PIK godišnje proizvede 2.625 km Kranjske kobasice

In Istraživanja
Kranjska_kobasica_pik

Prema informacijama iz PIK Vrbovca, kompanija godišnje proizvede i proda 2.625 kilometara Kranjske kobasice, a hrvatska kopnena granica dugačka je 2.374,9 kilometara. PIK Vrbovec tako godišnje proda Kranjske kobasice više od dužine ukupne hrvatske kopnene granice, što uključuje granice s Bosnom i Hercegovinom, Slovenijom, Mađarskom, Srbijom i Crnom Gorom.

Zašto Hrvati toliko vole Kranjsku?
Kobasice su dio tipičnih obiteljskih jela koje nas podsjećaju na djetinjstvo i obiteljsku atmosferu. U hladnije jesenske dane kada nam treba konkretnija hrana, kobasice za kuhanje i pečenje posebno postaju popularne, a rado ih kombiniramo s kupusom, grahom i varivima. Hladniji dani i miris Kranjske neizbježno podsjećaju na advent kojemu se veselimo i štandove koje volimo posjetiti i uživati u predblagdanskom ozračju, druženju i ukusnim kobasama.

Kobasice su uvijek dobra ideja
Bilo da kuhamo za sebe i svoje ukućane ili nam dolaze prijatelji na druženje, kobasice su uvijek dobra ideja. Kranjska se brzo priprema, lako kombinira, prepoznatljivog je okusa i dobar izbor s kojim ne možemo pogriješiti, što potvrđuje i činjenica o prodanim količinama. Iz navedenog zaključujemo da Hrvati jedu kobasice u svim godišnjim dobima, u proljeće i ljeto roštilj je nezamisliv bez Kranjske, a isto tako često je birana namirnica za kampiranje i izlete.
U nastavku potražite jednostavni recept za hladne dane – Kranjska s krumpirom i jajima, a samu pripremu možete pogledati i u video receptu.

RECEPT: Kranjska u tavi s krumpirom i jajima
Sastojci za 4 osobe: 4 PIK Kranjske kobasice, 1 veća glavica luka, 2 režnja češnjaka, 4 krumpira (srednje veličine), 4 jaja, svježi peršin, sol i papar, mljevena ljuta papričica (prema želji), ulje.

Priprema: Jelo pecite u tavi koju možete staviti u pećnicu, ali i koristiti na štednjaku. Temperatura za pečenje je 180°C. Prije dodavanja sastojaka zagrijte ulje na tavi. Krumpire nemojte guliti, skuhajte ih u kori. Kada se malo ohlade ogulite ih i narežite na komade. Narežite kobasice na debljinu oko 1 centimetra te sitno narežite luk i češnjak.

Luk je prvi na redu u tavi, kada dobije žućkastu boju dodajte češnjak i ubrzo zatim kobasice. Potrebno je sve skupa peći na tavi od 3 do 4 minute. Navedenim sastojcima dodajte krumpir narezan na sitne komade. Potrebno je sve skupa promiješati i ostaviti da se peče otprilike 5 minuta. Ako vam se čini da je potrebno, dodajte još malo ulja i povremeno promiješajte.
Nakon 5 minuta maknite tavu sa štednjaka i preko sastojaka razbijte jaja. Tavu stavite u pećnicu i pecite otprilike 8 minuta, znat ćete da je jelo gotovo kada bjelanjak pobijeli i postane čvrst.

Kada je sve gotovo jelo posolite i stavite malo papra, uz to dodajte svježi, sitno nasjeckan peršin. Ako volite pikantnije okuse dodajte malo ljute papričice. Važno je jelo poslužiti toplo, a dobar dodatak su ajvar i senf prema vlastitim željama.

You may also read!

Prvi gospodarski forum s Kosovom u RH: Hrvatski proizvodi dobro kotiraju na kosovskom tržištu

Prvi gospodarski forum s Kosovom u RH: Hrvatski proizvodi dobro kotiraju na kosovskom tržištu

Hrvatska s Kosovom ostvaruje suficit u trgovinskoj razmjeni, što je rezultat visoke potražnje za hrvatskim proizvodima, posebno u sektorima

Read More...
turizam

Tri Aminess kampa među najboljima u Europi po izboru ADAC-a

Čak tri Aminess kampa ušla su u prestižni ADAC Superplatz 2025., koji njemački autoklub dodjeljuje najboljim europskim kampovima. Ovo

Read More...
Predstavnici Texo Moliora i PBZ tim

Texo Molior novi je izdavatelj mini obveznica

Privredna banka Zagreb (PBZ), dio Sektora inozemnih banaka (IBD) Intesa Sanpaolo Grupe, djelovala je kao jedini agent izdanja i

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design