljena Hrok ESG platforma razvijena u suradnji s bankama

U Zagrebu je danas predstavljena ESG platforma koju je razvio Hrok u suradnji s vodećim bankama u Hrvatskoj. Na

Read More...
Jedna manje

Konzum nastavlja s kampanjom „Jedna manje“ čiji je cilj smanjenje plastičnog otpada

Konzumova kampanja „Jedna manje“, koja za cilj ima promociju korištenja višekratnih ekoloških torbi za kupnju i smanjenja plastičnog otpada

Read More...
šuma hrane komunlac

U Koprivnici posađena najveća šuma hrane u Hrvatskoj

Svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF danas je u suradnji s Gradom Koprivnica i njihovim komunalnim poduzećem Komunalac posadila

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design