PIKnite ukusne mesne delicije i odlične fotke na zagrebačkom adventu

In Sajmovi i izložbe
pik

PIK Vrbovec i ove je godine važan dio adventske gastro ponude. Podsjetimo, samo prošle godine za vrijeme adventa prodano je više od 700.000 PIK-ovih kobasica, a titulu najomiljenije, po izboru posjetitelja, odnijela je PIK Domaća dimljena kobasica, koju slijede Kranjska i Debrecinka.

Za sve ljubitelje novih okusa
Za sve one koji vole isprobati nove okuse, odlazak na Gornji grad posebno će začiniti kućica pod imenom Mala gdje se mogu kušati Roast beef i Meat balls sendviči te Češnjovka u pecivu. Roast beef je napravljen od najfinijeg komada junećeg mesa koje se peče dok temperatura u unutrašnjosti ne dosegne 58°C, a poslužuje se u hrskavom pecivu s pikantnim umakom od papra te zapečenom crvenom paprikom i svježom rikolom. Meat Balls sendvič kako mu ime kaže napravljen je od mesnih okruglica s posebno odabranom kombinacijom začina, a poslužuje se u ukusnom pecivu s umakom od rajčice, rikolom i parmezanom.

Posebna ponuda kobasica
Za ljubitelje kobasica, ove godine preporučamo posjet Šmek Hausu koji se nalazi u Kuhinji bake mraz na početku Gajeve ulice. Uz bogatu ponudu klasičnih PIK kobasica, izdvajamo 2 specijaliteta – Kraljicu Adventa i Zagrebačku jegericu. Kraljica Adventa – pikantna PIK Slavonska kobasica poslužena je u pecivu s dinstanim kiselim kupusom i špekom. Slavonska kobasica duga je 24 cm pa će idealno odgovarati za sve one koji advent posjete gladni. Zagrebačka jegerica – PIK jeger kobasica narezana na kolutiće i grillana, poslužuje se u pecivu sa svježim naribanim kupusom i mrkvom – odličan odabir za sve ljubitelje tradicionalnih okusa.

Fotografije za pamćenje
Nakon fine klope, vrijeme je i za par dobrih fotki za uspomenu s adventa. Idealno mjesto za ovjekovječiti priču ovogodišnjeg adventa svakako je Strossmayerovo šetalište na Gornjem gradu gdje se može PIKnuti fotka na neodoljivoj božićnoj ljuljački za dvoje, a one najmlađe sigurno će razveseliti saonice Djeda Mraza na Cvjetnom trgu. Svakako treba posjetiti i Tkalčićevu ulicu gdje nas očekuje stari Kobasičar – prikaz stare mesnice iz 1926. godine u kojoj su, uz pomagala koja su se u prošlosti koristila, izloženi i proizvodi poput kulena, sušene kobasice ili svima omiljenog špeka.

You may also read!

zv

Konferencija “Održiva radna snaga: Put ka učinkovitoj poljoprivredi”

U sklopu stručnog programa sajma CroAGRO, u Zimskom vrtu Kongresne dvorane Zagrebačkog velesajma održana je važna konferencija pod pokroviteljstvom

Read More...
luka-burilovic

Posjet hrvatskog gospodarskog izaslanstva Parizu i Berlinu

Hrvatska gospodarska komora u sljedećem tjednu organizira dvije gospodarske delegacije s pratećim poslovnim forumima, 8. prosinca u Parizu i

Read More...
njemacka

Broj propalih tvrtki u njemačkoj maloprodaji dosegnuo je najvišu razinu od 2016.

U njemačkom sektoru maloprodaje u posljednjih godinu i nešto dana propao je najveći broj tvrtki u više od desetljeća,

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design