Prvi Geberit vodokotlić

In Promocije / novi proizvodi
Prvi Geberit vodokotlić

Phoenix – originalni drveni vodokotlić iz Geberita još uvijek savjesno obavlja svoj posao u kupaonici kuće u Winterthuru u Švicarskoj.

Kada poznavatelji Geberita čuju riječ “Phoenix”, prije svega ne pomisle na mitsku pticu koja se diže iz pepela, već na prvi drveni vodokotlić. Razvili su ga 1905. godine Albert Emil i Leo Gebert, sinovi osnivača tvrtke. Ovaj praotac svih vodokotlića postavio je temelj za budući rast tvrtke.

Šarm prošlog vremena: gostinjska kupaonica od 2 m2 s originalnim Phoenix drvenim vodokotlićem iz Geberita. Phoenix model vodokotlića razvijen je 1905. godine.

VJERNI UKUĆANIN
Jedan od Phoenix modela još uvijek obavlja svoj posao u gostinjskoj kupaonici od 2 m2 živahne umirovljenice u Winterthuru u Švicarskoj. Vlasnica ne može točno odrediti starost drvene cisterne obložene olovom. Cisterna je već bila u kući kada se u nju doselila 1983. godine. “Stare kuće imaju svoj šarm”, kaže ona, objašnjavajući: “Za nas je od početka bilo jasno: želimo zadržati drveni vodokotlić.” Ponosna vlasnica nedavno je odlučila renovirati vanjski izgled vodokotlića, zamijeniti stari lanac za povlačenje retro modelom i kupit WC sjedalo i poklopac u odgovarajućem drvenom dizajnu.

PUN POGODAK
Godine koje su prošle, ostavile su trag na Phoenixu. Kada mu je nedavno trebao servis, stanovnica Winterthura kontaktirala je lokalnu vodoinstalatersku tvrtku. Vodeći vodoinstalater, Paul Bosshard, znajući za povijesnu vrijednost originalnog proizvoda odmah je pristao preuzeti brigu o ostarjelom, ali još uvijek funkcionalnom vodokotliću: “Bilo bi šteta zamijeniti ga. Savršeno se uklapa u mali gostinjski WC.”

ZNANJE I ISKUSTVO
S obzirom na starost vodokotlića, servis zahtijeva odgovarajuću stručnost. Iskusni majstor, koji je svoj zanat za vodoinstalatera završio u Winterthuru prije više od 40 godina, temeljito je dekalcificirao i očistio unutrašnjost vodokotlića. „Za popravljanje ovakvog vodokotlića potrebno je znanje i vještina“, kaže, jer mehanizam radi drugačije od današnjih sustava za ispiranje.
Vlasnica kaže da nikome drugome ne bi vjerovala kada se radi o njezinom Pheonixu. A što kaže spasitelj ovog povijesnog dragulja? “Nastavit ću servisirati Geberit drveni vodokotlić dok god budem mogao.”

You may also read!

Wall-Street

Wall Street dosegnuo rekordne razine, europski ulagači oprezniji

Na Wall Streetu su burzovni indeksi porasli i prošloga tjedna, četvrtoga zaredom, pri čemu su dosegnuli rekordne razine, dok

Read More...
EU o radu na daljinu i pravu na isključivanje

EU o radu na daljinu i pravu na isključivanje

Europska komisija je pokrenula prvu fazu savjetovanja s europskim socijalnim partnerima kako bi prikupila njihova stajališta o mogućem smjeru

Read More...
Umjetna inteligencija i upravljanje radnicima

U Vijeću Europe dogovoren sporazum o umjetnoj inteligenciji

Ministri vanjskih poslova 46 zemalja Vijeća Europe u petak su dogovorili sporazum o korištenju umjetne inteligencije (AI). "Ovim novim sporazumom

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design