Plava Laguna snažno investira i u 2019.

In Novi turistički kapaciteti
plava-laguna

Plava Laguna ove je godine ostvarila najveći kapitalni budžet u svojoj povijesti od pola milijarde kuna, a i u 2019. godini nastavlja s velikim investicijama te će u destinacijama Poreč, Umag i Rijeka uložiti 300 milijuna kuna, priopćili su u ponedjeljak iz te hotelsko-turističke kompanije.

Iz kompanije ističu ovogodišnju investiciju u Park Resort u Poreču od 245 milijuna kuna, a riječ je o obiteljskom proizvodu koji se sastoji od 309 smještajnih jedinica, od čega 154 hotelske sobe i suiteva, 91 garden suites, 43 apartmana te 21 vila.

U Umagu je, između ostalog, investirano u potpunu rekonstrukciju kampa Stella Maris, u vrijednosti od 84 milijuna kuna te u Garden Suites & Rooms Sol Umag u iznosu od 35 milijuna kuna.

“Ključne investicije u sljedećoj godini uključuju izgradnju nove upravne zgrade tvrtke u Poreču i temeljito uređenje kampa Savudrija, koje uključuje i nove, dodatne sadržaje u kampu. Procijenjena vrijednost ulaganja u kamp je 46 milijuna kuna te će biti riječi o najvećoj investiciji Plave Lagune u Umag tijekom 2019. godine”, stoji u priopćenju Plave lagune.

Dodaje se da će time Camping Savudrija postati kamp za obitelji i parove s ponudom “aktivnog odmora“, pri čemu će se urediti postojeće parcele te uvesti mobilne kućice i glamping šatori.

Najveći dio ove investicije je izgradnja novog bazenskog kompleksa koji će unaprijediti razinu usluge i kvalitete te značajno produljiti sezonu i dane popunjenosti kampa. Također, uz tu investiciju kamp će dobiti potpuno novi ugođaj te gostima pružiti izvanredan doživljaj destinacije kao i pružiti uvjete za vrhunski odmor. Plava Laguna sljedeće godine ulaže i u kamp Park Umag a vrijednost uređenja parcela i postava vlastitih glamping šatora iznosi ukupno 6,2 milijuna kuna investicije, dodaje se.

Osim toga, Plava Laguna će u 2019. godini investirati u upravnu zgradu u Poreču, koja će biti smještena u poslovnoj zoni Facinka na samom ulazu u grad a vrijednost ulaganja iznosit će 86 milijuna kuna. Također, tvrtka će uložiti i u dodatnih šest vila u turističkom naselju Bellevue u Plava Resortu.

U Poreču će Plava Laguna u 2019. godini ulagati i u kamping segment (AK Puntica, AK Zelena Laguna, AK Bijela uvala i AK Ulika), a nastavlja se i intenzivnije ulaganje u proširenje i uređenje postojećih kapaciteta za smještaj radnika u Poreču i Umagu radi osiguranja visokokvalitetnog smještaja zaposlenika .

“Gledajući ukupno 2018. i 2019. godinu ulaganja Plave Lagune iznose više od 750 milijuna kuna, što su najviši iznosi u novijoj povijesti tvrtke”, zaključuju u Plavoj Laguni. (H)

You may also read!

wall

Svjetske burze skočile na rekordne razine

Na najvećim svjetskim burzama prošloga su tjedna indeksi dosegnuli rekordne razine, što se ponajviše zahvaljuje snažnom rastu cijena dionica

Read More...
Kako procjeniti i upravljati psihosocijalnim rizicima na radu

Kako procjeniti i upravljati psihosocijalnim rizicima na radu?

U organizaciji ZIRS Učilišta – ustanove za obrazovanje odraslih i Znanstveno-stručnog časopisa „Sigurnost“, u Zagrebu će se 28. ožujka

Read More...
Habijan

Ministar Habijan najavio smanjenje parafiskalnih nameta

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan u petak je u Krapini ponovio kako će se u sklopu novog

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design