Otvoreni Hrvatski dani male brodogradnje i Sajam turističkih atrakcija

In Sajmovi i izložbe
sajam

Hrvatski dani male brodogradnje i Sajam turističkih atrakcija, manifestacija koja se održava 12. godinu u nizu, otvorena je u subotu u Marini Kaštela, što je prvi sajam nautike i turizma u Europi nakon epidemije koronavirusa.

“Na sajmu koji traje do utorka popodne predstavljeno je 67 izlagača – s tridesetak plovila u moru a ostalo su izlagači turističke opreme te eko-vozila,” rekao je na svečanosti otvaranja predsjednik Organizacijskog odbora te manifestacije Damir Skelin.

Državni tajnik u Ministarstvu turizma Tonči Glavina je istaknuo kako taj sajam ilustrira da je Hrvatska zdrava turistička destinacija.

“Ovim sajmom šalje se jasna poruka da je Hrvatska jedna od najsigurnijih i najzdravijih turističkih zemalja u Europi i da je otvorena za goste,” rekao je Glavina.

U Hrvatsku dolazi više od 260.000 gostiju

Dodao je kako, prema najnovijim podacima, postoje najave da će u narednih nekoliko dan u Hrvatsku doći više od 260.000 gostiju.

Imamo najavljenih više od 260.000 gostiju koji će doći u narednih nekoliko dana.

“Ipak ćemo imati turističku sezonu, ne onakvu kakvu smo očekivali prije epidemijske krize, ali uzimajući u obzir tu epidemiju, turistička sezona će biti jako dobra,” ustvrdio je Glavina.

Direktor Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije Joško Stella je istaknuo kako ovaj sajam pokazuje da se turističke manifestacije mogu organizirati i u kriznim situacijama.

Dožupan splitsko-dalmatinski Ante Šošić je naglasio je kako ta manifestacija nije samo sajam, nego je i veliki poduzetnički pothvat jer u predstavljeni proizvodi domaćih proizvođača.

Voditelj projekta ove manifestacije Branimir Matijaca je istaknuo kako je to prvi sajam nautike i turizam u Europi nakon epidemije koronavirusa.

“U Hrvatskoj se 65 tvrtki i obrta bavi proizvodnjom plovila s kojim smo ponosni i ne smijemo dozvoliti da ta grana proizvodnje nestane”, poručio je Matijaca. (H)

You may also read!

mjerenje

Međunarodni dan mjeriteljstva od ove godine na UNESCO-voj listi

Hrvatsko mjeriteljsko društvo (HMD) obilježilo je danas u Zagrebu Međunarodni dan mjeriteljstva pod motom „Mjerimo danas za održivo sutra“

Read More...
dm active beauty

Matea Ferboković iz Kršana postala je dm active beauty milijunašica

U utorak 21. svibnja, u Labinu, dobitnici nagradne igre dm active beauty milijunaš Matei Ferboković dm je uručio milijun

Read More...
Kako poboljšati korporativno upravljanje u RH

Stručnjaci odgovorili na goruće pitanje kako poboljšati korporativno upravljanje u Hrvatskoj

U Knjižnično-dokumentacijskom centru Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održan je skup „Kako poboljšati korporativno upravljanje u Hrvatskoj“. Sudionici panela

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design