Prvih 110 dana tvrtke cargo-partner kao dijela Nippon Express grupe

In Tvrtke i tržišta
cargo-partner

Tvrtka cargo-partner, međunarodni pružatelj usluga transporta i logistike, postala je član Nippon Express grupe prije više od 100 dana, konkretno 4. siječnja ove godine. U povodu toga 8. siječnja organizirana je svečana ceremonija u dvorcu Hofburg u Beču, nakon čega su cargo-partner i Nippon Express odmah prionuli na posao. Više od deset radnih skupina od tada se redovito sastaje i do sada su riješile 180 zadataka.

Osnovan 1983. godine kao privatno poduzeće, cargo-partner je narastao s pet na 4000 zaposlenika sa 160 ureda u više od 40 zemalja. Globalna mreža cargo-partnera posebno je jaka u središnjoj i istočnoj Europi, što idealno dopunjuje mrežu Nippon Expressa. Fokus ovog prvog dijela transformacije bio je na identificiranju sinergija i pronalaženju područja u kojima se dvije tvrtke međusobno dopunjuju.

“Osjećam ponos gledajući unatrag na prvih 100 dana suradnje, zbog profesionalnosti, pozitivnih stavova i predanosti koju su pokazali timovi cargo-partnera i Nippon Expressa. Imamo jedinstvenu priliku izgraditi nešto trajno i veliko i već smo započeli s radom na projektima za međusobnu pomoć i podršku. Potpuno sam uvjeren da ćemo ‘pronaći put’ uzimajući to ‘osobno’. Ne samo u poslovnom smislu nego i u smislu kulture, ove dvije tvrtke idealno si odgovaraju”, kaže Luca Ferrara, izvršni direktor cargo-partnera.

Novi dizajn logotipa
Jedan od prvih koraka bila je prilagodba vizualnog identiteta cargo-partnera, uz uvođenje logotipa koji još uvijek zadržava tradicionalni identitet cargo-partnera, ali je dopunjen s “član Nippon Expressa” kako bi pokazao da je cargo-partner sada dio još veće grupacije s više od 70.000 zaposlenika. Ovaj logotip već je vidljiv na lokaciji cargo-partnera u Fischamendu i postupno se uvodi na sve lokacije cargo-partnera.

Postavljanje odgovarajuće strukture
Povećani obujam zračnog i pomorskog prijevoza poboljšat će konkurentske prednosti Grupe na globalnom tržištu. Omogućit će brze odgovore na raznolike zahtjeve kupaca diljem svijeta, poboljšati logističke sposobnosti između Azije i Europe te ojačati globalnu strukturu računa. Cargo-partner je razvio stručnost u poslovanju LCL-a. Kao jedan od vodećih pružatelja LCL transporta u središnjoj i istočnoj Europi, cargo-partner upravlja svojim tjednim LCL konsolidacijskim linijama iz više od 20 azijskih i istočnomediteranskih zemalja do svojih čvorišta u Kopru i Ljubljani.

Proširenje mogućnosti skladištenja
Od potpuno drvenog iLogistics centra u Beču do modernih objekata u Aziji i SAD-u, cargo-partner sada nudi 300.000 m² skladišnog prostora širom svijeta, dizajniranog za optimizaciju opskrbnih lanaca i povećanje operativne učinkovitosti za svoje kupce. Nippon Express posjeduje skladišni prostor od otprilike 2,95 milijuna četvornih metara u Japanu i otprilike 2,4 milijuna kvadrata u inozemstvu. Cargo-partneru također će biti omogućen pristup tim objektima, čime će imati veću fleksibilnost za savršenu podršku lancima opskrbe svojih kupaca.

Zajednički projekt Expa 2025 u Osaki
Expo 2025 održat će se u Osaki u Japanu, od 13. travnja do 13. listopada 2025. Japansko udruženje imenovalo je Nippon Express ukupnim pružateljem logističkih usluga za Expo 2025. On je određeni rukovatelj teretom na licu mjesta, provjereni logistički pružatelj usluga i preporučeni pružatelj logističkih usluga. Cargo-partner će podržati ovaj projekt svojom gustom mrežom u središnjoj i istočnoj Europi. “Ovo su prvi vrhunci zajedničkog putovanja koje je tek počelo”, zaključuje Luca Ferrara, “mogućnosti su beskrajne i kao tim trudimo se iskoristiti sve od njih”.

cargo-partner-NX-Group1

O tvrtki cargo-partner

Tvrtka cargo-partner pružatelj je infologistike u cjelini i nudi sveobuhvatan portfelj rješenja za zračni, prekomorski i kopneni prijevoz te skladištenje. Može se pohvaliti s više od 40 godina iskustva u područjima informacijske tehnologije i optimizacije opskrbnog lanca, te smišlja usluge po mjeri za cijeli niz industrija kako bi stvorila konkurentne pogodnosti za svoje korisnike diljem svijeta. Tvrtka je osnovana 1983. godine, a samo prošle godine zabilježila je promet veći od 2,06 milijardi eura. Trenutno zapošljava više od 4000 ljudi u cijelom svijetu.

You may also read!

Ulaganje u djecu je ulaganje u buducnost

Ulaganja u djecu i mlade najvažnija su ulaganja za bolju budućnost

Ured UNICEF-a za Hrvatsku u suradnji s časopisom „Gloria” organizirao je konferenciju „Djeca su naš najvažniji posao” s ciljem

Read More...
Lisinski-pbz

Održano svečano događanje PBZ grupe „Kad srca pjevaju“

Uručene donacije ukupnog iznosa 315.000 eura za bolju budućnost djece i mladih. U utorak je u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog

Read More...
sajam

Hrvatske prehrambene tvrtke na PLMA-inom međunarodnom sajmu u Amsterdamu

Na međunarodnom sajmu World of Private Label, koji se u organizaciji PLMA (Udruženja proizvođača privatnih robnih marki) održava u

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design