Pevecovi prihodi lani 18 posto viši, neto dobit 19 posto niža

In Tvrtke i tržišta
pevec

Trgovački lanac Pevec ostvario je lani prihod od prodaje trgovačke robe od gotovo 1,31 milijardu kuna, što je rast od 18 posto u odnosu na godinu ranije, dok je neto dobit iznosila 19,5 milijuna kuna ili 19 posto manje, izvijestila je u četvrtak Uprava Peveca o privremenim, nerevidiranim i nekonsolidiranim poslovnim rezultatima.

Uprava navodi da je najveći utjecaj na konačni rezultat imao preneseni gubitak iz prethodnog razdoblja u iznosu od gotovo 93,4 milijuna kuna, a odnosi se na rezervacije troškova po započetim sudskim sporovima.

Predsjednik Uprave Peveca Jurica Lovrinčević istaknuo je da je Uprava je odgovorna pripremiti financijske izvještaje koji daju istinit i utemeljen prikaz financijskog položaja i financijskog rezultata kompanije u skladu s važećim računovodstvenim standardima.

S ciljem pravovremenog, nedvosmislenog i jednakog izvještavanja, Pevec će odsad u interesu svih dioničara i dionika financijske izvještaje prikazivati uz dosljednju primjenu računovodstvenih politika. Odgovornost je Uprave poduzimati sve raspoložive mjere u cilju očuvanja imovine kompanije te u sprječavanju i otkrivanju prijevara i ostalih nezakonitosti i nepravilnosti“, istaknuo je Lovrinčević.

Kompanija se po njemu trenutno nalazi na prekretnici usmjerenoj dugoročnom, održivom, stabilnom i kontinuiranom rastu.

No, kako se unatrag četiri i pol godine, otkako je Pevec izašao iz stečaja, nisu vjerodostojno prikazale potencijalne ekonomske štete, a kompanija je opterećena sporovima čija vrijednost premašuje 100 milijuna kuna, sada moramo donositi odluke i procjene koje su razumne i razborite. Pripremamo konsolidirana financijska izvješća, koja će realno i objektivno prikazati stanje kompanije u cjelini“, naglasio je predsjednik Uprave Peveca.

U njihovoj “Procjeni poslovanja za 2016. godinu”, stoji i kako društvo ima 20 prodajnih centara sa 1.419 zaposlenih. U glavne prošlogodišnje događaje uvrstili su kupovinu nekretnine u Osijeku, bivšeg centra Baumaxa, gdje su otvorili prodajni centar na 10.000 kvadrata. Novi prodajni centar otvorili su i u Virovitici, na 3.500 kvadrata, dok su u Bjelovaru završili kupovinu zemljišta i postojeće nekretnine gdje namjeravaju graditi moderniji prodajni centar.

Isto tako, u Zadru su također preuzeli nekretninu Baumaxa, a otvaranje tamošnjeg centra najavljuju za proljeće aktualne godine. (H)

You may also read!

Globalna utrka u generativnoj AI: Kina vodi u korištenju, SAD u implementaciji, dok Europa kaska

Globalna utrka u generativnoj AI: Kina vodi u korištenju, SAD u implementaciji, dok Europa kaska

Vođe su zabrinuti zbog nedostatka razumijevanja, poslovne strategije te nedovoljne količine podataka i pripremljenosti za regulaciju; dok su primarni

Read More...
IKEA povlači određene VARMFRONT prijenosne punjače zbog opasnosti od požara

IKEA povlači određene VARMFRONT prijenosne punjače zbog opasnosti od požara

IKEA potiče sve kupce koji posjeduju VARMFRONT prijenosni punjač od 10 000 mAh (broj modela E2038) s oznakom datuma

Read More...
Najmasovniji skok u more nastavlja tradiciju dobre zabave i pomaganja zajednici

Najmasovniji skok u more nastavlja tradiciju dobre zabave i pomaganja zajednici

Petnaesti skok sa zadarske rive, dm Zadar jump, održat će se u subotu 27. srpnja na zadarskoj rivi, najavljeno

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design