Prihodi od stranih turista u devet mjeseci porasli 9 posto, na 9,4 milijardi eura

In Iz zemlje
dubrovnik

U hrvatskom turizmu prihodi od stranih turista su u devet mjeseci ove godine iznosili 9,44 milijardi eura, što je 9 posto više nego u istom razdoblju 2018., a za isti postotak ti su prihodi rasli i u trećem ovogodišnjem tromjesečju, izvijestili su u utorak iz Ministarstva turizma.

Pozivajući se na podatke Hrvatske narodne banke (HNB), iz Ministarstva turizma ističu i da porast prihoda od stranih turista u devet mjeseci od 9 posto znači i da je tih prihoda u tom razdoblju ove godine bilo 769 milijuna eura više nego lani.

“U fokusu ove Vlade je rast i razvoj kvalitetne turističke ponude, a ovogodišnji rezultati najbolji su dokaz povećanja vrijednosti ponude hrvatskog turizma u kojemu bilježimo gotovo dvostruko veću stopu rasta prihoda od stope rasta turističkog prometa. Naime, ove godine ostvarili smo 5 posto više turističkih dolazaka, uz povećanje prihoda od 9 posto”, naglašava ministar turizma Gari Cappelli.

Poručuje i kako se očekuje da će se tijekom 2020. uz uvođenje Hrvatske turističke kartice turistički prihodi povećati za dodatnih 1,35 milijardi kuna, što će, po njemu, sigurno pridonijeti postavljanju temelja za daljnje povećanje vrijednosti turističke ponude i još boljem isticanju Hrvatske na svjetskom turističkom tržištu.

Iz Ministarstva iznose i podatke o prihodima od stranih turista za treće tromjesečje 2019., koji su također porasli 9 posto, na gotovo 6,64 milijarde eura, a što je u odnosu na isto vrijeme (srpanj, kolovoz, rujan) 2018. i porast za 553 milijuna eura.

To znači i da je u trećem tromjesečju ove godine ostvareno 70,3 posto od ukupnih devetomjesečnih prihoda od stranih turista, čime se to tromjesečje iznova potvrđuje kao najjače razdoblje potražnje, prodaje i ukupno poslovanja hrvatskog turizma. (H)

You may also read!

Novim zakonom više poduzeća obvezno izvješćivati o održivosti

Novim zakonom više poduzeća obvezno izvješćivati o održivosti

Sabor je danas potvrdio predložene izmjene i dopune Zakona o reviziji, Zakona o računovodstvu te Zakona o tržištu kapitala.

Read More...
nafta

Cijene nafte blizu 86 dolara

Cijene nafte približile su se u petak na međunarodnim tržištima razini od 86 dolara budući da je trgovce ohrabrilo

Read More...
U Zagrebu je otvorena Moneterra – Muzej novca Hrvatske narodne banke

U Zagrebu je otvorena Moneterra – Muzej novca Hrvatske narodne banke

Na zagrebačkom Europskom trgu otvorena je Moneterra – Muzej novca Hrvatske narodne banke , a koordinaciju projekta je, među

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design