Prihodi PepsiCoa porasli 5 posto, čista dobit pala

In Tvrtke i tržišta
pepsico

Kompanija PepsiCo izvijestila je u srijedu o rastu prihoda u četvrtom tromjesečju prošle godine za 5 posto, zahvaljujući većoj potražnji za grickalicama i sokovima, dok je čista dobit pala.

Taj američki proizvođač bezalkoholnih pića objavio je kako je obujam prodaje na svjetskoj razini porastao tri posto za grickalice i jedan posto za napitke.

Zahvaljujući tome, ukupni prihodi iznosili su u posljednjem lanjskom kvartalu 19,52 milijarde dolara, što je 5 posto više nego godinu dana prije.

Čista dobit kompanije iznosila je, pak, 1,4 milijarde dolara, dok je godinu dana prije bila 1,72 milijarde. Pad dobiti kompanija objašnjava troškovima nagodbe u vezi mirovina i otplatom dugova.

PepsiCo, Coca-Cola i ostali veliki proizvođači pića i gotove hrane nastoje se prilagoditi i ići u korak s promjenama u prehrambenim navikama.

Iz PepsiCoa su izvijestili kako rade na smanjenju količine šećera koja se koristi za proizvodnju napitaka širom svijeta.

Nakon dobrih rezultata u četvrtom lanjskom tromjesečju, PepsiCo je objavio kako očekuje da će ukupni prihodi zabilježiti rast od najmanje tri posto, ako se izuzme utjecaj promjena tečajeva valuta i strukturnih promjena. (H)

You may also read!

Nestlé

Nestlé financijski izvještaj za 2023. bilježi stabilan organski rast od 7,2%

Mark Schneider, izvršni direktor kompanije Nestlé, izjavio je: „Dosad nezabilježena inflacija, do koje je došlo u posljednje dvije godine,

Read More...
Zahvaljujući donaciji PBZ grupe, Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda dobio novo dječje igralište

Zahvaljujući donaciji PBZ grupe, Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda dobio novo dječje igralište

Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda dobio je donaciju u iznosu od 29.012,50 eura kojom je izgradio i opremio

Read More...
King Harmony

King Harmony osvojio srebro u kategoriji Najinovativnijeg sladoleda, Ledo nagrađen i za najbolje tehničko rješenje

Na godišnjoj konferenciji Međunarodnog udruženja proizvođača sladoleda, King Harmony osvojio je srebro u kategoriji Najinovativnijeg sladoleda, a Ledo je

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design