Poduzetnice Bosne i Hercegovine i Hrvatske međusobno se vole i uvažavaju, posluju i rado surađuju, ali uvijek može bolje

In Konferencije / savjetovanja
1-bih poduzetnice u razgovoru sa Sanelom Dropulic

Iznimna pokretačka moć civilizacije leži u rukama žena – dopustite da ju iskažu na dobrobit svih – govorila Hillary Clinton.

Upravo tu pokretačku moć, ali i želju za suradnjom, povezivanjem i prije svega zajedničkim poslovnim aktivnostima iskazale su kolegice poduzetnice iz Bosne i Hercegovine tijekom upravo završenog posjeta izaslanstva Virtualnog ženskog poduzetničkog centra Sarajevu i Mostaru.

U Sarajevu je održan cijeli niz sastanaka između bosanskohercegovačkih poduzetnica na čelu s Adisom Tufo, vlasnicom i direktoricom tvrtki ČIP Sistemi i Hobby Art Centar, te predstavnika Virtualnog ženskog poduzetničkog centra iz Zagreba koji okuplja više od 2.300 članica i članova, predvođenih voditeljicom centra Sanelom Dropulić. Susreti u Sarajevu, gdje su izaslanstvu Virtualnog ženskog poduzetničkog centra bile domaćice ugledne bosanskohercegovačke poduzetnice, kao i u Mostaru gdje su domaćini bili predstavnici INTERA Tehnološkog parka Mostar, iskorišteni su i za predstavljanje Kongresa poduzetnica 2018. koji će se održati po drugi puta u Zagrebu, na Međunarodni dan žena, 08. ožujka 2018.

Riječ je o najvećem poslovnom okupljanju žena u poduzetništvu jugoistočne Europe od kada postoji tržišna ekonomija u ovom dijelu Starog kontinenta, a kao i tijekom ovogodišnjeg kongresa, u Zagrebu se očekuje po drugi puta najmanje 600 sudionica iz Hrvatske i regije. Kongres kao jedan od projekata na jačanju poduzetništva, posebice u žena, organizira Virtualni ženski poduzetnički centar, od početka svog rada s prvim danima 2016. godine i u intenzivnoj suradnji s bosanskohercegovačkim poduzetnicama. Kao znak uzajamnog uvažavanja i suradnje, ugledna BiH poduzetnica Adisa Tufo, bit će predavačica na Kongresu poduzetnica 2018, a nekoliko bosanskohercegovačkih kolegica poduzetnica i sudionice panela kongresa.

– Bila sam na prvom Kongresu poduzetnica koji se ove godine održao u Zagrebu te s kojega sam se vratila u Sarajevo s iznimnim dojmovima snage žena u poduzetništvu kao i velikoj želji intenzivirati suradnju s kolegicama iz Hrvatske, ali i cijele regije. Kako žene rijetko ostaju na riječima, nego i svojim djelima pokazuju dobru volju i snagu suradnje, tako smo i mi iz BiH, krenule u povezivanje s kolegicama iz Hrvatske, te s radošću ne samo da očekujemo novi Kongres, nego ćemo već od jeseni krenuti na intenzivno povezivanje kroz poslovne susrete u Sarajevu i Zagrebu – najavila je Adisa Tufo, prilikom susreta s izaslanstvom Virtualnog ženskog poduzetničkog centra u glavnom BiH gradu, a kojemu su nazočile i Jasminka Pindžo, vlasnica i direktorica kompanije Eko-Teh, Dženita Zirdum, novinarka, te Azra Ćatović, vlasnica i direktorica poslovnog portala Akta.ba.

Žensko je poduzetništvo postalo iznimno značajan zamašnjak gospodarstava jugoistočne Europe, a suradnja koju intenziviramo na relaciji Sarajevo – Zagreb, s ciljem još više potaknuti na zajednički rad i suradnju žene u poduzetništvu radi rasta i razvoja gospodarstava, kojeg smo konstruktivni dio, korak je naprijed k ostvarenju tog cilja, zaključeno je na sastanku u glavnom bosanskohercegovačkom gradu.

– Kongres poduzetnica 2018 kao i posjet kolegicama poduzetnicama u Bosni i Hercegovini korak su naprijed u na povezivanju hrvatskih i bosanskohercegovačkih poduzetnica koje će rezultirati i vrlo brzo konkretnim zajedničkim poslovnim aktivnostima. Žene dobrih namjera i istinske želje za suradnjom ruše sve predrasude, granice i kočnice koje nam brane napredak na ovim prostorima. Istinski sam sretna što sam naišla u BiH na pruženu ruku suradnje, a povjerenje koje su nam iskazale kolegice iz Bosne i Hercegovine sigurno će uzvratiti na najučinkovitiji način povezivanja i zajedničkog rada i članice i članovi Virtualnog ženskog poduzetničkog centra. Jer poduzetnice BiH i Hrvatske međusobno se vole i uvažavaju, posluju i rado surađuju, ali uvijek može bolje i spremni smo to pokazati i kroz konkretna djela već od ove jeseni – izjavila je u povodu sarajevskih susreta žena u poduzetništvu Sanela Dropulić.

Izaslanstvo Virtualnog ženskog poduzetničkog centra sastalo se također i s rektorom Međunarodnog sveučilišta u Sarajevu, Erkanom Tureom.

Ovo najveće i prvo privatno Sveučilište u Bosni i Hercegovini danas se ubraja među najuglednije obrazovne institucije jugoistočne Europe. Intelektualna je oaza za više od 2000 studenata iz 35 država svijeta, kojima se pruža mogućnost cjeloživotnog obrazovanja, napose i u segmentu poduzetništva. U pravcu iniciranja zajedničkih edukacijskih programa za poduzetnice i poduzetnike ovog dijela Europe, članice i članove Virtualnog ženskog poduzetničkog centra posjet sveučilištu i razgovor s rektorom iskorišteni su i za dogovor o partnerstvu koje će se realizirati između Zagreba i Sarajeva od jeseni ove godine.

Konkretizacija suradnje i partnerstva s bosanskohercegovačkim poduzetnicama kao i svima koji podržavaju žene u poduzetništvu, iskazana je i na konferenciji za novinare u Mostaru, čiji domaći je bio INTERA – Tehnološki park iz Mostara, inače partner Virtualnog ženskog poduzetničkog centra, također od samog početka rada naše asocijacije. U Mostaru su također predstavljeni glavni pravci djelovanja žena u poduzetništvu dviju država, a o kojima će biti više riječi i na predstojećem Kongresu poduzetnica 2018.

You may also read!

Dinko Lucić predsjednik Uprave PBZ-a i Zlatko Dalić

Izbornik Dalić i dalje brend ambasador PBZ Grupe i Premium Visa kartica

Zlatko Dalić i PBZ Grupa vjerno jedni uz druge. Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić i predsjednik Uprave Privredne banke

Read More...
wallstreet

Na Wall Streetu novi rekordi, europski ulagači oprezniji

Na Wall Streetu je prošloga tjedna S&P 500 indeks dosegnuo rekordnu razinu, kao i Nasdaq, što se ponajviše zahvaljuje

Read More...
nafta

Cijene nafte iznad 83 dolara, u fokusu OPEC+

Cijene nafte porasle su u petak na međunarodnim tržištima iznad 83 dolara pod utjecajem špekulacija da će vodeći proizvođači

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design