Potrošači u eurozoni očekuju nešto snažniji rast plaća ali i višu inflaciju u 2024.

In Vijesti iz svijeta
maloprodaja

Potrošači u eurozoni očekuju neznatno snažniji rast plaća na kraju ljeta iduće godine, ali i nešto višu inflaciju, što će se odraziti i na potrošnji, pokazala je mjesečna anketa Europske središnje banke (ECB).

Inflacija bi u kolovozu iduće godine trebala iznositi 3,5 posto, procijenili su potrošači u najnovijoj ECB-ovoj anketi, provedenoj u kolovozu. Mjesec dana ranije prognozirali su da će iznositi 3,4 posto.

Do ljeta 2026. trebala bi se spustiti na 2,5 posto, prognoziraju, što bi značilo da ECB ni za tri godine ne bi dosegnuo ciljanu razinu rasta cijena na području zajedničke europske valute za dva posto.

Nominalne plaće trebale bi pak u idućih 12 mjeseci porasti za 1,2 posto, procjenjuju potrošači. U srpanjskoj anketi prognozirali su da će biti uvećane za 1,1 posto. Nominalna potrošnja porast će za 3,3 posto, za 0,1 postotni bod slabije nego što je pokazala prošla anketa.

Gospodarstvo eurozone trebalo bi se u idućih 12 mjeseci smanjiti za 0,8 posto, neznatno snažnije no što su prognozirali na sredini ljeta.

Stopa nezaposlenosti iznosit će na kraju ljeta iduće godine 11,1 posto, procjenjuju, i također biti nešto viša no što je pokazala srpanjska anketa. (H)

You may also read!

wall

Svjetske burze porasle, inflacija u SAD-u popušta

Na svjetskim su burzama cijene dionica prošloga tjedna porasle jer inflacija u SAD-u popušta, pa se očekuje da će

Read More...
nekretnine

Poduzetnici Zagrebačke županije sa 632,1 milijunom eura neto dobiti

Poduzetnici Zagrebačke županije u 2023. su ostvarili konsolidiranu neto dobit od 632,1 milijun eura, što je rast od 63,7

Read More...
Novim zakonom više poduzeća obvezno izvješćivati o održivosti

Novim zakonom više poduzeća obvezno izvješćivati o održivosti

Sabor je danas potvrdio predložene izmjene i dopune Zakona o reviziji, Zakona o računovodstvu te Zakona o tržištu kapitala.

Read More...

2 commentsOn Potrošači u eurozoni očekuju nešto snažniji rast plaća ali i višu inflaciju u 2024.

  • Zovem se Veronika i nisam mogla vjerovati kako sam dobila kredit od 20000 eura. Ponovno sam sretan i financijski stabilan i hvala Bogu da takve kreditne tvrtke još uvijek postoje na ovim prevarama posvuda, savjetovali su me i savjetovat ću svima koji trebaju kredit da ih koriste kako bi izašli iz financijskih poteškoća, možete ih kontaktirati putem e-pošte ( davidsonalbertloan@gmail.com) Brzo kontaktirajte (davidsonalbertloan@gmail.com) danas i dobijte svoj zajam od njih po stopi od 3%. Obavezno kontaktirajte DAVIDSON ALBERT LOAN COMPANY….

  • Dobre vijesti za mene i vas, zovem se TEREZA i moram vam ispričati kako sam doživjela ponudu kredita od 35,000 eura. Ponovno sam sretan i financijski stabilan i hvala Bogu što sam naišao na gospodina Harry Bryan, izvršnog direktora SMART LOAN FUNDS, imaju sjedište u Americi, a također djeluju u svim europskim zemljama. Dobio sam savjet kolege i savjetovat ću svima koji trebaju zajam da koriste njihove usluge kako bi izašli iz financijskih poteškoća, možete ih kontaktirati putem e-pošte
    (smartloanfunds@gmail.com} WHATSAPP: {+385 91 560 8706} Brzo kontaktirajte danas i dobijte svoj zajam od njih na stopu od 3 %. Obećajte da ćete reći ljudima i podijeliti njegov dobar rad nakon što dobijete zajam.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design