Prosječna neto plaća za travanj 5.914 kuna

In Zaposlenost / plaće
lova

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama u Hrvatskoj za travanj ove godine iznosila je 5.914 kuna, što je na mjesečnoj razini nominalno manje za 1,8 posto, a na godišnjoj porast za gotovo pet posto, pokazuju prvi podaci koji je u petak objavio Državni zavod za statistiku (DZS).

Prosječna je mjesečna neto plaća za travanj u odnosu na ožujak, naime, bila niža za 108 kuna ili nominalno za 1,8 posto.

U odnosu na travanj 2016. godine, pak, prosječna je neto plaća za četvrti mjesec ove godine bila nominalno viša za 4,98 posto ili za 281 kunu.

Po prvim podacima DZS-a, prosječna mjesečna isplaćena bruto plaća po zaposlenom u pravnim osobama za travanj ove godine iznosila je 7.945 kuna. Na mjesečnoj razini to je nominalni pad za 2,02 posto ili za 164 kune, dok je na godišnjoj razini prosječna bruto plaća bila veća za 257 kuna ili nominalno za 3,3 posto.

Podaci statistike pokazuju da je i za četvrti mjesec ove godine zadržan nešto veći rast prosječne neto plaće u odnosu na bruto plaću, a što je posljedica prije svega zakonskih promjena u oporezivanju dohotka, koje su stupile na snagu početkom ove godine. (H)

You may also read!

Wall street

Svjetske burze pale, inflacija u SAD-u ne popušta

Na svjetskim su burzama cijene dionica prošloga tjedna pale jer će zbog povišene inflacije kamate u SAD-u ostati povišene

Read More...
biam

Uspješno završeni sajmovi BIAM&ZAVARIVANJE

Nakon četiri dana uspješno su završeni bienalni poslovni sajmovi BIAM - 27. međunarodni sajam alatnih strojeva i alata i

Read More...
vito

Promicanje zdravlja na radu – primjeri dobre prakse

Udio ljudi između 15 i 64 godina u Hrvatskoj koji je radno aktivan je među najmanjima u EU. Jedan

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design