Predstavnici HBOR-a obišli radove na JGL-ovu projektu Integra 2020.

In Tvrtke i tržišta
jgl

Predstavnici Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) obišli su u petak sa čelnicima JGL-a radove na izgradnji projekta Integra 2020., vrijednog gotovo 375 milijuna kuna, kojom će ta najveća proizvodna farmaceutska kompanija u hrvatskom vlasništvu integrirati svoje razvojne, proizvodne i skladišne kapacitete, priopćeno je iz HBOR-a, koji je dao kredit za tu namjenu od 280 milijuna kuna.

“HBOR nas u kapitalnim ulaganjima i izvoznim aktivnostima uspješno podržava već dugi niz godina, prepoznaje nas kao tvrtku s internacionalnom vizijom te je i ovo prilika da zahvalimo na snažnoj, partnerskoj suradnji. Nakon potpore u ulaganjima u JGL Pharma Valley, Integra 2020 financirana je najvećim dijelom iz dugoročnog kredita HBOR-a u iznosu od 280 milijuna kuna“, naglasio je izvršni direktor JGL-a Mislav Vučić.

Novi investicijski projekt kompaniji će omogućiti povećavanje kapaciteta sterilne proizvodnje za 60 posto te značajno podići razvojno-tehnološku kompetentnost društva i njezinu globalnu konkurentnost za daljnji internacionalni rast u planskom horizontu od desetak godina, navodi se u priopćenju.

„JGL je jedna od perjanica hrvatskog gospodarstva, društvo koje je pokazalo da domaći poslovni subjekti mogu biti tehnološki inovatori te snažni izvoznici na međunarodna tržišta, i to u branši koja zahtjeva izuzetno sofisticirane proizvode. Radujem se što je HBOR dio rasta i razvoja JGL-a. Uvjeren sam da ćemo s JGL-om i u budućnosti surađivati te kreditiranjem i osiguranjem izvoza pružati podršku njihovim novim uspjesima“, istaknuo je prilikom posjeta član Uprave HBOR-a Hrvoje Čuvalo.

Predsjednik Upravnog odbora JGL-a Ivo Usmiani kazao je da je iznimno značajna uloga Vlade i HBOR-a u poticanju izvoznika i proizvodnih kompanija s ciljem osnaživanja konkurentnosti hrvatskog gospodarstva.

Predstavnici HBOR-a obišli su i Klinički bolnički centar Rijeka te radove na izgradnji nove bolnice na Sušaku za koji je HBOR, u suradnji s CEB-om i EIB-om, odobrio kredit u ukupnom iznosu od 750 milijuna kuna.

Na sušačkom lokalitetu KBC-a Rijeka u punom su jeku radovi na izgradnji nove riječke Bolnice za majku i dijete, započeti u rujnu 2019. Novi kompleks objedinit će sve bolničke sadržaje trenutno smještene na lokalitetu Kantrida s Klinikom za ginekologiju i porodništvo te novim laboratorijskim prostorima. Osim medicinskih sadržaja gradi se i zgrada tehno-ekonomskog bloka, praonica i kuhinja za cijeli KBC kao i parkirališni prostori, kaže se u priopćenju.

Taj projekt značajan je korak u preseljenju bolničkih jedinica na jedinstvenu lokaciju te pacijenti više neće morati putovati i do pet kilometara između različitih bolničkih ustanova KBC-a Rijeka.

“Izgradnja nove bolnice u Rijeci najveća je investicija Vlade u zdravstveni sustav od osnutka hrvatske države. Radovi se neovisno o svim teškoćama realiziraju brže od predviđenih rokova, a završetak radova očekuje se u prvoj polovini 2022. Dobijemo li podršku Vlade, kao i do sada, bit ćemo spremni i za sljedeće investicije, odnosno opremanje i useljenje u nove bolničke prostore u drugoj polovici 2022.”, istaknuo je predsjednik Upravnog vijeća KBC-a Rijeka i predsjednik povjerenstva za praćenje i realizaciju izvođenja radova na lokalitetu Sušak projekta KBC-a Rijeka Željko Plazonić.

Ravnatelj KBC-a Alen Ružić istaknuo je da će KBC dovršetkom projekta nove bolnice dobiti kvalitetnu, suvremenu i efikasnu uslugu zdravstvene zaštite stanovnicima triju županija koji koriste usluge riječke bolnice. (H)

You may also read!

Predstavnici PBZ-a i Yellow Submarinea

PBZ i Intesa Sanpaolo Grupa uspješno pokrenuli inicijativu mini obveznica s društvom Yellow Submarine

Privredna banka Zagreb (PBZ), dio Sektora inozemnih banaka supsidijara (ISBD) Intesa Sanpaolo Grupe, uspješno je nastupila kao jedini agent

Read More...
marija-sculac

Digitalna transformacija i pametna rješenja za grad po mjeri čovjeka

Gradovi su iznimno važni pokretači ekonomskih aktivnosti, gospodarskog rasta i napretka, ali i jedna od najkritičnijih i najzahtjevnijih karika

Read More...
Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Zakonske izmjene: Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Izmjene regulative ekskluzivno predstavljene polaznicima ESG akademije HGK Direktiva o korporativnom izvještavanju o održivosti, tzv. CSRD Direktiva, je s 1.1.2024.

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design