PBZ Grupa donirala Centru za odgoj i obrazovanje Dubrava kombi vozilo s rampom

In DOP
1-PBZcard _urucenje donacije

Danas su Centru za odgoj i obrazovanje Dubrava predstavnici PBZ Grupe uručili donaciju u iznosu od 271.807,44 kuna. Ovom donacijom omogućena je kupnja kombi vozila s rampom za prijevoz djece i mladih s motoričkim poremećajima i kroničnim bolestima, kako bi se omogućio sigurniji i kvalitetniji prijevoz korisnika ovog Centra.

Najnovija donacija dio je humanitarnog projekta PBZ Grupe “Činim dobro svaki dan” i American Express kartice sa srcem putem kojih Grupa pomaže dva značajna projekta za dobrobit djece i mladih u Republici Hrvatskoj: “Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi” Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te “Praćenje djece s neurorizicima” Ministarstva zdravstva, na način da za svaku transakciju napravljenu American Express karticom sa srcem izdvaja jednu kunu, bez dodatnog troška za korisnike. Prikupljena sredstva Grupa donira spomenutim projektima u omjeru 50:50. Za projekt “Činim dobro svaki dan” PBZ Grupa je do sada prikupila 8,5 milijuna kuna namijenjenih za dobrobit djece i mladih u Hrvatskoj. Centar za odgoj i obrazovanje Dubrava uključen je u projekt “Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi”, a donacija ovom centru je 28. donacija koju je PBZ Grupa realizirala u sklopu projekta “Činim dobro svaki dan” i American Express kartice sa srcem.

Svečanom uručenju donacije prisustvovali su brojni ugledni uzvanici, među kojima: Margareta Mađerić, državna tajnica iz Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku; Slavko Kojić, pročelnik Ureda za financije Grada Zagreba; Koraljka Janeković, v.d. ravnateljice Centra za odgoj i obrazovanje Dubrava; Marija Pavić, predsjednica Upravnog vijeća Centra za odgoj i obrazovanje Dubrava; Mario Jurišić, član Uprave PBZ Carda te brojni drugi.

Centar za odgoj i obrazovanje Dubrava namijenjen je školovanju i rehabilitaciji djece i mladih s motoričkim poremećajima i kroničnim bolestima koji se u primjerenim uvjetima mogu osposobiti za zanimanja po redovitim, prilagođenim i posebnim programima. Centar ima 230 korisnika. Trenutno prijevoz svakodnevno koristi oko 50 korisnika Centra, s područja cijelog Zagreba i bliže okolice, što je vrlo mnogo s obzirom na kapacitet vozila te broj vozača i pratitelja. Prijevoz uključuje svakodnevno dovoženje učenika na nastavu, odraslih osoba na rehabilitacijske programe i potrebe zdravstva kao i na brojne druge aktivnosti učenika. Donirano kombi vozilo s rampom značajno će olakšati i unaprijediti kvalitetu prijevoza korisnika Centra.

“U ime učenika, korisnika, njihovih roditelja, djelatnika Centar za odgoj i obrazovanje Dubrava te svoje osobno od srca i s ponosom zahvaljujem PBZ Grupi na velikodušnoj donaciji koja nam je omogućila kupnju kombi vozila s rampom za prijevoz naših učenika i odraslih korisnika. Također, zahvaljujem i Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku koje nas je predložilo za dodjelu ove vrijedne donacije te svima koji sudjeluju u projektu “Činim dobro svaki dan”. Da bi došlo do realizacije ove donacije i projekta, sigurna sam da je mnogo ljudi uložilo dobru volju, htijenje, trud, angažman, dio sebe, ljubav… Budući da su naši korisnici osobe s motoričkim teškoćama, mnogima od njih je samostalno kretanje veoma otežano ili onemogućeno. Malo je reći da im vozilo predstavlja pravu dragocjenost, da im ono znači život, predstavlja razliku između socijalne uključenosti i isključenosti, između mogućnosti i nemogućnosti, između intenzivnog življenja i izolacije. Prijevozno sredstvo dio je njih samih, čini ih ravnopravnima, omogućuje kretanje, školovanje, sudjelovanje, susrete, druženja…ono je doslovno karta za budućnost“, istaknula je Koraljka Janeković, v.d. ravnateljice Centra za odgoj i obrazovanje Dubrava.

Drago mi je da smo danas u Centru za odgoj i obrazovanje Dubrava te da smo donacijom kombi vozila s rampom razveselili korisnike i djelatnike Centra te im omogućili sigurniji i kvalitetniji prijevoz, a time, nadam se, i olakšali svakodnevni život. Društveno odgovorno poslovanje temeljno je načelo poslovanja cijele PBZ Grupe, što smo potvrdili brojnim donacijama i humanitarnim aktivnostima. Među njima se posebno ističe naš projekt “Činim dobro svaki dan” i American Express kartica sa srcem, kojim kontinuirano, od 2008. godine, iz dana u dan, što potvrđuje i sam naziv projekta, pomažemo djeci i mladima diljem Hrvatske. Ispunjava nas zadovoljstvom da smo putem ovog projekta do sada prikupili 8,5 milijuna kuna namijenjenih za dobrobit djece i mladih te realizirali čak 28 donacija, uključujući 21 donaciju bolnicama i 7 donacija domovima socijalne skrbi, među kojima je i ova najnovija donacija Centru za odgoj i obrazovanje Dubrava“, istaknuo je Mario Jurišić, član Uprave PBZ Carda.

2-PBZcard_kombi vozilo s rampom
PBZ card kombi vozilo s rampom

Donacija Centaru za odgoj i obrazovanje Dubrava dio je pomaganja projektu “Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi” koje je Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku pokrenulo 2014. godine s ciljem poboljšanja kvalitete življenja djece i usluga koje im se pružaju u domovima socijalne skrbi te stvaranja uvjeta za pružanje novih usluga.

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku posebnu pozornost posvećuje djeci s teškoćama u razvoju i odraslim osobama s invaliditetom. Upravo je Centar za odgoj i obrazovanje Dubrava jedna od specifičnih ustanova socijalne skrbi koja osim pružanja socijalnih usluga navedenim korisničkim skupinama, obavlja i djelatnost srednjoškolskog odgoja i obrazovanja za djecu s teškoćama u razvoju po redovitom, posebnom i prilagođenom programu. Kupnja kombi vozila s rampom od sredstava doniranih od strane PBZ Grupe za prijevoz djece s teškoćama u razvoju i odraslih osoba s invaliditetom od posebne je važnosti kako za korisnike Centra za odgoj i obrazovanje Dubrava tako i za njihove roditelje/skrbnike, kako bi se upravo najosjetljivijim skupinama u društvu osigurala dostupnost socijalnih usluga. Željela bih se u ovom svečanom trenutku zahvaliti i svim radnicima ove ustanove koji svakodnevno požrtvovno i s ljubavlju pružaju skrb, odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju korisnicima. Bez svih njih mi danas ne bi bili ovdje i zato im svima želim snage da i dalje nastave hrabro i ustrajno. PBZ Grupa, njeni rukovoditelji i djelatnici upravo ovom akcijom pokazuju što u pravom smislu znači socijalna odgovornost gospodarstva, koja sve više postaje važnim pokretačem u razvoju modernog hrvatskog društva. Društva u kojem prava djece i osoba s invaliditetom, kao najranjivijih članova našeg društva, moraju biti na najvišoj razini“, istaknula je Margareta Mađerić, državna tajnica iz Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

You may also read!

Novim zakonom više poduzeća obvezno izvješćivati o održivosti

Novim zakonom više poduzeća obvezno izvješćivati o održivosti

Sabor je danas potvrdio predložene izmjene i dopune Zakona o reviziji, Zakona o računovodstvu te Zakona o tržištu kapitala.

Read More...
nafta

Cijene nafte blizu 86 dolara

Cijene nafte približile su se u petak na međunarodnim tržištima razini od 86 dolara budući da je trgovce ohrabrilo

Read More...
U Zagrebu je otvorena Moneterra – Muzej novca Hrvatske narodne banke

U Zagrebu je otvorena Moneterra – Muzej novca Hrvatske narodne banke

Na zagrebačkom Europskom trgu otvorena je Moneterra – Muzej novca Hrvatske narodne banke , a koordinaciju projekta je, među

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design