Počinje realizacija strateški najvažnijeg projekta SPAR-a u Hrvatskoj

In Tvrtke i tržišta
spar

SPAR Hrvatska u Donjoj Zdenčini kreće s izgradnjom prve faze logističkog centra na više od 75.000 kvadrata. Investicija u projekt veća je od 100 milijuna eura, a u prvoj fazi upošljavat će oko 500 djelatnika.

SPAR Hrvatska otvara novo poglavlje svoga poslovanja, kojim potvrđuje poziciju jednog od vodećih trgovačkih lanaca. U Donjoj Zdenčini, općina Klinča Sela u Zagrebačkoj županiji službeno je započela izgradnja najvećeg – SPAR logističkoga centra – u Hrvatskoj. Investicija u projekt, veća od 100 milijuna eura, uvelike će unaprijediti i olakšati poslovanje kompanije za koju je efikasna logistika izuzetno važna.

Na površini od 410.000 kvadratnih metara, lokaciji odlično prometno povezanoj cestama i u blizini javnoga gradskog prijevoza i željezničke pruge, gradi se objekt od više od 75.000 kvadratnih metara. Ukupni kapaciteti skladišta iznose preko 100.000 paleta. Kad centar bude izgrađen, a što se planira do kraja 2024. godine, znatno će se unaprijediti i olakšati poslovanje kompanije. Obilježavanju početka gradnje SPAR logističkog centra uz Danijela Vidiša, člana uprave SPAR Hrvatska prisustvovali su Miljenko Vučković, načelnik općine Klinča Sela i Stjepan Kožić, župan Zagrebačke županije.

“Izgradnja SPAR logističkog centra predstavlja strateški najvažniji projekt za nas u SPAR-u. S obzirom na visinu investicije i brojnost uposlenih vjerujem da je riječ i o trenutno najvećem projektu u Zagrebačkoj županiji i općini Klinča Sela”, kaže član Uprave SPAR Hrvatska Danijel Vidiš.

„Zahvaljujući SPAR-ovoj investiciji, koju je odlučio realizirati na području Općine Klinča Sela, možemo govoriti o početku velikog investicijskog ciklusa na ovom području. Drago nam je da je SPAR prepoznao upravo ovu lokaciju i nas kao partnere za uspješnu realizaciju ovog velikog projekta, čijom realizacijom ćemo uvelike povećati zaposlenost“, izjavio je Miljenko Vučković, načelnik Općine Klinča Sela.

„Niz godina pozicioniramo našu županiju kao poželjnu destinaciju za ulaganje, a upravo ovakve investicije znak su da idemo u dobrom smjeru. Zahvaljujem investitorima što su prepoznali naš gospodarski potencijal“, rekao je Stjepan Kožić, župan Zagrebačke županije.

„Zahvaljujući učinkovitosti suradnje i efikasnoj podršci lokalne samouprave na čelu s načelnikom Miljenkom Vučkovićem omogućen je brzi početak realizacije ovog visokovrijednog projekta“, zaključio je Danijel Vidiš, član Uprave SPAR Hrvatska.

You may also read!

Novim zakonom više poduzeća obvezno izvješćivati o održivosti

Novim zakonom više poduzeća obvezno izvješćivati o održivosti

Sabor je danas potvrdio predložene izmjene i dopune Zakona o reviziji, Zakona o računovodstvu te Zakona o tržištu kapitala.

Read More...
nafta

Cijene nafte blizu 86 dolara

Cijene nafte približile su se u petak na međunarodnim tržištima razini od 86 dolara budući da je trgovce ohrabrilo

Read More...
U Zagrebu je otvorena Moneterra – Muzej novca Hrvatske narodne banke

U Zagrebu je otvorena Moneterra – Muzej novca Hrvatske narodne banke

Na zagrebačkom Europskom trgu otvorena je Moneterra – Muzej novca Hrvatske narodne banke , a koordinaciju projekta je, među

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design