Podravka povećava primanja radnika i u to ulaže 21 milijun kuna

In Zaposlenost / plaće
Podravka

Uprava Podravke je na svojoj današnjoj sjednici donijela paket mjera za unapređenje statusa i položaja radnika Podravke. Riječ je o nizu mjera koje su usmjerene na povećanje primanja radnika čija primjena započinje s 1. travnja ove godine.

Tako je odlučeno da će dosadašnji najniži koeficijenti složenosti poslova za radnike u Podravki d.d., Belupu d.d. i Mirni d.d. biti povećani na 1,87 čime će biti obuhvaćeno gotovo 520 radnika.

Pored toga, svim radnicima Podravke d.d. i Mirne d.d. će biti povećan koeficijent učinka na 1,15 te će biti uveden i nagradni dodatak uz mjesečnu plaću u iznosu od 250 kuna što će se isplaćivati svaki mjesec.

Opisani paket mjera obuhvaća nešto više od 3.250 radnika, a najveće apsolutno povećanje primanja u pravilu donosi radnicima s trenutno najnižim primanjima.

„Osobno mi je najvažnije da ove promjene donose najveće povećanje primanja za radnike koji su do sada bili najmanje plaćeni kako nitko u Podravci ne bi zarađivao plaću manju od minimalne. Vjerujem da ćemo u slučaju dobrih poslovnih rezultata biti u mogućnosti razgovarati i o daljnjim iskoracima.“ – istaknula je predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić nakon donošenja odluka usmjerenih na poboljšanje prava radnika.

Navedene mjere konkretno znače da će već za travanj (s isplatom u svibnju), primanja primjerice radnika s najnižom stručnom spremom bez staža, koji ne ostvaruje dodatke za smjenski rad, porasti za oko 500 kuna u odnosu na ono što taj radnik prima danas. Ukoliko, primjerice, isti radnik ima više od 10 godina staža i ostvaruje prosječne posebne dodatke za, na primjer, smjenski rad i uvjete rada porast primanja uslijed navedenih mjera može biti veći od 700 kuna.

Dodatno, do sredine travnja, svim radnicima Podravke d.d., Belupa d.d. i Mirne d.d. biti će isplaćena i jednokratna nagrada u iznosu do 1.250 kn neto za ostvarene rezultate poslovanja u 2020. godini.

Kroz spomenute mjere u unapređivanje prava radnika uložit će se više od 21 milijun kuna. Uz već planirana sredstva na troškovima zaposlenika, navedeno ulaganje u poboljšanje materijalnih prava radnika namiriti će se kroz uštede na drugim troškovnim razinama o čemu je Uprava Podravke na današnjoj sjednici također donijela odgovarajuće odluke.

You may also read!

wall

Na Wall Streetu novi rekordi, europske burze oštro pale

Na Wall Streetu je prošloga tjedna S&P 500 indeks dosegnuo rekordnu razinu, kao i Nasdaq, zahvaljujući snažnom rastu cijena

Read More...
benzin

Procjene o opskrbi podigle cijene nafte iznad 83 dolara

Cijene nafte prekoračile su u petak na međunarodnim tržištima 83 dolara budući da su procjene o nedostatnoj opskrbi pred

Read More...
turizam

Hrvati na putovanja potrošili 2,6 mlrd eura

Stanovnici Hrvatske u 2023. su na višednevna putovanja po Hrvatskoj i inozemstvu potrošili gotovo 2,2 milijarde eura, a na

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design